Nostalgitripp



När jag var 14-15-16 år ung brukade jag och mina vapendragare Elin och Frida allt som oftast hänga på Puma och Gravity och gud vet allt vad det hette. Även Ligan som hette Amanda-Hanna-Mikaela-Lina brukade hänga där på somrarna. Vad jag vill komma till är att båda dessa klubbarna ägde rum på Kåren och där var jag ju som jag sa i lördags. Snacka om att jag blev nostalgisk när jag dansade runt där på utomhusdansgolvet. Jag minns det som om det vore i går när jag var där på den tiden. Varm sommarnatt, Mr Cool dundrade ur högtalarna. Kunde vi haft det bättre? Kul var det!


Måndag

Hej på er! Det var ett tag sedan! Jag har haft väldigt mycket som snurrat runt omkring mig den senaste veckan så jag har varit lite, ja, off skulle man kunna säga. Karusellen har dock stannat och inte i det läget jag hade önskat men allt har resulterat i att jag och Niklas har tagit i hand på en "grej". En grej jag inte tänker skriva om här och nu. Men vi får se vart det leder. Kryptiskt inlägg va? Haha.

I dag är jag i varje fall ledig och det som står på schemat är att laga färdigt lunchen som står på spisen, åka in till stan en svänga och glida runt med Linda som fick en lucka, göra mina papper(FETINGSTORT minus med att vara egenföretagare), förhoppningsvis måndagsfika lite och sedan hem och träffa min fina när han kommer hem från jobbet. Dammsuga glömde jag förresten. Sa jag att jag var på Kåren i lördags förresten? Nej, det gjorde jag nog inte. Mer om det sen!

Todeluttan!


Haha, Sandra fångade mig och Linda i ett...ähum... snyggt läge.

UPDATE: Missuppfatta inte inlägget att det skulle vara någon stul mellan Niklas och mig! Fick nämligen panik-sms om det precis och så är alltså inte läget! Inte alls något allvarligt egentligen! 

Carrie On



I morgon ska jag äääntligen få gå och se Sex and the city 2! Som jag längtat! Jag har sett trailern och tycker den verkar toppen!
Och sedan är det helg...igen.. Jag fattar inte...
Jaja, hur som helst så har jag sovmorgon i mon och det ska bli väldans skönt måste jag säga. Och sedan jobbar jag ända till lördag vilket innebär att jag är ledig på måndag. Då har jag massa saker att stå i.

Nehe, nu ska jag försöka slänga ut kollektivet ur lägenheten och sedan släpa ut min kära på en promenix. Dom sitter som 3 barn och spelar tv-spel. 


Tipsigt

Ni vet ju att jag är frälst i ghd:s stylingtänger både när det kommer till plattning av hår och att göra lockar i det. Men ibland kan jag sakna den där typiska "locktångs-locken" som blir spänstid på ett helt annat vis. Så därför ska jag tipsa er om denna grymma locktången jag beställde till salongen häromveckan. Den är inte utformad som en vanlig locktång utan är med konformad och saknar den där klämman som ofta sitter på locktänger där tanken är att man ska klämma fast hårtoppen. Tanken med denna är ju att man ska hålla toppen i fingrarna och vira den runt tången. Som ni säkert också kan räkna ut så blir det olika storlek på lockarna beroende på hur långt ut eller in på tången man virar håret.


Pro Curl från Wella


Do You Dare?

Jag har gjort två riiiiktigt vågade köp dom senaste dagarna... För att heta Amanda Linné alltså. Familjen, smäll inte av när ni ser skorna. Dom är höga men grymt sköna. Förut hade jag aldrig höga skor utan trallade enbart runt i mina sneakers och ballerina. Men till lite festligare tillfällen har jag börjat gilla när det är lite högre skor. Och även börjat vänja mina fötter vid det efter mina smällhöga skoletter jag haft i vinter. Som jag sa till min mamma, någon gång måste jag väl bli lite tjejig! Jag gillar dom!
Och halsbandet. Jag som alltid är svart och vit och bara har smycken i silver eller guld/mässing. Detta är shockrosa! Men så himlans grymt! Passar utmärkt till allt det svarta och vita jag äger i klädväg.

Jag är nöjd!




Finally

Jag är klaaaaar. Ska jag vara ärlig så ville jag lägga mig och gråta på mitten. Då såg det ut som ett h*lv*te i hela lägenheten, så det var bara till att ta nya krafter och fortsätta. Nu är det gjort och det är så himlans skönt. Skogarderoben är rensad, ena klädgarderoben är rensad på all skit jag inte orkat ta tag i sen vi flyttade hit (läs 2 år sedan! Tro mig, det var en hel del...), alla jackor som inte hör till årstiden är nere i förådet och min galg-garderob är numera organiserad så att alla kläder hänger efter färgskala. Och så är ju hela lägenheten dammad och dammsugen också förstås.


