Det är jag som är mannen i vårt förhållande

I vårat hem har Niklas och jag lite ombytta roller. Jag är liksom "mannen" i förhållandet. Jag är händig, tvättar bilen och okej då - lagar mat. Medan Niklas ofta dammsuger, diskar och tvättar. Visst, lite mansgöra gör han. Det är då inte jag som rensar avloppet när det blir stopp där. Eller dödar spindlar då dom dyker upp. Jaja, ni förstår i alla fall!




Herrejisses, såg jag ut såhär igår när jag tvättade bilen? Folk måste trott att jag var galen med håret åt alla håll och kanter.


traaalalaaalalaaaa tvätta tvätta tvätta





It's not me, it's you

I dag är jag leeeedig! Det har inneburit en liten sovmorgon och nu ska jag snart bege mig ut på en liten flänga-runt-runda. Ska ju som sagt in på Monki en runda i dag när det inte är tusen andra människor där. Det lär ju dock vara feting-utplockat, men jag ska bara kolla lite. Måste ändå spara mina pengar eftersom jag åker till MALLIS nästa vecka! Goooott!

Sedan hade jag t'nkt mig en slappedag. Läsa lite bok, tillverka lite smycken, laga lite mat. Ja, typ det! Nu ska jag sätta fart här så jag kommer iväg någon gång!


Efter en långpromenad

Herrejisses, Linda är hundvakt till Marley, så dom tog med mig ut på en långpromenix i närmare bestämt en och en halv till två timmar. Puh! Men skönt var det. Jag har även tvättat min lille partybil. Nu blir det "Män som hatar kvinnor" tillsammans med Niklas, chips och popcorn! För i morgon är det min lediga måndag vettni så då ska jag in en runda på Monki igen för i fredags var det ju hysteriskt där!



Torsdag

I dag är det torsdag, men vet ni vad? JAG ÄR LEDIG I MON! Gott! Jag unnade mig en ledig fredag nu när sommar-rushen(stavas det så?) är över! Sedan jobbar jag ju i och för sig på lördag igen, men det gör mig ingenting! Så ikväll blir det Lego Star Wars kväll när Niklas kommit ner igen och även Tobias är här. Och så har jag köpt Ben and Jerry glass som vi ska mumsa i oss. Fish food! Mumma!

Här är två kassa bilder på vad jag åstakom i går!


Armband med ring där jag stansat in "Lycka", snirkel-hjärta, svart pärla och (som alltid) Amanda Linné logga!


Haha, oj vilken dålig bild. Enkelt kort halsband med bricka där jag stansat in "Hope" tillsammans med liten pärla och ett litet hjärta!


Busy Woman

Jag har så jädrans mycket att stå i vettni så nu ska jag sätta min och spela en bana på Lego Star Wars som avkoppling och efter det ska jag göra lite vackra smycken för jag fick hem MASSA fina grejer på posten i dag! Jippiiii!


Skämt och sido

TvåOchEnHalvVeckaKvar

Jag vet, jag vet, jag vet. Det är KURS jag ska på och inte semesterresa. Men det spelar liksom ingen roll. Bara miljöombytet till ett varmt Mallis och att kunna skutta ner i poolen på lunchen får mig att läääääängta! Jag var inne på Ving och kollade hotellet i dag också och det ser riktigt snajsigt ut! Får jag bara denna lilla solen i en vecka så är jag redo för mys-höst sedan!


I denna poolen plaskar jag!

Och så kom hösten

Ja, det spelar ingen roll om det så är 24 grader och sol ute. Man känner ändå att kylan ligger där i bakgrunden på något vis.

Oj, vet ni vad förresten. Pratar med Niklas och kom precis på vad jag drömde i natt. Jag drömde att jag födde barn (ja, som så många andra gånger). Det hemska med denna drömmen var att ingen verkade bry sig om mig och min nyfödda lilla bebis. Och vet ni vad det värsta var? Min söta bebis var inpackad i ALUMINIUMFOLIE och jag bar runt på henne(ja, för det var en tjej) i en PLASTPÅSE tillsammans med en KEBABRULLE! Jag börjar helt seriöst bli lite rädd för mina drömmar.

Och det var ungefär så mycke vettigt jag hade att säga i dag!


Ja här var det tomt

Åååååå vad ni har saknat mig. Skämt och sido. Jag har nog haft ganska mycket för mig i veckan som varit tror jag. Och nu är helgen slut och i morgon är det back to work.
I
 fredags åka jag och Linda ut till "Joker", ute på Salt i tylösand hade dom gjort om restaurangen till nattklubb. Först satt vi och drack lite vin på klipporna och sedan pallrade vi oss bort till salt. Tjeeeeena vilken kväll vi hade! Verkligen skoj! Dock hade bartendern lite dålig fantasi och vi fick samma drink 3 gånger.

I går var Niklas och jag ute och hälsade på mina föräldrar och min syster som var på besök.

Och i dag har jag inte gjort mycket vettigt. Spelat tv:spel, åkt inlines med Linda och lagat mat.

