Världens Sämsta Blogg

Jag har världens skönaste sommar framför mig! (känns det som i alla fall) Vi har fetingmycket att göra på jobbet under sommaren så jag kan knappt ta ut någon semester. Men denna sommaren har jag LYXAT TILL DET och tagit TVÅ veckor. Det ni. 
Men så har jag även tagit strödagar lite då och då. Som denna veckan till exempel, ledig måndag jobba tisdag onsdag torsdag ledig fredag jobba lördag. Hur skönt är inte det!? Så i morgon blir det Fiesta i Tylösand. Det har varit en hård vecka för en gamling som mig. Fyra utgångar under en vecka skojar man inte bort om man heter Amanda Sofie. Ojojoj. Men det viktigaste är att man har roligt ihop med sina vänner eller hur?

Nu ska jag krypa ner jämte min lavaklump till pojkvän (han har kroppstemperatur som ett element på full styrka) och låta den där fulingen John Blund ta mig till en annan värld. Godnatt!


morgondag

Jag vet inte varifrån energin kom ifrån i går när jag beslutade mig för att åka till Måndagsklubben. Men vad jag vet är att energin i dag har kommit från kaffe. Men det var i vilket fall en grym kväll!

Den där midsommardagen orkar jag inte berätta om nu. Det får bli en annan dag för sängen skriker på mig från sovrummet.!


Bild från midsommardagen


Midsommar 2010

Skulle jag skriva detaljerat om denna underbara helg skulle det ha blivit en bok. Jag har haft en grymt bra midsommarhelg och i dag har jag varit mer död än levande. Men vi börjar väl från fredagen.

Midsommarafton spenderades till en början på Lindas gräsmatta med ett gäng goda vänner. Midsommarmat och kranstillverkning. Härliga och roliga timmar. Vid strax innan 5 sprang jag med sikte mot majas lägenhet. Där börjar jag med att välta på en stol på balkongen och spilla rosé över hela mig. Men lika glada var vi ändå. Halv 6 hämtar en taxi upp oss och kör oss mot Vallås och Jessicas hus. När alla anlänt gick vi tipspromenad och spelade ölbrännboll. Kul som tusan.
Grill, mat, snappsvisor stod näst på tur och därefter skulle facit till tipspromenaden avgöras. Ni vet med tävlingar. Galet roligt!
Kvällen avslutades med sång, dans, lite mer dans, dragspel och någon form av ungersk(?) dans.



















Bilder snodda av Maja från kvällen:
























Midsommardagen får ni ta del av i morgon för nu ramlar mina ögonlock!

Gubb-mani


Jag har krängt så mycket jordgubbar de senaste 2 dagarna så ni anar inte. Mottot lyder: "Ät innan dom försvinner". Med andra ord: "ät för ett år framöver". Den godaste kombon är ju ändå jordgubbar med grädde och socker. Eventuellt med lite ibladad mjölk för att göra det hela liiiite nyttigare. Skulle jag käka det varje gång jag är sugen på jordgubbar skulle jag nog anta väldigt runda former redan till midsommarafton. Tur att jag kan hålla mig från frestelsen.


oooow så gott!


Rock By Sweden

Första gången jag såg smyckena på Laila Bagge och idoldeltagarna för, ja vad är det? 2 år sedan? Blev jag i varje fall fast direkt. Ni som känner mig vet varför. Jag har alltid dragits lite till döskallar. Och Döskallehalsbandet, som nog är det som synts mest i media, är ju grymt fräckt. Men tretusen spänn känns inte som prio ett direkt. Armbandet som är som en kedja är ju också toksnyggt men även det lite dyrt enligt mig. Och många av dom andra grejerna kan lätt bli lite pråliga tyvär.
Men så nu när vi var i Göteborg i helgen gick jag förbi en tjej som hade dessa örhängerna på sig, och jag var fast! Jag letade i hela Göteborg utan resultat, så i dag svängde jag inom Smycka i Halmstad fort som tusan innan dom stängde, och där fanns dom! Sista paret. Jag hann knappt fråga vad dom kostade innan jag hade ropat att "dom ska jag ha".
Så nu är dom mina. Pistol-färgade med glittrande swarovskikristaller! Kommer sitta som en smäck till väldigt enkla kläder!


yesterday







Fotboll, rosé, öl och snacks. Det var vad våran fredagkväll bestod av. I dag har vi strosat runt i stan och ätit en god lunch. Jag shoppade min byxdress (svart toksnygg från Zara) och när jag kom hem fick jag presenter. Varför då tänker ni? Jo, för att på tisdag har Niklas och jag varit tillsammans i 5 år. Och han köpte det i Göteborg och tänkte därför att det är bästa att jag öppnar det här om det skulle vara så att jag lägger mig ner och bölar av besvikelse. Så blev ju givetvis inte fallet! Men vad det var får ni se när jag kommit hem! Nu ska jag ut och grilla! Tudeloo.


