Hej du pissväder

Det regnar ute i dag och det roar inte mig det minsta.
Men det är inget att hänga upp sig på så  jag bunkrar upp mig inne i stället med filt, ljus, hemmagjorda hamburgare och fruktsallad med glass, och med ett sällskap i form av syster och niklas.

I dag fyndade vi kokböcker. Jajemänsan, en med amerikansk fika (kaffe, kakor, mackor med röror, MASSA mumma) och en med sån där lätt mat som jag förstår mig på.

Och jag har köpt jeans. Kände att det var väl behövligt då jag inte äger ett enda par hela jeans för tillfället. Eller jo, dom jag köpte i dag då. Vet inte hur jag bär mig åt för att pajja alla mina byxer på EXAKT samma ställe. Antingen går jag konstigt eller så har jag för feta lår. Haha det är ju vilket som liksom.

Pensionärerna och jag

I kväll dissar jag utgång. Japp ni hörde rätt. Inget underbar för mig i dag inte. Jag menar hallå!?!? Det är ju FINAL i let's dance! Jag vet, det är jag och pensionärerna...och Niklas då. Fast han tycker det är tråkigt så han kommer nog sitta med näsan i "DaVinci koden". Men jag ska minsann titta!

Nu ska jag laga tacos! Niklas har ju redan gjort grönsakerna så det är jag som står för köttfärsen.

Dissen

för att göra en lång historia kort: Jag dissade halmstad och åkte hem i dag. GÖTT



image115

I dag var jag och niklas på mio och beställde våra matmöbler jeeehuuu

How to become a desperate housewife

jag har gjort rabarberpaj i dag. Grymt god blev den. Visst är det väl konstigt vad mycket mer man hinner med när man går upp tidigt på dagen?

Jag har även framkallat hundra bilder från spanien-resan (det var på tiden med tanke på att det var i augusti) Åååå spanien! Skojar ni att jag fick en jag-vill-tillbaka känsla när jag satt och kollade igenom alla korten för att välja ut vilka som skulle framkallas?

På lördag är det seriestart för Eva och Adam! Vadå att jag måste se! haha



image113image114

Min otroligt meningslösa dag

Hej alla min 25411 unika besökare! (hmm?) Hoppas ni mår braaa.
Nej men helt seriöst så konstaterade jag och Sandra förra helgen att vi är panka och också vill tjäna ex antal 1000-lappar på att bara skriva några rader här om dagen. Men min blogg lär aldrig innehålla tillräckligt mycket intressant information för att mina unika besökare ska öka till detta antal haha. Nej mina små fåtal unika besökare som dagligen tittar in här, jag nöjer mig med er för fler lär det inte bli!

Denna vackra dag har jag hittills spenderat med att gå in till stan för att lägga mig i solariet en sväng (då jag till min stora fasa upptäckte att balen och studenten närmar sig med stormsteg) och nu sitter jag hemma och kollar på inget mindre än pippi långstrump! Min mamma säger att jag antagligen aldrig kommer att förlora mitt barnasinne...det tror inte jag heller. När pippi är slut har jag tänkt övergå till Karlsson på taket. Jag ska LÄTT köpa Astrid Lindgrens Kappsäck med typ alla filmer i nån gång när jag får pengar.

de tre vise männen i köket

jag har fått hot om att folk ska bojkotta min blogg om inte jag skriver ett inlägg om lördagkvällens mästerkockar. Så okej då. I lördags var vi hos Johnsson och hade en trevlig kväll där KILLARNA stod i köket hela kvällen. Vi fick inte ens vara i närheten. Dom bjöd på Hasselbackspotatis (ingen aning om det stavas så), kycklingfilé och dragonsås. Till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljsås. Eller ska vi säga vaniljsås med blåbärspaj? (vaniljsås för 24 pers, vi var 6) Men det var himlans gott måste jag säga och jag var grymt impad!



image111

nej, jag känner faktiskt inget dåligt samvete alls...