Jag hade visst lite skor...


lite mer...


ännu fler!


Jag kommer aldrig glömma hur lycklig jag blev när jag fick dessa av mamma en sommar. Nu fick de tyvär sätta livet till. Det är ju inte direkt så att jag använder dom längre.


Ingen av mina närmaste vänner under gymnasiet kan ha undgått dessa. Älskade döskalle-Vans. Jag har ett par schackrutiga svart/rosa också. Dom är nog i Småland tror jag. Dessa slängdes inte. Även om dom inte används flitigt längre så är Vans dom skönaste skorna som finns!


Ballerina-Vans som jag med tårar i ögonen fick slänga. Varför? För att dom STINKER!


Mina första Converse! Snygga va? Skitiga som få efter att ha fått genomlida studentfester som Kändistema och Badtaste! Dom sparades givetvis också. Ska tvätta upp dom så kanske dom går använda någon gång i livet.


BigTime

En enkel städning med lite iordningplockning, dammning och dammsugning urartade och nu ligger alla mina garderober ute på golvet. Är det bara jag som är så att när jag väl börjar ska jag plötsligt göra ALLT? Klockan är 19.30 och jag har inte ens börjat med dammningen och dammsugningen ännu. Dags att sätta fart! Tudeloo


Jade Jagger for Indiska - Mick och hans dotter

Första gången jag såg jackan/tröjan från Jade Jagger for Indiska fastnade jag direkt. Dock var jag inte snabb nog att reagera och ge mig iväg dit och kolla när grejerna släpptes. Kanske i och för sig kan vara för att jag inte jobbar i närheten av någon Indiska butik heller.
Så i dag när jag återigen satt och dregglade framför bilden på den i en tidning på salongen, så bestämde jag mig. Jag ska ha den. Så jag ringer Niklas och fjäskar lite så att han ska sticka inom påväg hem från jobbet och kolla om det möjligtvis kanske kanske kanske finns en endaste kvar och snäll som han är gjorde han givetvis det. Den fanns dessvärre inte i den vita, men han köpte den i svart. Först var jag lite skeptisk till den i svart. Men när jag väl fick se den så gillade jag den. Passar som jacka i sommar och som tröja i höst/vinter. Och den är så himlans fin med alla detaljer!








Under tiden som jag stod och tog kort kom Niklas, den roliga, med (enligt honom) ett jätteroligt förslag. Med mikrofonen i släptåg kom han infnittrandes i rummet och utbrister: "Du kan ju hänga jackan på denna och fota så blir det Mick pch hans dotter!".
Och så brast han ut i skratt. Sa någon att jag hade dålig humor?
(För den som inte vet, vilket är skam om ni inte vet, så är ju Mick Jagger i rolling stones Jade Jaggers pappa)


p i n k b e r r y

Jag fick ett meddelande på facebook av min vän Sandra. Hon tycker vi ska öppna en Pinkberry "butik" på lilla torg haha. Ni har hört mig tjata om deras frozen yogurt tvåhundraelvamiljonergånger, men den är helt underbar så är det bara. Så jag hade inte tackat nej till att ha ett pinkberry i Halmstad. Jag hade antagligen missbrukat det. Men det är en annan femma.
Är ni i Usa och går förbi ett pinkberry måste ni gå in. Och välja en orginal med massa färsk frukt till. Mina favoriter var björnbär, blåbär och jordgubbar. Ja, för vi hade ett pinkberry 10 meter från våran port i New York. Gissa om vi var lyckliga!?


F R E E

I dag har jag vart ledig. Jag tänkte i dag på morgonen att jag skulle vara lite duktig och ge mig ut och springa en sväng. Jag skäms. Min kondition är så fruktansvärt dålig och jag höll på att trilla av pinnen efter typ 5 minuter. Jag kämpade lite längre men till slut gick det inte mer. Tänk att jag idrottade jämt jämt jämt för några år sedan. Hade ni slängt in mig på en tennismatch eller innebandymatch i dag hade jag antagligen bara orkat en femtedel av matchen innan jag skulle svimmat. Hur kan man låta det gå såhär långt? Jisses alltså.

Så nu har jag satt upp ett mål. Innan min semester i sommar ska jag orka springa hela min tänkta joggingrunda. Någon som kan komma med lite motivationstips kanske? Jag HATAR att springa egentligen för jag tycker det är så himla tråkigt. Så snälla snälla ni, ge mig tips. Ni brukar vara dåliga på att kommentera men nu ber jag på mina bara knän. GE MIG TIPS FÖR BÖVELEN!


