rock away


ikväll blir det partaaaaj för hela kalaset. och HANNA ska med. Ja, ni hörde rätt. Det blir hennes första gång på Underbar. Sikken nybörjare. haha

nu ska jag stressa vidare...som vanligt i min vardag

ching chong

i dag ska jag laga mat. Wokidoki, kinamat blir det. Så jag drar fram kimono, wokpanna och kineshatt och intar köket om ca. 1 timma.
Håll er borta från min lägenhet så är ni snälla. Jag vill inte att ni ska få men för livet när ni ser mig i den heta outfiten i köket.


image91dagens outfit: kineshatt från paint


en promenad genom stan

jag är gladare igen. det behövdes en liten promenad så har jag insett att allt kommer lösa sig ändå. På något vänster.
Blev precis påmind om att jag har gesällteoriprov i morgon. Tjohoppfaderallanlej. Kvällen kommer att spederas med: just det, plugg.

Om jag ändå hade haft en talang

varför föddes inte jag som typ tennisproffs? Men en gudomlig sångröst? Med takten att dansa i mig? Nej nej, vi trycker ut en unge som inte är bra på något. åååååååh vad trött man kan bli på allt ibland. Jag skyller på regnet. Det bara måste vara det som är orsakan till denna pessimism.


jag är glad egentligen, jag är bara tillfällig pessimist

Grön


Jag vill bara meddela att jag är grön av avundsjuka på dom som har livet upplagt framför sig. Själv är jag rädd för att ta studenten för att jag inte vet vad i helskotta som ska hända sen. Plus att jag aldrig har haft turen på min sida och jag är nog född att bli en fighter som alltid måste kämpa livet ur mig för att komma någonstans.

I dag har jag shoppat. Det kändes skönt att komma hem med lite fina vårkläder och en skål till min samling.

image88

tisdag

YABADABADOOO

Jag blir ju uttråkad a l l d e l e s för lätt ibland alltså. Därför satte jag mig ner och ändrade bloggen...igen! Kände att den vad lite svart och dyster sådär så varför inte dra på med lite vårfärger en regnig dag som denna? Nu ska den vara såhär läääänge i alla fall.. sådeså.

Ännu en dag med gesällövning


regn

snaaaark...vårkänslor

i dessa soliga dagar kan jag inte låta bli att tänka på min vän mikaelas prat-i-sömnen-snack om vårkänslor. Vilka tider alltså.
Jag har inte gjort något vettigt över huvud taget i dag, vilket känns tragiskt så som straff ska jag in till stan i dag. Hade det inte varit för att det är saaaaamma gamla tradiga väg så hade jag nog tyckt det var skönt. Så jag funderar på att göra något riktigt vågat i dag...nämligen gå en annan väg!


vår

Hej alla barn och alla barnbarn

I dag på morgonen vaknade jag och kände mig bakis. Notera då att jag var nykter i går och agerade fylletaxi. Hur går det ihop sig?
Dagen har jag spenderat med att titta på Niklas mammas dvd "jonson&pipen". (ja, ni vet det där barnprogrammet som går på 4:an) rätt underhållande en söndagmorgon faktist.
Fick även provköra mamsen och papsens nya bil i dag. Men det tog emot att låta yngsta lilla dottern ta splitter nya bilen till samhället. Och jag nästan hörde pappas hjärta dunka, där han stod i köksfönstret, när jag startar det hela med ett härligt motorstopp. Goa tider!


söndag


vädernissen som pajjade min dag



hela veckan har jag längtat, längtat efter att denna dagen ska bli kommen. Att jag äntligen ska få åka snowboard igen. Men med min sedvanliga otur bjuder vädernissen på storm och spöregn. Jag är så trött på Sveriges kassa vintrar.


februari

Hur kommer det sig att jag varje år i februari månad är lika jäkla pank!? Trots att jag fyllt år, fått lön och studiebidrag så står jag alltid i mitten/slutet av månaden med en ekande plånbok.
Och hur ofta säger ens mamma till en: "Amanda, när du nu får pengar nästa vecka så se till att unna dig något. Vårkläder till exempelt".
Då har det gått långt om mamma säger att jag ska köpa kläder. Jag äter upp mina pengar när jag bor själv, det är ju det jag säger. Så nu blir det frysrensning i en månad! haha.


yes

back on track

Hanna ringde mig i går och frågade om vi skulle åka upp till isaberg och ta oss an våra brädor igen. Vad jag svarade? KLART JAG SA JA! Så i morgon kväll eller fredag kväll ska vi ut och göra backarna farliga (jag varnar er, håll er borta). Med tanke på att jag inte har stått på min älskade snowboard på 2 år(!!) så lär jag ju vara kass som satan!
Så i dag var det ner i källaren och rota fram älsklingen igen!

image88

brädan och jag, vi är goda vänner

en tanke

I gårkväll blev jag sådär djup som bara jag kan bli.
Vadå kul och ta studenten? Det är ju skrämmande för fan!
Det är ungefär som att springa på en vacker äng med solen som steker skönt på kroppen och allt är frid och fröjd...och helt plötsligt tar marken slut och du stannar framför ett stup. Jämte dig ligger en fallskärm. Du kan inte vända tillbaka och allt hänger bara på dig nu. Ingen trygghet att luta sig tillbaka på, bara du ensam måste ta ett beslut. Och så fortsätter livet. Ingen trygghet från någon skola, allt kommer bara hänga på ensjälv i vilket beslut man än ska fatta.
 