Okej... jag åt godis i går! Det är lika bra att erkänna! Efter att ha suttit och bokstavligen stirrat och luktat på Niklas feta påskägg, som han fick av mig, i två dagar så bestämde jag mig: Ja Amanda, i dag får du äta godis bara för att slippa suget. Så jag gjorde det, jag åt. Och vet ni vad? HJÄÄÄLP VAD GOTT DET VAR! Så nu har jag fått min godis-dos och är lugn igen. Och jag kan även berätta att jag inte har det minsta dåligt samvete. sådeså.

Mamma och jag sitter och försöker hitta ett kort till mitt studentplakat eftersom det börjar närma sig(!) men det är inte lätt alltså. Hur gammal ska man vara? ska man vara ful? fin? söt? rolig? Jag var en tvättäkta poser när jag var liten så vi har inga roliga kort på mig.


påskafton

I dag trallade jag in till carina som ska göra min balfrilla. Skojsigt värre. Hon gav mig tips på kändisar jag skulle söka på på internet som hade haft snygga frisyrer på röda mattan. Detta gav mig lite nytänkande i mina idéer så nu spanar jag för fullt. Tro det eller ej men det är typ bara två månader kvar till balen och studenten nu! Längtar!!!

Tack Sandra för en trevlig och mysig tjejkväll i går! Det var kanon och fruktfatet...åh fruktfatet. det var perfekt ;)

Hej, vi ringer från polisen...

"Hej, vi ringer från sälenpolisen"
"Hej" (mitt hjärta börjar slå i en häftig fart då jag vet att mina föräldrar är i Kläppen hos några vänner och det ringde från min pappas mobil)
"Det är såhär att vi har hittat en väldigt full man här på afterskin här i skidorten och har letat reda på hans mobil för att få tag på någon familjemedlem"
"ähh...okej" (vafan är det någon som driver med mig? känner jag igen rösten, känner jag igen rösten. NEJ JAG KÄNNER INTE IGEN RÖSTEN! vad fasen är detta!?)
"Eller vi har hittat ett par här. Är detta möjligtvis dottern?"
 "Äää aa" (vid detta laget började jag i panik tänka på vad för utpressing mina föräldrar ska bli utsatta för för att betala tillbaka på denna pinsamhet)
"Vi kommer att ta in dom över natten och ta lite prover och sådant på dom i mon morgon, är det okej"
"Jaahaa" (VAD I HELSKOTTA ÄR DET SOM HÄNDER!?)

Plötsligt bryter personen i luren ut i ett gapflabb och jag inser att det är Johnny, några husvagnskompisar till mamma och pappa som jag inte hade en aning om var med i kläppen! Och då jag bara träffar dom på somrarna så känner jag inte igen rösten. PUST! Mina föräldrar är inte dom som är dom som inte kan dricka med måtta, därför blev jag grymt orolig innan jag fattade vad det var frågan om!

studentfest och smyckeshow

I förrgår var det studentfest. Visst, temat var djungel, men ändå djur för en natt, okej? Kommer först till förfesten, där är i stort sätt hälften utklädda till infödingar och hälften till rambo. Och där kommer jag och Hanna i våra fetingheta kycklingdräkter. Men vi vande oss snabbt vid att vara lite udda. Men så åkte jag till valentine och Hanna åkte hem så jag var liksom ensam kyckling på stället så att säga. Och i samma stund jag sätter foten inne på valentine ångrar jag mitt utklädningsval. Jag klandrar inte er som var infödingar/rambo (vilket 98% av folket var) men någon kunde väl för skjuttsingen hindrat mig från att gå dit i en kycklingdräkt!? haha jaja. efter lite surande hade jag glömt att kycklingdräkten var på och dansade vidare.

image104image105image106image107image108


I dag har det varit en rolig dag då vi tillbringat ett ex antal timmar på sannarpsgymnasiet med att göra massa fräcka frillor till challes, bellas och linneas projektarbete - Smycken på Catwalken! Grym visning tjejer, med snygga smycken från RuBuN (Lotten) och MLI (Emelie). Kul att fixa lite hår!

image109image110

(fler bilder från visningen finns på facebook, då jag har hur många som helst)

chicken!