Finally

Nu är jag i Göteborg. Niklasen körde första biten och jag deckade efter 2 mil. Skön uppladdning inför att köra i Götet. Tack gode gud att jag i stort sätt kan köra vägen till syster med ögonbindel nu. Första gången lurade ju Niklas in mig på Korsvägen och jag höll på att börja böla och preja ner X antal spårvagnar och bilar. Det gör vi aldrig om igen nej.
Nu ska jag fortsätta dricka rosé och umgås! I morgon gör vi staden!


Göteborg-Gothenburg

På fredag efter jobbet styr vi partybilen mot Götet. Det ska bli helt underbart att tillbringa en hel helg där! På lördag ska vi även in till stan en svänga och glida runt i butiker. Mitt mission är att hitta en snygg byxdress i shortsvariant! Jag gjorde det stora misstaget och gick in på Zaras hemsida och hittade massa snyggt. Så nu har jag världens största förväntningar. Dom kommer antagligen inte ha allt inne som finns på hemsidan så jag lär bli besviken.
På kvällen ska vi grilla och sedan får vi se vart humöret leder oss.
På söndag kommer jag antagligen inte alls vilja åka hem.


Picknick i det gröna

I gårkväll skulle jag och Niklas äta ost och kex. När jag sedan kom in i vardagsrummet hade han gjort det hela till en mysig picknick med massa tända ljus och grejer. Så där satt vi på filten ihop och åt kex med ost och tittade på film. Inte en helt vanlig söndagskväll med andra ord. Sånt gillas!






Lucky Me

I torsdags hittade jag en klockren midsommarklänning på en webshop. På fredagen beställde jag den. Tur var väl det för nu är den helt slut! Nu väntar jag bara på att den ska anlända så att jag får se om den är lika fin i verkligheten som på bild. Det är ju det där som är lite farligt när man beställer på nätet. Det kan vara lite hur som helst när det väl trillar ner i postlådan. Jag återkommer helt enkelt.


Måndagmorgon

I dag är jag ledig och har inget att göra alls för en gångs skull. Ja, förutom den bestående punkten om måndagsfika förstås! Jag funderar på att ta tag i att åka ut till blomsterlandet och köpa dom där växterna till balkongen som jag inte gjort ännu. Vi får se helt enkelt. Nu ska jag i alla fall äta lite frukost och fixa iordning mig!


Vuvuzela

Är det inte helt underbart att alltid starta tv:n och mötas av "BUÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ" i kör under fotbolls-VM? Och eftersom jag har en fotbollstokig sambo så kommer jag få höra "BUÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ"-met i en månad framöver.  Det hade kunnat vara kastanjetter, trummor, tamburiner eller trianglar. Men varför i hela friden just Vuvuzelor?


BUÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH


FOTOGRAFI











De här två fina människorna följde med mig till salongen igår och fick agera modeller. Niklas fick jag bara klippa topparna på eftersom att han har en vision om att ha toffs när vi ska till Mexico i vinter. Jag hade god lust att "slinta" med saxen igår men det är lika bra att låta honom få sitt långa hår och sedan förhoppningsvis tröttna på det. Han säger att han ska se ut som Anders Timell... jag är tveksam. 
Systern min fick sig en ny fin färg, en klippning och sedan tre olika stylingar. Jag fullkomligt älskar min nya kamera!


En ny vän

Jag har kommit in i en riktig bokmal-period. Nyss läste jag ut Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren" och i dag köpte jag "Elsas mode" av Sofie Fahrman. På tur står "Patient 67" eller "Shutters Island" som den numera är känd som. Därefter "Hypnotisören", Mari Ljungstedts böcker (har bara läst en), "Aldrig fucka upp". Ja ni hör ju vad jag ska göra den närmaste tiden.




en droppe i havet

Hemma från en mysig kvällspromenix med Niklasen! Jag sitter och kliar huvudet av mig efter alla knott.
 På bilden ser det ut som att jag är rödhårig. Så är inte fallet. Det blev väl helt enkelt något mysko ljus från solen!



Tusen tankar och funderingar. Det känns frustrerande att vara såhär långt bort från någon som kanske behöver en.


l e k s a k










look who's home!