Studenten: ja visst fasen ska det bli kul!

Dagen efter: än så länge är jag bara rädd.



                                                                                        tönt, jag vet. haha


lov utan lov

Ja, jag har lov. Men det känns ändå inte som det med tanke på allt mitt flängande. I gårkväll blev det hur som helst relax-kväll med tjejerna. sköööönt! Massage, ansiktsmask (som för övrigt gjorde så att det såg ut som att vi hade somnat i ett solarium) och massa andra goigheter!
I kväll blir det hur som helst bio med pappa. Mamma ville inte se den filmen så självklart ställde jag upp för pappsen trots att jag inte känner något sug efter att se Arn-tempelriddaren (lärde mig precis vad en tempelriddare är)


snowboard på fredag? :D



 


när man skrattar så att man gråter

image83
ärligt talat så var jag rätt besviken när Björn Gustafsson hade gått av scenen i går på melodifestivalen. Jag hade verkligen väntat mig lika mycket skratt som första programmet. Men när han sedan träder ut på scen igen kan han bara inte misslyckas. Jag skrattade tills jag var på gränsen till att börja gråta. Han är ju bara grymt kul helt enkelt.


För övrigt: Höll jag på att gå under efter gårdagens bidrag. Hur dåliga måste inte övriga bidrag varit som INTE kom med i melodifestivalen, om låtar som "kebabpizza slibovitza"(eller vad den hette) får vara med. Vart är vi påväg?


en lugn helg i ulricehamn

tatuering - lite spänning i min vardag

I dag var dagen kommen, dags att tatuera sig...IGEN. Och i samma sekund han tryckte nålen mot huden, minns jag varför jag sa att jag aldrig mer ska tatuera mig sist jag låg där. Ajj Ajj så att säga. Dessvärre blev det inget nytt vackert motiv utan bara tillfixning av gamla tatueringen (GÅ ALDRIG TILL KITTYS!) Så jag tackar snubben på Andy's som fixade till den så den blev snygg!


image82



I går var det alla hjärtans dag och älskade niklas hade fixat med mysmiddag, present och en gooood efterrätt! Me like!
Jag kan även berätta den otroligt intressanta nyheten att jag åt pizzeriabakad pizza för typ 5:e gången i mitt liv i dag.  (jag är gluten) Och jag ser fortfarande inte tjusningen med det!


lite spänning i vardagen

tidsmaskin

i gårkväll susade vi tillbaka i tiden till 70-talet. Plötsligt var det som något självklart att pudelfrillan, paljettkläderna och byxdräkterna skulle vara med. Ingen som tittar snett på någon, snarare: Ju fulare, desto bättre. Alltså - Välkommen till livet på studentfesterna!
Och jag hakade på. Afrofrillan, paljettklänningen och glasögonen var på plats när vi intog club moon och dansade satan. Peruker, släng er i väggen! Vi körde med The Real Thing! Haha. MEN...precis som jag hade trott så blev det inte i närheten av att vara lika kul som bad taste! Men det är inget att hänga upp sig på.



I dag är det en av mina favoritdagar - Alla hjärtans dag. Vet inte varför men jag tycker om den! Får väl se om min lilla niklas har ordnat med nåt spännande! :)

                                                                                                                                      valentine's day

upp till bevis

image71
i kväll är det studentfest och jag är laddad till tusen! Dock är inte kläderna fixade ännu... men det löser väl sig som alltid.
Något som däremot kommer bli svårt, är att slå förra studentfesten jag var på (alltså bad taste). Då hade jag, ursäkta utrycket, så grymt jävla kul! Ja jag måste faktist ta in svordomen där för att beskriva hur kul det var! Så jag förväntar mig faktist inte att det ska bli ännu roligare i kväll för det blir nog svårt. Men hoppas bör man annars dör man!

Nu ska jag till skolan och fixa afrokrullet.