I kväll är det studentfest och jag har precis insett hur fruktansvärt ful jag kommer att vara. Men helt ärligt så skiter jag i det för att vara ful gör det hela 10 gånger roligare. Djungeltema och för att fördjungla min utstyrsel så har jag döpt den till en sabeltandad djungel_____! Det sista ordet tänker jag inte skriva för det är en hemlis.

Folket som var på bussen i dag måste trott att jag var alkoholpåverkad eller nåt för först vinglar jag ner halvt i en kvinnas knä och sedan blir jag klämd i dörren när jag ska gå ut. Men som sagt, jag bjuder på mig själv i dag!

Ses i lianerna i kväll!

Good News

ja, precis som jag trodde så var det jag som var blind. Niklas hittade min tv-dosa i gårkväll...på golvet.
Vet inte vad jag tittade på när jag låg och kröp runt på golvet och letade under mina två genomsökningar av lägenheten.

I mon är det studentferre igen och jag är egentligen inte särskilt peppad. men det kommer i mon kan jag gissa.

jakten på den försvunna tv-dosan

nu börjar jag på riktigt bli förbannad över att jag inte hittar min tv-dosa. Jag har letat igenom hela lägenheten 2 gånger utan reslutat. Och när jag skriver hela lägenheten, då menar jag verkligen det för jag har letat i kylskåpet, i tvättkorgen, i alla skåp, under sängen, emellan soffan OCH DEN ÄR HELT BORTA!? Snart går jag in till grannarna och börjar leta hos dom.

flirta aldrig med korvgubbar för att få gratis korv

image103
emelié har blivit uppringd av korvgubben i dag. Han mumlade något oförståligt om att han behövde hennes hjälp eller nåt. Emelié är i paniktillstånd.

Jag kan också meddela att jag har förlagt min tv-dosa på min stora yta på 27kvm. Den har varit borta i ett dygn nu och jag har till och med letat i kylskåpet men den är pyttsväck.

Snart ska jag iväg till Linda och laga thaimat och titta på melodifestivalen. Åh, melodifestivalen. Jag älskar melodifestivalen!

dagen-efter stolt

som sagt så landade jag på underbar i går i alla fall. Och hör och häpna, jag var inte med på EN ENDA mingelbild. (måste dubbelkolla sedan så att jag inte fastnat i bakgrunden eller nåt på nån bild) Varje gång jag såg mingelfotograferna, då sprang jag därifrån illa kvickt.

Förfest hos elin i hennes nya lya. Mega fin var den och med en garderob lika stor som en gympasal (vadå alla tjejers dröm!)
Kvällen slutade med att jag träffade emelié ute på storgatan och som på beställning sprang hon till "sin" korvgubbe (som bjuder henne på korv så fort hon vill) och fixade en korv utan bröd med ketchup och lite senap på till mig. Självklart passade hon på att ta ytterligare en korv till sig själv. Hon har korvbubben lindad runt sitt lillfinger, kort och gott.

Trevligt med lite ansikten hemmifrån!

Vi har en speciell kärlek till honom

Jag kan säga att det är nog ingen i våran klass som inte är lite småförälskad i denna killen. Haha. På ett skämtsamt sätt då förstås. Jo, det är nämligen så att vi kan i stort sätt vartenda klipp som finns med honom på youtube.

image102

Vem kan motstå guldlockarna? haha

tjatmajjor

ja, jag föll igen. Jag som hade bestämt att jag skulle tillbringa kvällen med att VILA och inte göra NÅGONTING nu när jag varit sjuk och fortfarande inte är helt frisk. Men hallå liksom!? hur ska jag kunna missa en partykväll på Underbar? jag som är i stort sätt stammis på det stället liksom. Nej det håller inte, jag kommer med största sannolikhet hamna där i kväll med. Efter lite tjat.

inget påskägg för mig inte

tanken slog min som en smäll på käften. Jag kommer inte få något påskägg i år! (eftersom som inte äter godis) Det kommer kännas tomt! Jag får helt enkelt lägga in önskemålet om att få ett påskägg fyllt med frukt. Nej, det är inte samma sak. Då kan jag lika väl skita i det. haha.