Det var en tråkig liten uppdatering från mig! Får bli lite flitigare på det här.

Önskemål

Det har frågats om i fall jag inte kan ta och visa lite utav mina smycken här i bloggen så jag tänkte att ja, varför inte. Så duktiga fotografen Sandra var precis här och fotade några av de alldeles rykande färska smyckerna. Allt det andra hänger ju på salongen.


Halsband med ängel och ring som går att stansa (bokstäver "graverade") i.

       
Långt halsband med ring där jag stansat in "Tro hopp kärlek", med litet hjärta och svarta pärlor


Långt halsband med hjärta där jag stansat in "Follow your heart", med vita pärlor.


fem-radigt läderarmband, varav 1 flätat med berlocker - trollslända, hjärta och rökig pärla


Pärlarmband med hängande berlocker - Ängel, genomskinlig pärla, blå pärla och silverhjärta

Ja, det är väl ungefär de stilarna jag kört på för hösten. Får väl se om jag plockar hem några från salongen också som sandra kan fota!

Mums filibabba

Nu ska jag iväg och handla blåbär till pajen som jag ska slänga ihop till mig och Sandra. Neeeej, jag har inte hunnit plocka egna denna sommaren heller. En annan dag.


Monday morning

Min lediga dag i dag. Ohyes. Gårdagen spenderades hos Hanna med en fet kebab och glass och godis. GOTT haha.
Denna dagen tänkte jag börja med att traska inåt stan och kika lite rundor. Sedan blir det troligtvis lite smyckestillverkning. Därefter är det dags att slänga ihop en trevlig blåbärspaj lagom tills Sandra kommer hit vid 4tiden. Ooooch så avslutar jag kvällen med min och Lindas nya träning - vi ska ut och åka inlines! Räkna inte med att jag kommer hem hel efter den rundan för jag minns inte ens när jag senast åkte!

Men först - En riktig brakfrukost för min mage kurrar så jorden skakar!


Snabba vändningar

Plötsligt sitter vi här och har köpt ny soffa, niklas och jag. Och ny matta. Egentligen tråkigt om man ska se till anledningen. Men när läget är som det är så blir det som det blir och nu har vi en fin ny soffa i alla fall!

I dag har Niklas och jag varit runt och kikat i lite affärer. Och jag hittade ett par skor. Ja, ni vet converse-Amanda hittade ett par snajsiga partydojjor. Problemet? Hej 12 centimeter klack! Och ett litet minus till är den öppna tån. Jag är inte mycket för det där. Men dom var ganska grymma ändå. Hmm.. detta tål att funderas på. Tror ni jag klarar mer är 10 meter i dessa snajsiga skorna?


Egentligen skrattar jag bara av tanken på mig själv i dessa. Men NÅN gång måste jag väl vara lite tjejig av mig? 

Och så är det med det.

Just nu händer det mindre roliga grejer i min omgivning om jag säger så. Så i morgon blir det en oväntad tripp till Göteborg, vilket inte gör mig ett dugg. Ibland önskar man att livet vore lite enklare va?



Allt kommer ordna sig!

valrossens återkomst

Jag sitter just nu och klämmer i mig en bakad potatis som en väldigt sen kvällsmat. Jag har nämligen varit och tränat i dag igen vettni! Nu laddas krafterna om igen efter semesterns "jag kan äta vad jag vill för jag har semester" fasoner och det är dags att komma ner på jorden igen.
Nähä, nu ska jag in och pröva en trevlig inpackning som jag har köpt i dag som ska ge mig en dundrande snygg hårfärg sägs det.





Jag tänker på någon och någon vet vem

Kan man göra annat än att längta?

Är det bara jag som märkt hur hösten har börjat komma smygande, sakta men säkert. Dom lite kallare kvällarna och att det är kolsvart ute klockan 10 på kvällen. Kan kännas dystert, kan kännas mysigt. Jag föredrar för tillfället det första. Jag har ju för bövelen knappt sett solen i sommar! Efter Mallis kommer jag vara redo för hösten och se den som något mysigt. För ett tag i alla fall!



Nu ska jag lägga mig och fortsätta plöja igenom Camilla Läckbergs "Tyskungen".

Det man inte vet, får man ta reda på

Minns ni min favvo-grej när vi var i New York? Klart ni gör, Frozen Yogurt med färska bär från Pinkberry såklart! Efter att förtvivlat ha sökt efter något liknande i vårat bananland utan framgångar bestämde jag mig i dag för att testa göra själv. In med lite vaniljyoghurt i frysen och plocka lite björnbär utanför salongen och swish swish så hade jag tillverkat min egna Frozen Yogurt. Inte lika god som Pinkberrys förstås men jag är på god väg!

I dag kan jag också tala om att valrossen har pallrat sig till gymet efter en och en halv månad på latsidan. Det var gött att få röra lite på dököttet. Jag upptäckte även till min förtjusning att Forms höstschema var riktigt bra!


