och så slänger jag mig in i året 2008

Jaa jag får väl göra som alla andra då, dags att sumera året 2007.

Jag säger varje nyår att "detta året kommer bli det bästa någonsin". Och 2007 har delvis varit ett kanonår! Födelsedag i januari, flyttade till Halmstad i april och efter flytten blev det partaj helger som jag sent kommer glömma (eller?).
Sommaren 07 var planerad som den bästa i min historia. Men så blev nog faktist inte fallet. Jag tror jag är en höst-vinter-vår partyprisse! Det är då jag har som roligast. Eller också kan det ju bero på att jag inte kom in på mårtenssons under hela sommaren för att jag var för liten. Förutom en gång då, när jag fixade in mig på gästlistan och gled förbi hela kön och hade en kanonkväll.
I övrigt var sommaren inte särskilt speciell. Vädret var SKIT minst sagt och endast 2 dagar på stranden.
MEN...så kom räddningen. 8:e augusti satte jag mig för första gången på ett flygplan, givetvis tillsammans med mina underbara vänner, och flög ner till Spanien för att tillbringa 12 dagar i solen och värmen. 12 dagar jag kommer att minnas.
Och efter det flöt året på helt enkelt. Och mitt tredje år på gymnasiet, som jag längtat efter, började och nu kunde inget gå fel. Studentfester, härligt roliga utekvällar och PANG, så var det dags för nyårafton. Och här står jag med hakan i golvet och undrar vart sjuttsingen året har tagit vägen.

Till och med mina sömnlösa nätter med funderande över framtiden fick sin lösning i december. En underbar känsla när jag landade på Salong Hårdesign och kände mig omtyckt och duktig.

Så är det dags att slänga sig in i 2008 där våren bara måste bli toppen! Nyårsafton firas i frösakull med niklas, tobias, ida, emelie, issa, johnsson och ännu fler. Sedan ger jag mig in i ett år fyllt av

födelsedag
studentfester
bal
studenten
sommaren
jobb

och förhoppningsvis en massa andra roligheter som ännu inte är inplanderade.

Vi ses 2008 så att säga!

när stressen kommer krypande

Har du någonsin haft den där känslan av panik, när du kollar på klockan och tiden har rusat på fortare än vad du tänkt och du inte har fått någontingen uträttat. En sådan panikdag hade jag igår. Som vanligt ute i sista stunden på jakt efter nyårkläder, som som vanligt slutan med att jag gör ett sistaminuteninköp som jag aldrig mer kommer att använda. I går var jag till och med så desperat att jag provade klänningar för tusen spänn (och jag använder aldrig klänning) bara för att jag skulla ha något att ha på mig. Men inte ens dom passade!
Till slut blev det ju då ett panikinköp. En tröj-tunika eller hur jag ska förklara det, som jag antagligen inte kommer att använda mer än i morgon. Men jag kan ju i alla fall trösta mig med att jag köpte den billigt på rean. PUH!

Linda den hjälten fixade min härliga, råttfärgade utväxt i går! sköööönt!


klackskolan

Nu gott folk ska jag tala om att Amanda Sofie har gett sig ut på image30
väääääääääldigt djupt vatten. Gick in i en skoaffär och fick syn på ett par silvriga skor som verkligen hade suttit som en SMÄCK till min balklänning! Helt perfekta verkligen. Sen slog det mig att hur i helskotta ska JAG, jag som aldrig gått i klackar, kunna ta mig fram i dom? Ohnoooo! Men det blev i alla fall ett köp och jag kommer nu att få ägna hela våren till gå-i-klack träning! Aooooth!

Dagen tog mig till Borås, där jag bara varit en gång tidigare och shoppat i mitt liv. Men jag tog mig ann utmaningen men kan väl inte säga att jag älskade det. Det var okej men alldeles för komplicerad stad för mig. Fattar ju inte vart jag ska gå haha.

over and out

Da'n efter da'n efter doppare da'n

Så var julafton 07 över. För fösta gången i mitt liv kändes inte ens julafton som julafton! Då är det illa. Själv somnade jag när kalle anka började och vaknade lagom tills det var slut. Jag börjar bli gammal känner jag. Haha. Men jag hade nog varit snäll i år tror jag för tomten kom med en ipod, pengar till en ny sax, myskläder, presentkort, grejer till lägenheten och en massa andra grejer som jag som vanligt glömmer bort vad det är för något en timma senare.