Under min lunch idag flängde jag runt i hela salongen och fotograferade och testade massa inställningar som jag inte förstår mig på! Det blev nog över hundra helt meningslösa bilder.
Dom två nedersta bilderna är däremot inte meningslösa! Emelie har kommit hem!!! Känns helt sinnessjukt att hon har varit borta i 7 månader! Allt hon upplevt får mig verkligen att avundas henne! Sicken grym resa ni har bakom er alltså! Maja och jag tog en lååååång måndagsfika med henne och sedan styrde vi bilen mot Majas nya fina lägenhet och sedan körde jag hem Emelie och åkte hem till min man som hade lagat mat till mig.
Nu ska jag slänga mig i sängen! Är grymt trött!


The New One



I dag har jag shoppat. Med en stor påse i vadera hand traskade jag ut från elgiganten.
 Batteriet sitter på laddning och ska sitta där i minst 10 timmar. Ni kan tro att det kliar i fingrarna efter att få starta igång den. Men tills i morgon får jag väl underhålla mig med att läsa instruktionsboken och kolla på den tillhörande filmen om hur kameran funkar.
Så nu lär ni (för hoppningsvis) få se en hel del bilder här i bloggen framöver!


Sol sOl soL

Jag har shorts på mig. Gammelrosa. Och vitt Linne. Och jag är blek. Väldigt blek... Så ni kan ju lista ut själva att jag flyter ihop med både shorts och linne.
Nu ska jag in till stan en snabbisrunda och för hoppningsvis köpa en grej. Sedan blir det till att bada i solen! Alltså sola. Inte bada. Och så hoppas jag att fröken Mårtensson kommer på besök också!


storslaget

För första gången på över 2 år är min blogg under konstruktion. Man skulle kunna säga att det var på tiden. Men vad säger ni om min snygga nya header? Jag flabbar ihjäl mig. Den är gjord i PAINT. HAHA! Det kommer komma en snyggare så småning om. Men jag var så fruktansvärt trött på den förra och jag äger för tillfället inget photoshop. Men den ska förbättras men så länge får ni dras med denna. Dessutom kan ni ju kika på vad klockan är och förstå att jag håller på att somna här i soffan. Alla dessa kodmallar och skit får ögonen att gå i kors. Men påbörjar jag något så ska det slutföras hyffsat också, men nu blir det sängen!


I Wonder

Undra om Bilmånson märker om jag behåller lånebilen och låter dom behålla min gamla ford?


T hank G od I 'ts F riday

Numera kör jag runt i den nya ford fiestan, en silvrig sådan. Min bil ska ju vara inne i ca. 1 vecka så jag fick en lånebil. Och den är så himlans skön att köra. Bara glider fram! Som min mamma sa, dom är inte dumma. Dom kan antagligen gissa att jag kommer smälta när jag sätter mig i en sprillans ny bil i stället för min 03:a. Men inget bilbyte för mig inte!

Nu ska jag snart bege mig till jobbet. Sista rycket för denna veckan! Jag hade gärna legat ute i solen i dag, men för hoppningsvis blir det lika fint i morgon och på söndag och då, då ska jag ligga ute och njuta!


Lägesrapport

Bilen är nu tvättad (pappa blir glad) och ska lämnas in på avrostning(?) i morgon. Nu låter det som att jag kör runt i en vandrande skrothög men så är inte fallet. Det har kommit pyttelite rost på ett par ställen, sån som inte syns på utsidan utan bara "bubblar" undertill, och eftersom jag äger en ford så har jag 10 års rostgaranti vilket innebär att jag får det fixat gratis.
Väääldigt intressant fakta om min bil.


The PartyCar - "Fiesta" - Mannen, myten, legenden.


t i m e f o r

Juuuni var det ja. Om jag inte har helt fel så är det 3 veckor till midsommarafton på fredag. Och jag fattar absolut ingenting. Jag börjar låta som en pensionär, jag vet, men vart tar dagarna vägen?
Vad ska alla göra på midsommar nu då? Det är i och för sig inte ens lönt att jag frågar er för ni är ju för jädrans dåliga på att slänga en kommentar ändå.
I samma stund jag insåg att det bara är 3 och en halv vecka kvar till midsommar så insåg jag även att jag inte har den minsta aning om vad jag ska ha på mig. Så det är lika bra att börja leta nu nu nu. Annars står jag där dagen innan och får akutköpa någonting. Fast jag vet ju att så blir fallet ändå, för så är det alltid innan både midsommar och nyår. Hur mycket jag än intalar mig att jag ska bestämma mig i tid.



RSS 2.0