Slö-söndag

Jag hade ärligt talat inte blivit förvånad om jag vaknade upp i dag och pratade som Kalle Anka. Att en så simpel grej som en heliumballong kan framkalla så många skratt är ju helt otroligt egentligen.
Hursomhelst så var det en riktig toppenkväll i går! Minna på spanbloggen.se hade dragit ihop en lika lyckad kväll som förra året. Dock vann jag inget men jag var lika glad ändå. Det bjöds på god mat och dricka och efter tjejkvällen öppnade nattklubben som vanligt och vi dansade loss. Så mina fötter gör sig påminda om att dom finns i dag vill jag lova. Men det var ju såå kul. Framåt natten tog jag och Niklas cyllen och rullade hemåt. Och i dag är jag lika trött som vanligt! Tack för en toppenkväll!


Bild snodd av sandra. Tänkte jag ska fjäska till mig alla bilder sedan!


The perfect P

I kväll är det återigen dags för The Perfect Party på Mårtensson. Det är Spanbloggen som dragit ihop detta galej i år igen. Så himlans kul! Minns ni när jag var där förra året och vann en påse från Nicco med Odd Molly klänning, Hilfiger badlakan och ett par brillor med ett sammanlagt värde på 2000spänn? Ja, jag ska nog inte räkna med att vinna i kväll igen för det var nog vunnet för mig för resten av mitt liv. Sån tur har jag i lotteri. Det ska i varje fall en hejdundrande fest och nu måste jag skynda skynda skynda för om en timma kommer det folk hit så jag har lite lite bråttom!


Förra året på P P


Måndag fredaG

Torsdag var det ja. Fredag i morgon igen. Veckorna består enbart av måndagar och fredagar nu för tiden.
I dag är jag i varje fall ledig och jag ska vara ärlig och säga att jag har legat i soffan hela hela hela dagen och spelat tvspel. Japp, så nördig har jag varit! LEGO star wars för hela slanten. Kalla mig tönt men det är sjukt kul!
Nu tror jag dock att det är tid att ta tag i sitt liv och kanske gå ut och traska en sväng i vårat tråkiga väder. Göra något vettigt av denna lediga torsdag. Fast jag tycker det är ganska skönt att ha såna här dagar ibland!
Over and out


Mitt liv som...

...glutenintolerant. Ja, för den som inte visste det så är jag glutenintolerant. Jag har haft det sedan jag var liten och har liksom vant mig vid det hela om man säger så.
I går åt jag för första gången i mitt liv tacos i mjuka tortillabröd. Annars äter jag alltid tacos med nacho-chips eller hårda skal. Såna här vardagliga grejer för andra är betydelserika saker för mig.
Det var min snälla mamma som beställde från en internetsida som hon hittat där man kan beställa hem glutenfria produkter. Hon köpte även godisremmar och lakritssnören och jordgubbssnören som jag heller aldrig ätit.
Hursomhelst. Jag gjorde en ganska kul jämförelse i går under tacosätandet. Niklas åt också tortillabröd och det var en förpackning med 8 bröd för 17 kronor. I storlek är dom ungefär 20cm i diameter.
Mina tortillas däremot, var också en förpackning med 8 bröd och storleken på kanske knappt 15cm i diameter. Men vet ni vad mina bröd kostar? 50 spänn! Är inte det rätt sjukt egentligen?


Niklas bröd vs. mitt bröd


En "Amanda-unnar-sig-dag"


Dagens shopping


Nu tänker ni kanske "Vad i hela fridens namn tänkte Amanda-Sofie när hon köpte ett par spets cykelbyxor?!"
Men jag tänkte inte konstigare än fotot nedan:


Tadaaa! Sketasnyggt under de perfekta jeansshortsen(som dessvärre lös med sin frånvaro i dag. Shortsen på bilden är ett par av home-maid varianten)


Shortan som inte gör sig ett dugg rättvis på bild. Färgen är grönare i verkligheten och materialet är kanonsnyggt!


Mina första Gina Tricot jeans någonsin. Fina detaljer tycker jag. Ska bli intressant att se hur många månader dom klarar sig utan sprickor i skrevet. Alla märken jag testat har fått feting-underkänt.


Ett par fejkade Wayfarers. Jag övervägde att köpa dom äkta från Ray Ban men konstaterade att jag inte vet hur många säsonger till dom håller. Även om det är en klassisk båge som funnits sedan urminnes tider så går den ju ur mode lite titt som tätt. Plus att det är skönt med ett par slit-och-släng solisar också!

