Korinter i ögonen

Japp, det var så Sara på jobbet sa att jag skulle se ut med bruna linser i haha. Jag fick mina förra helgen men i och med att det är styrka på dom så känner jag mig lite groggy när jag väl har på dom. Dessutom är det som så att när man har brytningsfels-korrigering på färgade linser så är det inget genomskinligt "hål" för pupillen så hela min lins är brun. Ja, ni fattar ju själva, allt vitt jag ser är lite gul/brunt sådär. Ja inte helt och hållet men det går lite tonat åt den färgskalan. Ni förstår säkert också att det inte är läge för mig att ha dom på jobbet. Just snyggt att stå där och göra blonda slingor på en kund och bränna av håret för att jag aldrig tycker dom blir ljusa.

I kväll ska Niklas och jag på bio och jag ska äta massa godis! MUMS.


Jag är patetisk med ålderskris

Jahadå ni läste alldeles rätt. För ni förstår, varje gång en kund sätter sig i stolen och det visar sig att den går tredje året på gymnasiet och ska ta studenten nu, blir jag som förbytt. Då jäklar ser jag mig själv hur jag drömmer tillbaka på mitt eget liv för ett år sedan. Kunden måste bli sjukt trött på mina tusen frågor om studentfester, bal, balklänningar, baldejter, studenten och hela den baletten. Jag är ju patetisk. Värst av allt är att jag kommer att stå och böla vid röda mattan till sommaren för att jag inte själv får gå där igen. (skämt och sido) NU ska jag bli en mogen, vuxen kvinna som inte längre är tonåring. Hahaha


Jag måste leva upp till mitt fritids-pensionerande

Långdag

Japp, detta var tredje dagen i rad som jag jobbat länge denna veckan. Pust, man blir allt lite trött av att komma hem så sent på kvällen. I dag har det dessutom varit full rulle hela dagen så nu kommer jag sova som ett litet barn hela natten. Just nu längtar jag efter att följa med mamma och pappa till ulricehamn. Bara få kura in sig i en soffa en hel helg och bli ompysslad, äta massa god mat, äta massa onyttigheter och kanske gå ut och gå en runda. Titta på 100 filmer och bara VA! Ja, det hade varit en skön avkoppling efter förra helgens rännande med födelsedagsfest på lördagen och konsert på söndagen.
På lördag ska Niklas och jag på bio i alla fall. Det blir "Benjamin Buttons otroliga liv" för hela slanten och jag ska lättans köpa mig en stooooor godispåse på Hemmakväll och sitta och snaska i.

Men än är det inte lördag!

Halvtid

Japp, nu har jobbveckan snart nått halvtid. Det är sjukt vad veckorna går sen man började jobba. Vips så är det helg. Snart är det Midsommarafton. Ja, ni får tycka det låter befängt men så är det. Ska tiden hasta på i den här farten så är det snart så. Och vänta ni bara snart är det jul också. Okej okej, jag ska ge mig nu. I stället tänker jag bjuda på min favorit från Oasis senaste album. Här har ni den live, precis som jag hörde den i söndags. uuunderbart.




Lyssna och njut

Tiiiiisdag


I dag har jag ingen aning om vad jag ska skriva. Fantasin ligger på noll. Herrå


Oasis Skandinavium 25/1 09

Så vad tyckte då jag om konserten? Jadu, hade jag inte gått in på expressens hemsida och tittat på klipp på konserten där dom lyft fram Liams röst så hade jag antagligen tyckt att det var heeeeeeelt outstanding med tanke på mina förväntningar av konserten. Men, så visade det ju sig att Liams röst kanske inte är av bästa rang, men what the, det skiter väl jag i för det hörde inte jag i går ändå. Jag tyckte konserten var kanon. När Noel sjöng var det verkligen bra om jag säger så. Sedan så är ju inte Oasis bandet som går ett steg mer än vad dom behöver. Sååå det är vad jag tycker och från och med nu ska jag sluta att läsa expertrecensioner för det stämmer ändå aldrig överens med vad jag själv tycker.