Jag ligger hemma i dag med och är sjuk. det är blä. Men jag ska försöka palla mig in till gesällövningen i kväll om jag mår bättre.

Dags att titta på mer Sunes Jul!

blää

okej, jag vet att jag sa att jag skulle hålla kvar vid utseendet jag hade på bloggen innan. Men en dag som denna när jag ligger hemma och är sjuk och inte har något att göra så var jag liksom bara tvungen. Jag har i och för sig inte bestämt mig ännu i fall den är ful som den är nu. Får väl se hur länge det dröjer innan jag byter tillbaka.

Det blidde inget gesällövande för mig i dag då jag ligger hemma och mår blä.
Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på Sunes jul och tycka synd om mig själv. sådeså

onödig

jag snoozade en gång för mycket i dag. Så jag hann somna om helt. Så nu är jag helt konstig i huvudet. Sådär seg ni vet. Det var väl lite onödigt gjort av mig.

I dag ska jag övaövaöva gesäll. Trevligt för min modell att jag är så förkyld. Haha

när det mesta går som jag vill

visst är det väl härligt när man känner att vindarna blåser medvind? I love it!
Niklasen och jag har börjat shoppa inredning i dag! Jippiiiii! Två lampor och två mattor blidde det!

Jag är fortfarande förkyld...det suger

smart-amanda

goda nyheter. det var inte tv:n det var fel på, utan snarare min hjärna. Hade på fel "av". Tittade på videon i morse och glömde trycka på "av"-knappen när jag stängt av den. Ibland blir jag rädd för mig själv...

sjukdom

vaknade i dag på morgonen och ville inte stiga upp när jag kände vilken vrålförkylning jag rykit på...igen. Skönt att jag hade sovmorgon i alla fall!
MEN så bestämde jag mig för att starta tv:n. Ja men det är väl roligt när min tv fått fnatt och enbart visar ntv Halmstad på ALLA kanaler. Så just nu sitter jag och tittar på ett inslag från någon pilskytteklubb i Halmstad. Okej om det hade varit 3:an eller 4:an eller något på alla kanaler. Men hallowja, ntv Halmstad. Hoppas det inte blir långvarit i alla fall!

söndag

I dag är det söndag. Vädret är skit och jag håller på att bli förkyld igen. Lägg då märke till att jag blev frisk från min förra förkylning för några dagar sedan. Jag har en fullspäckad vecka framför mig. Alla mina kalendrar tillsammans har aldrig varit så här fullaskrivna som mina senaste veckor har varit.
Helgen har varit underbar. Lugn, skön och blivit lite bortskämd av mamma och pappa. Sånt gillar vi.

Just nu längtar jag bara tills jag och Niklasen flyttar!


smakprov

de som känner mig vet att jag förknippas med döskallar, så varför inte ha döskallar på klänningen på the day of my life? (studenten) Nu tror ni säkert att min klänning är ful. Men det är den inte. Den är hur fin som helst. sådeså.

image101döskalle

P.S

glömde skriva att jag har hittat en GRYM ersättare till sourcreme and onion chips (som jag för övrigt har abstinens efter) I dag hittade jag cashewnötter med SOURCREME AND ONION smak!!! Den som uppfann det vill jag lätt ge en stor fet balookram!
image100
jag börjar tvivla på mig själv i mitt nyårslöfte haha

D.S

lugnt och skönt

Då min kropp reagerat åt det sämre hållet på min "stressiga" vardag (eller snarare mina paniktankar) så beslutade jag att åka iväg med mams och paps till ulrice denna helg. OCH så skönt det är att vara här. Man tar det bara...lugnt helt enkelt!
Ett stort plus är även att jag hittade min studentklänning i dag. Och ja, vi köpte den. Men någonstan vill jag fortfarande ha den som jag har hittat sedan innan. Hmm...ja vi får se helt enkelt.