Men dagens roligaste var nog ändå hos farmor på kvällen när tomten ska gå:

Tomten: Nehe nu ska jag fortsätta!
Leif: jaa tomten har ställt sin släge i skogen.
Adina: ÅÅÅ får jag följa med och titta!?!?!
Tomten: Nej jag har ställt den enda uppe vid skolan, uppe på vattentornet där.
(alla börjar skratta)
Adina: Men.... hur kommer du upp dit då?
Tomten: ääähhh.......jag går i luften!
Och adina står snällt och bara kollar på tomten och fattar ingenting.

En kväll i musikens tecken

Fredag kväll och jag lämnar laholm och är heeelt slut. Men sova lite på bussen och sedan hem och stressa satan så löste sig allt! Tog mig cirka 1 timma att lugna ner mig efter att jag hade gått på högvarv i en och en halv timma! Men så kan det går när inte haspen är på så att säga.
Hem till Linda och sedan iväg till underbar.
Och som vanligt är det sammaaaaa grej varje gång: Jag står i den kilometerlånga kön och förbannar mig själv för att jag inte gick dit tidigare när jag har varit där så många gånger innan och det aaaaalltiiiid är samma kö när jag kommer. Illa är det. Men "enbart" och timmas köande blev det i går. För det tappar man ju inte suget på eller så.

Kvällen var helt okej. Dålig musik (skaffa en ny Dj, mårtensson) Men det var mycket trevligt att träffa alla gamla rävar :)

Da'n före da'n före da'n före da'n före doppareda'n

Har ni precis som jag den där skumma image29
känslan i magen att det inte alls känns som att det är julafton på måndag? Trots att jag fick en "för tidig julklapp" av min handledare i dag (som jag försökte protestera mot att jag inte behövde) så har jag ändå inga julaftonskänningar.
Men min årliga "tomtesjuka" (som mamma kallar det) kommer väl påsmygande på söndag. Så vad menas då med tomtesjuka tänker ni? Jo, jag har blivit utsedd till famlijens nyfiknaste och har alltid varit. Och dagen innan julafton blir jag bara sådär superdupernyfiken på mina julklappar så att jag har svårt att sitta still (som ett litet barn, jag vet) Och detta är då den så kallade tomtesjukan.

I morgon blir det underbar för hela slanten och jag klagar inte. Paaaarty Paaaarty!



 


En vecka hit och en vecka dit

Jaa det är ungfär så det känns nu. Veckorna rusar på i en sån fruktansvärd fart att jag fortfarande står kvar i Juni och inte fattar någonting! Lite skrämmande är det faktist!

Och så drömmer jag mig iväg mot vårterminen: ljust, studentfester, värme, balen, STUDENTEN, och sen JOBBA! För alltid!!! Hur läskigt är inte det på en skala!?

Aooootchhhh! Jag missar festen!

Här ligger jag, Amanda Sofie, i min säng och har en sån där fridfull kväll framför min dator (ööh?). Systern min är här för att hon börjar jobba 4 i natt, så lamporna är släckta och endast ett värmeljus är tänt i min lilla etta.
SHOOOFFF säger det plötsligt och jag känner att det blev lite väl ljust i lägenheten.
Och ack så rätt jag hade för då har mitt ynka pynka lilla värmeljus börjat BRINNA! Och då snackar jag inte bara lågan utan HELA LJUSET!!! Så vad gör jag? Jo jag får slänga mig upp ur sängen och pusta och frusta tills elden slocknar. Akta er för värmeljus.

Så ligger jag här och funderar och kommer på att det är studentfest i kväll, tema crazy christmas. Och jag missar det! Det är sorgligt. Hade varit SJUKT kul att gå med tanke på hur partysugen jag är. Men jag hoppas på underbar på fredag =)

image28

Pepperkakes och Balkläder

Denna måndagen till ära då jag är ledig ska jag baka mig lite pepparkakor! Det lär väl bli som vanligt när jag har bakat pepparkakor, dom hamnar i en burk och jag äter inte upp dom :P haha men det luktar gott när man gör dom i alla fall. Min söta lilla niklas ska vara till min undsättning under bakningen så jag inte bränner och har mig! haha.