Oasis

Hejhå

nu är jag hemma i smallcountry en svänga. Ska snart ner til halmstad igen. I gårkväll var vi på Oasis konsert i skandinavium och för er som precis som jag hatar att läsa recensionerna dagen efter som bara spyr galla över spelningen så tänker jag faktist skriva min alldeles egna recension här i kväll. Men det får bli när jag är hemma igen och har lagt in bilderna från spelningen.


Noel och Liam Gallagher

Back to work

Nu har jag pendlat mellan soffan och sängen, svettats som en gris och bara luggit och gnällt i 2 dagar. Men i gårkväll började jag känna mig bättre och i dag på morgonen när jag vaknade mådde jag ganska bra faktist. Okej, jag hostar och snorar fortfarande men jag är inte utmattad i kroppen och har feber längre. Vilket var en jivla tur med tanke på att jag MÅSTE gå till jobbet i dag. Mina snälla kollegor skickade dock ett sms i går och sa att dom stryker mig till klockan 14.00 i dag så att jag säkert blir frisk. Någonting säger mig att dom inte vill ha mig är? Haha. Det hade inte jag heller velat. Influensa är ju inte det man bjuder in till direkt. Men i dag ska jag nog orka jobba några timmar. Och i morgon är jag helt uppbokad så då måste jag jobba så detta får bli en mjukstart.


Jag ligger på min dödsbädd

japp, jag är sjuk. Så sjuk att jag fick avboka mina kunder både i dag och i mon. Och det ska mycket till för att jag ska avboka kunder för att jag är sjuk. Har fått nån ap-influensa så jag har feber, är förkylt och kan inte ens ta mig mellan soffan och fåtöljen utan att bli anfådd och sedan behöva lägga mig ner i en timma. Jajemän, så det är bara att tycka synd om mig. Det gör inte Niklas i alla fall, han tycker att jag kör med honom. Jaja, på sätt och vis gör jag ju det men det är ju för att jag är såååååå sjuk.

Nu blir det till att titta på mamma mia för 6:e gången och vila mig. Blir man någonsin trött på den filmen eller?


Ägare sökes

Jag har halva systembolaget hemma hos mig.  Bäst att ni kommer och hämtar det illa kvickt annars är det jag som super mig redlös här hemma en måndagskväll. Skämt och sido. Jag skulle aldrig få i mig över en liter sprit och några flarror vin och sedan toppa med ett par cider. Hur som helst så finns det här i tryggt förvar så det är bara att komma hit och hämta när tillfälle finns. Dessutom finns det ett styck glas med ringklocka på (nej ingen minns väl vem som plingade med den hela kvällen?haha) och en svart cardigan.

I dag tokfyndade jag en film på maxi som fick utöka mig del av filmhyllan som enbart innehåller barnfilmer och desperate housewives boxar, nämligen Ice age 2. Nehe, nu ska vi fortsätta kolla på den! Ha det fint. tjingeling


Presenter

Ja, så vad fick jag då för något trevligt i födelsedagspresent?


En blomma från johnsson, två cult ljusdelar som man kan sätta i ljusstaken och ett presentkort av Ida emelie issa och sandra, ett armband av tobias och jennyfer, Jelly bean kakfat av Ida och sara på jobbet, berlock till mitt spinning-armband av Linda och Tvålpump och tandbortsglas från cultdesign av Elin Alexandra och Hanna.
Härom veckan när Malin var här fick jag dom svarta cultljusstakarna av henne.


Och tidigare i veckan fick jag en cult-design kruka av Niklas föräldrar med utbytbar magnetdekoration. Av mamma och pappa fick jag en skål från ittala marimekko. Och så har jag ju då fått pengar men det vet ni hur det ser ut så det är tråkigt att visa.
Och av niklasen fick jag ett par stövlar som jag ville ha.