Nu ska jag bara sitta här och inte göra någonting och det ska bli såååå skönt!


godisförbud borde förbjudas

sitter på tåget och godis- och chipssuget är ett faktum. Men jag ger mig inte. Här sitter jag, nyttig och allt det där och trycker i mig nötter för glatta livet för att dämpa suget. Har jag hållt ut i lite mer än två månader (SHIT vad lite det låter!!) så ska jag nog kunna hålla mig ett tag till. Envis som en gammal get, det är jag och Lotta på bråkmakargatan! :D


projekt med kebab tack!

I kväll ska samla ihop oss och jobba med projektarbete. Dessa projekt alltså. Vem kom på att man skulle hålla på med sånt i skolan? hmm..
Men för att göra det hela lite roligare är vi ju ett härligt gäng brudar som ska käka fet mat (eller jag i alla fall, jag ska lätt lyxa till det med en kebabtallrik) Dom andra kaninerna kommer säkert beställa en sallad eller något annat nyttigt. Men inte jag inte!
image99

latmasken Amanda

jag sov bort förmiddagen idag. vet ärligt talat inte vad det var med mej!? Och ångest fick jag när jag rullade upp gardinen och såg att det var klarblå himmel och strålande sol ute. så det blidde promenad.

slog ihjäl någon timme på espressohouse i kväll men haaanaa-banaaanaa. Fick ett impulssug efter fika.

I morgon gäller det! :D

tur att jag hade sovmorgon

i natt visade sig mina "ha-svårt-för-att-somna-problem" igen. Efter allt positivt som hänt denna helgen kunde inte min hjärna låta bli att börja tänka så det lukate bränt sådär lagom till sovdags. Och ja, när man väl börjat fundera på något är det omöjligt att få stopp på det.

Nu ska jag hem till small-country-rocks och spendera hela tisdagen framför tv:n med alla astrid lingrens olika sagor. Jag återvänder till ett tidigare stadium i mitt liv hahaha.

"soffliggarsöndag"

Kvällen har jag spenderat med Hanna och en riktig tjej-slapp-söndag. Ut och gå (för att i förebyggande syfte bränna kladdkakan vi senare skulle smälla i oss), hyra film, käka mat (bakad potatis med elins recept på hemmagjord feta och olivröra) och sist men inte minst titta på filmen vi hyrt och njuta av den utsökta kladdkakan. Vi såg filmen "På smällen" och kom överrens om att den var rätt sjuk, fast kul då förstås. En riktigt trävlig dag så att säga!

image98

(Nej, bilden är inte från ikväll. vi pimplade inte vin i festkläder på vår slappedag)

Dags att ta tag i historiainlämningsskrället. blääää.


linslus för en kväll

ja men visst är det väl härligt såhär dagen efter en utekväll och man hittar mingelbilderna från gårdagen och inser hur många och fula bilder man lyckas hamna på. Nästa gång jag går ut ska jag ha en tröja på mig där det står "ta inte kort på mig, tack" och en keps så jag ständigt kommer ihåg att gömma nyllet när en fotograf tar ett kort.

image92image93image94image95image96image97
6 bilder är inte illa. nu ska jag hålla mig borta från mingelfotografer i minst ett halvår så det går jämnt ut.

Oh Happy Day!

och jag som varit så stolt över att jag mina tre senaste utgångar lyckats hålla mig borta från mingelfotografen. I går föll allt pladask. I dag har jag insett att jag troligtvis kommer att vara med på 50% av bilderna. illa!
Och Hanna som hade laddat för sin "dödsdrink"(som jag kallar den) fick besviket svaret av bartendern: "vad är det för något?" haha

OCH, min framtid är fixad. No more ångest. Nu är det bara till att tuta och köra!


jag är glad i dag

RSS 2.0