I dag har jag snackat med sömmerskan som ska sy min balklänning weehuuu :) Ska dit i mellandagarna och tar mått och grejer. Blir svältning fram tills dess! (skojar bara)
Jag var även med min lilla baldejt i dag och han bokade sina balkläder. snajsigt värre så att säga. Jaa då är det bara 6 månader kvar tills det är dags för bal =P hahaha. Men tiden går fort när man har roligt.

en julkulig dag.

image27

En liten droppe alkohol.

Onsdag vilken innebar lussevaka, vilket jag faktist såg fram emot trots att jag skulle få ta det lugnt eftersom jag skulle upp och ha praktik tidigt dagen efter.
Men ack så fel en kväll faktist kan gå! Haha. Nej, jag menar inte för mig. Men jag tror aldrig jag har hört om så många som samma kväll har fått en rejäl snefylla!
Dessutom var det sååååå mycket folk på moon så man inte kunde röra sig kändes det som. Dessutom var det slut på väskplatser i garderoben så min proppfulla jätteväska fick hänga på magen som en stötdämpare. Mindre smidigt så att säga.

Hmm... ja varje kväll kan ju inte bli den bästa.

För övrigt går det bra på nya praktikplatsen. Anna och hennes syster är jätteroliga plus att jag har hyffsat mycket att göra! me like :)

image26

Första dagen.

Bussen bar mig denna dag till otrooooligt stora laholm! Där jag för övrigt aldrig har varit innan så jag hade en liten aning problem med vart jag skulle gå. Men sen hittade ju självklart lilla jag till salongen!
Annas syster välkomnade mig (shit vad lika dom var varandra!!!!) Sedan kom anna och sen rullade dagen på i en rasande fart! Attsingen vad skönt det var att få ha lite kunder!!

Det här ska nog gå som på en dans.


image25

Sorgligheter och annat

Det känns faktist sorgligt att säga att det är min sista dag på min praktikplats i mon. Sen är det dags för byte. Känns aptråkigt att inte få träffa alla superhärliga människor som jobbar där sen. Men det är ju tyvär så att jag inte får göra så mycket vettigt och känner därför att jag måste byta. :(

Snacka om att luften går ur en när man kommer hem och sätter sig ner efter en lång dag på praktik! puh! Men så kan det vara liksom. lika bra att vänja sig vid arbetstiderna för det är ju så här det kommer att vara sen!


Over and out.

Skumma tomtar och skador

Okej, nu ska jag inte gnälla, men jag börjar bli rädd alltså! Mötte en gammal vän till mig i dag och vi brukar aaaaaalltid stanna och prata och vi var till och med rätt tajta en gång i tiden. Men han bara nickade och gick förbi!

Och en annan nära vän till mig som slutat att höra av sig helt. Trots att jag gör allt jag kan för att  hålla kontakten så försöker hon aldrig tillbaka. Vi var verkligen jättebra kompisar och nu har hon liksom försvunnit ur mitt liv helt. Sorgligt och konstigt tycker jag..

Att jag ska skada mig hela tiden är ju bara helt jädrans otroligt! Och jag menar det verkligen. Så fort ena skadan läkt, kommer nästa tabbe:

studentfest 1: Amanda går med simfötter i en trappa, slinter och slår i foten. Får åka till doktorn och röntka.

studentfest 2: Amanda trillar på något vänster och slår i pannan. Bula.

underbar mårtenssons: Amanda blir armbågad rakt på näsan. Fortfarande ömt.

en dag hos niklas: Amanda var hos niklas i dag och vände sig för fort och pang, där var en kant. STOR bula i pannan. Ajj ajj.




Nästa vecka blir det lussevaka! Tjohu!

Ute och Inne

Nu är jag ute ur träsket! YES!

Sitter inne i värmen med hela lägenheten full av värmeljus! Myspys! Men så fort jag kollar ut genom fönstret blir jag lika besviken som alltid. Det finns ju för skjutsingen ingen snö ute! Vilket jag tycker att det är helt klart tid för nu! 4:e december! Shit det är snart julafton alltså! Det känns så fruktansvärt konstigt alltså!
Snart är det min födelsedag.
Sen är det studentbal.
Sen tar jag studenten!

Fasen va kul det ska bli men ojj vad tiden går fort!

Saknar mina vänner.

image23

Sanningen om livet



Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en attraktiv och välbevarad kropp.
Det handlar om att glida in sidlänges med en chokladkaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt utsliten, skrikande "HoHo, kan nån ge mig lift!?"



RSS 2.0