TUSEN TACK allihopa. Allt var perfekt!
inte märks det väl att jag gillar cult?


Dagen efter

I dag ligger jag utslagen i soffan. Jag tackar gud för diskmaskinen alltså. Vi röjde undan det mesta i gårkväll innan vi gick ut så det är bara lite grejer på diskbänken som skadiskas upp. Och så ska jag torka igenom golven.

Enligt mig var gårdagen grymt rolig! Bästa födelsedagsfirandet jag någonsin haft i alla fall! Jag fick så mycket fina grejer! Tusen tack allihopa. Och jag som bara önskade mig att alla skulle komma och sedan ha en trevlig kväll. Framåt kvällen bar det av till morfars där röjjet fick fortsätta. Jag tog inte ett enda foto under hela kvällen så jag har inget att ladda upp. Jag får förlita mig på att dom andra fotograferna fixar upp lite bilder.

Nehe, nu är det jag som loggar in på min internetbank för att kolla hur mycket pengar jag har kvar. Jisses, jag levde ju som om det inte fanns någon morgondag i går.

Happy Birthday To Me

Hejdå livet som tonåring.



Nu är det dags att börja stöka inför kvällen. Tjohej!

Go'kväll gott folk

Sitter och kollar på let's dance med Niklas, Tobias och Jennyfer. Trevligt program det där. Synd att man inte har taktkänsla och kan dansa alltså.

Jag kan meddela att jag är krullig i håret även i dag. Jag fick köpa en produkt av Sara i dag som ska lugna fluffet en aning. Men jag ska nog lära mig att leva med det. Måste bara komma på hur jag ska fixa till det.

Nehe, nu ska jag och flyffet mitt kolla klart på let's dance. Sedan blir det nana och vakna upp i morgon till en skönsjungande pojkvän. I morgon är min dag! Godnatt gott folk.

En vän på resande fot

Satt nyss och pratade med damen nedan på msn. Tiden har rullat på och det har varit så mycket att jag inte hunnit stanna känna efter. Nu när man satt och skrev med henne känner man verkligen hur länge hon varit borta och att man saknar (även om det blev ganska sällan) stunderna med henne. Det sk bli väldigt skoj att få träffa dig i april frida!


haha en klassisk bild

Pudelfrilla

Jajemän. Era aningar stämmer. Permanenten är på plats, och ja vad ska jag säga. Det är...lockigt. Alltså inte fult lockigt. det är coolt lockigt. Även om jag i mina tankar kanske inte hade tänkt mig riiiktigt så "krulligt". OBS det är inte affro så ni behöver inte oroa er. Jaja, nog tjatat om mitt hår.

Nu har jag och Niklas varit med mamma och pappa på Wild West Steakhouse och ätit födelsedagsmiddag. Två dagar innan min födelsedag, fusk, jag vet. Så nu kan ni tro att jag är mätt alltså. Och så har jag ju fått födelsedagspresenter dåva. Trevligt trevligt.


Jag?

ooooohmy

Jag kom precis hem från träningen och känner bara för att lägga mig i soffan och ligga där för resten av mitt liv. Vadå klen? Nu förstår jag inte vad ni pratar om.

Det börjar dra ihop sig mot lördag nu och jag har fetingmycket att göra alla kvällar denna veckan.

ons:
Träna och försöka börja plocka i ordning lite här hemma.
tors: Mamma och Pappa kommer ner för att fira mig. Ut och äta.
fre: Handla inför lördagen. Fortsätta iordningplockningen.
lör: Den STORA dagen. Amanda Sofie 20 år. Jag hoppas på frukost på sängen och så lovade Niklas när han började spela gitarr att han ska kunna spela en låt och sjunga till min födelsedag. Nu är dagen snart kommen och jag förväntar mig en skönsjungande pojkvän.
Ja efter det blir det väl bara till att stiga upp och börja förbereda. Myyyycket som ska göras med matlagning och hela faderöset.