(måste bara klämma in ett tack till min älskade niklas. you know why)








studentferre

permanentade svampar



varje gång jag ska permanenta håret på någon så kan jag inte låta blir att skratta lite för mig själv när tankarna flyger iväg till filmen heartbreak hotel. Jisses alltså.



gesällpermanenten i dag

jakten på den perfekta outfiten

image67


Ja det var ju dags igen. På onsdag är det studentfest, denna gången med temat disco studio54 vilket i mina öron klingar afrokrull, paljetter och slimmade dräkter och till det ett par rullskridskor. Jag tänker absolut skippa rullskridskorna med tanke på hur det gick med simfötterna. Men annars börjar man känna lite småpanik. Det enda jag införskaffat i klädväg är ett par glittriga brillor men jag kan ju sällan knalla in på Moon enbart iförd ett par solbrillor. Det ultimata hade ju varit en sån här grymt snygg byxdress(not), gärna överröst med paljetter och utsvängda ben. Men det är ju inte det lättaste att få tag i. Kul kommer det nog bli i alla fall!








varning på stan onsdag kväll

fiasko

image66


känslan dog ungefär lika fort som den kom. I love europe? Ärligt talat! Det är värre än brandstadcitysläckers eller vad fasen dom hette.
Är det överhuvudtaget värt att fortsätta titta? Melodifestivalen i ett nötskal säger jag bara.
Fast jag hade nog inte förväntat mig mer när jag såg att Christer Sjögren skulle delta. Inte min smak kanske.





Katastofalt

Men! Det är ju melodifestivalen på tv juh!

image65

lördagkväll. Det är dagen D. Tönt som jag är så kan jag berätta om känslan i kroppen som kommer varje gång det är dags för melodifestival, ungefär som när idolsäsongen börjar. Ja, du kan kalla mig nörd, men det är ju lika spännande varje år att se vad artisterna har att komma med. Skrattar jag? Gråter jag? Skäms jag? Eller får jag en sån där glad känsla av att "shit, detta var ju till och med bra"? Det sistnämnda är för övrigt ett rätt sällsynt fall. Melodifestival är ju alltid trevligt alltså.








slöhelg

envisheten står som segrare...

...som vanligt! I dag kom jag så långt så jag till och med la ner chipspåsen i min handlarkorg. Men tanken på vilket dåligt samvete jag skulle få när jag lagt första chipset på tungan fick mig att snällt lägga tillbaka påsen. Min envishet står som segrare än en gång. Apnyårslöfte. ( jag vet, jag får skylla mig själv)
image64
Torsdag. Lillördag (ja, tordags är faktist lillördag, inte onsdag numera). Kväll. Mårtenssons. Karaoke.
Ja vad mer ska jag säga. Mina vänner än ena underbara själar alltså. Tack för en trevlig kväll! Och för mina fina presenter såklart!




en glad prick

orange county, here i come

en knasig filur som finns i min vardag är min vän och kollega(?) Emelié. Dags för pluggdag i dag och det börjar med att vi diskuterar lite blogg och hon gnäller över att hon vill ha en finare blogg. När hon senast skrev ett inlägg? 10:e oktober...
Så var det dags att ta tag i allt vårt pluggande. Men efter att hon gjort 1 uppgift ringer Ella min mobil (eftersom Emelié inte är mogen nog att ha en själv eftersom hon pajat ca 10 st. inom loppet av mindre än 3 år) så då bar hon iväg till sture för att se på dansshow och där satt hon med bara en uppgift gjord. Haha du är ju rolig du.

Men våra planer inför framtiden är nu färdiga. Vi ska gifta oss med varsin rik man (jag väntar ju bara på min niklas och emelié på Mister X) och flytta till orange county (newport beach såklart) och bo grannar i varsin lyxvilla. Där ska vi vara hemmafruar och bara göra sånna där onödiga saker som gå på massage, manikyr och planera bjudningar (inte alls inpräntade i O.C)

Någon som vill följa med och bo grannar med oss?


leva lyxliv såklart

kryss i taket



image63




Jag har (ja tro det eller ej) listat ut hur man ändrar utseendet på bloggen. Grymt stol över mig själv! Men det tog ju sin lilla tid kan man ju säga.

Vart kom alla människor ifrån?







hmm?

lime daim pannkaka

image62


Jag har storshoppat i dag. Lime i massor blev det. Vackert, mycket vackert. Har även gjort världen en god gärning. Köpte mig ett linne på hm: Fashion against aids. 25% till forskningen. Varsegoda.

Dags att steka lite pankakes. Mumsfilibabba.









i'm lovin' it

ursäkta fröken Linné, får det lov att vara lite otur?

image61



Nej tack, jag är trött på att min otur återkommer om och om igen. När ska det vända egentligen? gaaah. Jag ska få den att sluta från och med nu. . Pangbom slut.










kan det vara alla svarta katter som sprungit över min väg? Nej, jag är inte så skrockfull så det tror jag knappast!

New York New York, you're gonna love it

Yes, vi är seriösa. Eller dom andra har varit seriösa hela tiden. Men jag har hakat på. I dag har vi planerat decemberresan till the big city (i mina ögon yeeeetteeestooort). Dom bestämde att dom ska dra lott om vem som tvingas ha hand om lilla oallmänbildade mig(har blivit idiotförklarad ett EX antal gånger av grabbsen denna kväll) varje dag.
Jag säger bara New York New York I'M gonna love it!



image58


big city life

RSS 2.0