Sidärja. Det blidde lite grejer. Plus att jag köpte lite tråkiga saker som smink och doningar.


S A T U R D A Y

Godmorgon! I dag är det lördag, skitväder och kallt. Och jag är ledig också förresten. Det där med kallt och skitväder gör mig i ärlighetens namn inte så mycket i dag. Även om jag också längtar efter sol och värme så kan det vara sååå skönt ibland att faktist inte behöva göra något över huvud taget. Det enda jag vet att jag ska göra utanför dörren i dag är att gå in till stan och kolla efter följande grejer:

- Löparbrallor (ja, ni hörde rätt. Jag ska FÖRSÖKA mig på att ge mig ut och springa. Jag har alltid tyckt att det är fruktansvärt tråkigt. Men jag måste testa igen.)
- Dom perfekta jeansshortsen (finns det sådana?)
- Jeans
- Kanske ett par solisar till att kunna byta med. Har ju mina älskade Carrera sen förra året men lite variation skadar ju aldrig.
- Något annat kul kanske om det finns något fint.
- En bikini kanske?

NU - Frukost!


Seven days a week

Jag hänger inte riktigt med i tiden känner jag. Var det någon som sa att det var fredag i morgon? Jisses alltså. Snart är det sommar, bara så ni vet!
Är det bara jag som känner hur det spritter i kroppen nu när allt börjar slå ut? Finns det något vackrare än när björkarna börjar bli sådär härligt gröna och magnoliorna börjar blomma? Jag fullkomligt älskar det.
Mitt i denna glädjeyra tänkte jag visa lite bilder som är nyinlagda på datorn från olika tidpunkter!


Söndagsmys i nyttig variant


Jag kom hem från jobbet häromdagen och överaskade min fina med att vi skulle baka chokladbollar MUMS!


Mysigt


Mumma


Niklas har tömt sin iphone på bilder och då hittar man lite av varje. Ovan ser vi mig, hard working woman, på mitt jobb. Så nu har ni fått er en liten liten glimt av det.


Eller denna snyggingen kanske?


Eller vad sägs om denna. Nytatuerad och groggy av smärta


Minns ni? För inte särskilt länge sedan såg det ut såhär


Krattan

I fredagsmorgon började ju min hals skumma sig och det hela blev ju inte bättre av att vara ute i fredagskväll. Sedan i lördags var det halvdant och i går på dagen var det också halvdant men sedan vettni bröt helvetet lös. Jag hade en mardrömsnatt natten till i dag och tack och lov var jag ledig i dag så jag behövde inte ligga och ha panik över att jag verkligen var tvungen att somna. Klockan 2 i natt gick jag upp och ställde mig och gjorde varm mjölk med honung. Hjälpte för stunden men som sagt, ingen kul natt.
I dag var tanken att jag skulle haft en skön ledig dag men jag har mest legat helt utslagen i soffan och sovit om vartannat. För en stund sedan var jag utanför dörren för första gången. Har haft en fin pojkvän som pysslat om mig hela dagen. 
I morgon blir det tillbaka till jobbet! Då ska vi få våran kassa installerad så jag behöver inte vara jätteansträngd!

Jag blev förresten bjuden på midsommarfest i dag! Jag älskar när folk är ute i god tid! Då känner man att man har koll på läget!


Valborg i Båstad

Alltså jisses amalia vilken kväll det var i går! Jag hade så otroligt kul hela kvällen lång! Efter lite stress när jag kom hem från jobbet (bussen till båstad gick kvart över 8 och jag slutade jobba klockan 6) begav jag mig in till stan och upp till Linda och Ida på salongen där det var ett helt gäng tjejer på förfest. Partybuss till Båstad och Pepe's bodega där det bjöds på sommarpremiär med drinkar, plockmat och massa annat. Vi intog en soffa vid dansgolvet i ett av rummen och där befann vi oss större delen av kvällen... ja alltså inte sittandes utan vi stod i soffan och dansade hela hela kvällen! Lägg då märke till att vi kom dit vid 9 tiden och åkte hem klockan 2. Och hade inte tråkigt en enda sekund. Sikket ös det var.
Innan vi åkte hem satt vi ute på en bänk och väntade på bussen då det kom fram ett helt gäng transvestiter. Dom fascinerades av våra strumbyxor och klackar och var allmänt roliga. Tillslut skulle dom gå vidare och avslutade med följande beskrivning av sig själv, på klockren halländska "Häerregued, ein fuell gobbe i kjol i Båostad".


Jag lyckades släpa med mig en av bordsdekorationerna hela vägen från Pepe's och hem. Fråga mig inte hur det lyckades med tanke på att den bara var löst fastknuten i "repet" på min klänning.


RSS 2.0