Ni kan inte FÖRSTÅ hur gott det är om ni inte testat det! MUMS

Min kväll

I dag har jag haft en riktig kväll man har när man sitter själv. Jag har ätit stekt sejfilé med bakad potatit och romsås(niklas äter inte fisk) och jag har sett/ska se två tvättäkta tjejfilmer - "Twilight" och "Ett monster till svärmor"! Kan det bli bättre.


min mumsiga mat


Bra filmer

I morgon blir det jobb igen. Ny vecka, nya krafter!

Botox kan slänga sig i väggen

I går var jag först på kalas hos Emelié som är hemma en sväng från Norge för att fira sin födelsedag. Därefter bar det av mot Tylösand och Fiesta! Jag hade verkligen superskoj och så fick kvällen ett plötsligt avslut när någon lyckas nocka mig rakt på näsan och överläppen. Och jag spinger som en tok ut från dansgolvet och håller för näsan och tårarna börjar rinna av smärta. Måste förresten sett helt skum ut. Jaja, jag ger mig ut för att hitta någonstans att sätta mig och tack och lov kommer två snälla själar snabbt till undsättning och hämtar papper, känner på min näsa och ger mig direktiv om hur jag ska göra.
Den ena kilen föreslog att jag skulle stoppa in två pappersbitar i näsan och fortsätta ha kul. Det var inte riktigt min melodi så jag ringde min snälla Niklas som tog bilen ut och hämtade mig.

Därefter kan ni ju räkna ut rubriken. Hela min fejja ser helt normal ut idag, bortsätt från överläppen som fått lite utfyllnad inifrån i form av en blåsa och svullnad. Jag kan ju stryka botox för gott i alla fall, det är ju en sak som är säkert!


Denna bilden lägger jag upp för att påminna mig själv om hur kul jag hade i går trots allt.

Nu är det jag som gör mig i ordning för hard work work!

Five weeks

Sen är det jag, Amanda Sofie, som ligger i en solstol (jaja, mellan kurstimmarna förstås) på Mallis och steeeker och plaskar runt som en fisk i vattnet. Ni ANAR inte hur jag längtar. En ynka gång har jag vistats på stranden denna bedrövliga sommar, så ni kan ju gissa om jag flyter ihop med min vita tunika jag har slängt på mig i dag.

MEN så köpte jag ju min så kallade mirakelkräm i helgen som är till för spöken som mig och som kan få mig att inbilla mig om att jag har lite färg i alla fall. Den ger liksom en liten svag brun nyans till huden. Ingen brun-utan-sol, utan det är där bara tills man duschar bort det. GÖTT!




Är det bara jag?

Är det bara jag som inte kan låta bli att sjunga och dansa när jag hör denna låten? Favorit för tillfället!



Autumn/Winter 09 Linné-smycken

Som ni vet så gör jag ju egna smycken som jag säljer på salongen där jag jobbar. Och nu var det dags att göra ett ryck och göra massa nyheter till hösten och vintern. Har därför rensat bort det sista som finns kvar från vår och sommarens smycken och har spenderat helgen med att göra nytt i höstiga färger.

Såhär har vårt hem sett ut i några dagar nu:





Hej bombnedslag!

Impulsköp

Hemkommen från mirage. Jag impulsköpte en ny sax. Okej, min gamla börjar bli lite knackig eftersom den trots allt är snart ett och ett halft år gammal. Dom rekommenderar att man ska köpa ny sax en gång om året om man jobbar heltid.
Så där stod jag, lika velig som alltid. Den första saxen han la fram var en gryyymt läcker sax. (Ni tycker antagligen jag är helt knäpp i huvudet nu som sitter pch säger att en SAX är snygg) Meeeen, någonting i mig säger att snygga och spejsade saxar = skit. Nu är det antagligen inte så men låt mig ändå tro det.
Så det fick bli en helt vanlig silvrig sax från samma märke jag köpte sist. Tänkte till och med köpt en likadan igen men tänkte att jag skulle prova denna!



 


Min nya sax

Grått

Det är molnigt så långt ögat kan nå i dag. Regnet har öst ner enda sedan jag vaknade. Så i dag blir det pyssel och läsa bok som gäller! Är riktigt sugen på att åka och köpa Twilight också. Vi får väl se vart dagen tar mig. Nu ska jag i alla fall göra mig färdig och åka bort till Mirage och köpe lite grejer till salongen!


 


Mysväder men det saknas Någon

Grin-Olle

Jag har helt seriöst suttit i ca. 1 timma och 56 minuter och storbölat till och från! Jag rotade igenom filmhyllan här hemma och upptäckte att jag hade filmen "P.S I Love You" liggande här och att jag inte har sett den ännu. Så ja, jag starade den och jag behöver nog inte säga mer för ni har nog förstått.



När blev jag så blödig liksom?


Sunday

I går var vi ute och rännde. Det var trevligt må jag säga. Dock resulterar det i att jag sitter här ensam och patetisk i dag med kebabtallrik, cola och en påse godis och kollar på film. Men det kan ju vara gott ibland det också!

I morgon är jag ledig och det är lite saker som ska göras. Vad som ska göras får ni se i morgon för nu ska jag fortsätta sitta här och kränga kebab!

Tudelooo!

RSS 2.0