Efter en sväng på stan

som dessvärre inte gav något. Halmstads butiker är för tillfället en dödshåla vad det gäller shopping. Hittade enbart ett linne som fanns på både nicco och nordic safari (ännu mer frestande när man springer på det 2 gånger) som dessvärre inte passar min plånbok för tillfället. Annars hade jag med lätthet köpt det utan en sekunds tvekan! Som ni säkert förstår så har problemen redan börjat vad det gäller lördagens klädval. Blä för det säger jag bara. Min garderob är smockfull med fina sommarkläder men inga "gå-ut-på-vintern" kläder. Jaja. jag får väl helt enkelt ställa mig och rota igenom den sedan.

Nu har jag lite kvalitétstid med mig själv, vilket i detta fallet innebär hallon, bullar och "flykten från hönsgården". Töntigt, jag vet. Men nu råkar det ju vara så att min del av filmhyllan i stort sett bara består av barnfilmer och julkalendrar. Det är bara att erkänna, jag kommer alltid att ha kvar mitt barnasinne.


minns ni min impuls jag fick att klippa lugg?
minns ni hur länge helluggen fick vara hellugg?
Yepp, i en dag.

En ledig dag

I dag är jag ju ledig då va och jag måste erkänna att det är lite tråkigt att vara ledig nu när man varit så mycket ledig över jul och nyår (var det någon som sa arbetsnarkoman?) Nej men ärligt talat så blir jag så fruktansvärt uttråkad. I dag ska jag ju i och för sig iväg och handla lite till kalaset på lördag. Så då underhålls min dag lite i alla fall. Sedan får jag väl pallra mig iväg till gymet också.
Fast jag var inne och kollade på deras nya schema nyss och fy fasen vad kasst det var! Det är ju tur att man får LITE valmöjlighet i träning. Nej nej, mån tis och ons är de enda dagarna som det finns senare pass och då är det bara ett pass per dag. Grymt tråkigt måste jag säga eftersom jag bundit upp mig där i ett år. Jaja, får väl spendera mer tid i gymet då helt enkelt eller något sådand.


inte långt kvar nu

Äntligen helg

Yes, en jobbdag som såg ut att bli lagom lugn resulterade i totalkaos. Okej, jag överdriver litegrann men stressigt blev det. Kul, för då går dagen fort. Så nu är det helg och jag är ledig söndag och måndag.
I går var tobias och Jennyfer här och vi lagade tacos. Jennyfer och jag satt dock klistrade framför let's dance. Jag vet inte vad det är som är så bra med det programmet men det är underhållande på något vis.

Nu ska jag krypa ner i soffan och äta bullar, dricka kaffe och kolla på tv. Tudelooo

Att heta Amanda Sofie

Ja det är inte alltid så lätt vill jag meddela. Ett exempel, Att jobba som frisör när man lätt blir trött på sitt hår är inte bra. Detta leder till impulser som jag sedan kanske ångrar. Dagens i-landsproblem vettni. I dag fick jag ett sådant ryck. Och Sara, hon var snabb hon på att komma på lösningen på problemet. Hon tycker nämligen att jag ska permanenta mig. Okej, inte tantkrull nu då va. Utan, som Sara själv uttryckte det, "sunkiga lockar" = ruffsiga stora lockar. Och nej, jag gjorde inte det i dag. nej nej nej, om jag ska göra det så måste jag testa att bara rulla upp det på spolarna med vatten först för att se hur det blir. För jag haralltid varit anti permanenter.


I dag ringde mamma och sa att jag måste börja kolla efter vilken restaurang jag vill ut och äta på för att fira min födelsedag. Födelsedag? Yepp. Konstigt men sant. Nästa vecka fyller jag 20 år. Förstår ni? 20 år!!! Det innebär att jag inte längre är tonåring, det är 45 år tills jag går i pension, jag får gå på systemet, jag kommer inte in på fler ställen när man går ut eftersom idioterna har satt ålder 21 överallt, inom 15 år bör jag ha skaffat barn, villa, volvo, vovve. Ja herrejisses, det är bara början. Jag kommer drabbas av ålersnojja.


då blir det fest tjoho

Amanda på löparbandet

Yes, jag är nyss hemkommen från gymmet. När jag gick där på löparbandet slog det mig plötsligt att nej nu jäklar ska jag springa lite och inte gå här som en annan mes. När jag kommit upp i springtempo inser jag dock att det var TRE ÅR SEDAN jag sprang senast! Yepp, you herd me, 3 jäkla år sedan. Det var då jag slutade med innebandyn och tennisen. Så ni kan ju gissa hur jag såg ut. Efter 5 minuter trodde jag att jag skulle trilla ihop och dö vilken sekund som helst men jag pressade mig själv till att springa 10 minuter. Fattar ni? TIO MINUTER!!! sätt mig på en innebandy match eller tennis match nu och jag hade legat golvad efter första bytet/game. Nej skärpning fröken Linné. Träna bör man annars dör man.


På den gamla goda tiden, när vi vann gothia cup. (ser ni mig? haha)


När man blir förslöad

Visst, det har varit superskönt att vara ledig och allt det där. Men nu har det kommit till den gränsen att jag bara ligger i soffan hela dagarna, kollar på desperate houswives och inte gör ett dugg nytta. Skönt i några dagar, visst. Men nu vill jag börja komma in i vardagen igen. I morgon är sista dagen ledigt, så då ska jag njuta.

Niklasen och jag har föresten fått våran nya tv som vi äntligen dragit oss till att köpa. Så nu är tudelooo till våran 20 tums tjock tv. Tänk vad en tv kan få ett helt rum att bli så mycket snyggare.

Nehe, nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på föräldrafällan. okej okej okej, jag ska släpa mig iväg till gymmet sedan också, men inte just nuuu.


Kaos på Frögatan

I dag rensade jag bland våra handdukar och badlakan för att slänga massor nu när vi fick nya fina i julklapp. När jag håller upp ett badlakan med en späckhuggare på bröt dock Niklas ihop och gnällde något om att han fick det när dom var i Grekland. Så nu ska han använda det en sista gång innan det hamnar i soporna.


hmm...


Söndag?

jag är dagblind nu när det är så myket ledigt och dant, men det är i alla fall söndag i dag och jag börjar inte jobba förens onsdag, så det är skönt. I går var det myskväll med Hanna, Malin, Alexandra och Elin. Det var mycket mycket mysigt må jag säga. I dag bir det slappedag. Ska ut och promenera en svänga och sedan lata mig. I kväll funderar Niklas och jag på om vi ska gå på bio. Vore mysigt nu såhär när man är ledig.


Nyårsafton 2008

Nyårsafton var det i går då ja. Vid 7 tiden kom vi till kårehamn där det var ordnat fest. Grymt kul kväll måste jag säga alltså. Trots att vattnet försvann vid 10 tiden och sedan lade även strömmen i uttagen av vilket ledde till att vi inte längre hade någon musik. Men, allt löser sig. Dom fixade en elcentral och vips så var partajet igång igen. Det blev raketer, bubbel och sedan dans till klockan 4 med ett härligt gäng. Med en sådan nyårsafton måste bara 2009 bli ett bra år! Tack alla som förgyllde denna GRYMMA kväll!


Jag, det är ungrfär såhär jag ser ut på alla kvällens bilder. Vissa är dock ännu värre


festfixare


bordet


sedan blev det dansa dansa dansa


emelie och min stiliga man


Fler bilder kommer upp på niklas facebook.


Hoppas ni hade lika kul som jag!


RSS 2.0