Pepe's Bodega

En kund berättade för mig i dag att förut kunde man gå till Pepe's klädd i typ...nätbrynja och shorts och flipflops utan att någon tyckte det var konstigt. Sådan var stämningen då. Men det var innan halva stureplan invaderade stället. Hade det varit kvar hade jag inte haft några som helst problem med morgondagens klädsel.

För exakt ett år sedan befann jag mig förresten i New York. Det var över 30 grader varmt och sol och var såååå underbart!


En god vana

Okej, jag har ett litet problem. Eller rent tjejmässigt så är det ett ENORMT problem. Jag ska iväg på fredag till ett ställe där man tydligen ska vara lite "uppklädd". Okej, misstolka inte. Vi snackar inte balklänning här utan festkläder som kanske helst inte ska bestå av jeans och linne. GAAAAAH jag blir helt woodcrazy. Jag köpte en klänning i dag men vet inte om jag känner mig lite för fin i den. Modellen är inte problemet utan jag tror det är materialet. Jag har ju inte direkt all tid i världen att springa i butiker heller eftersom jag jobbar från morgon till kväll veckan ut.
Jaja, så givande var detta och jag har inte blivit klokare för det. Vi får se

Så till rubriken. Niklas och jag har börjat med en väldigt mumsig och nyttig vana. Vi dricker smoothie till frukost nästan varje morgon, bestående av lättyoghurt, linfrön, psylliumfrön, banan och blåbär/hallon. Fröna är kanon för magen och jag håller mig mätt länge på det. Och det är ju så himla gott!






Monday

Godkväll gott folk! I dag var det dags att jobba igen efter en toppenhelg. I fredags åkte Niklasen och jag ut till min mamma och pappa i vilshärad och åt pizza. Sedan i lördags så hade jag en underbart skön ledig dag och på kvällen åt Linda och jag sushi och sedan kom Sandra och hennes trevliga vän Tove dit på förfest. Framåt natten begav vi oss in till Morfars där vi röjde rundor. Kvällen avslutades med nattamat på pölsemannen där en typisk Amanda grej inträffar.
Men min alldeles nyinköpta grillpölse i näven står vi och pratar. Jag tröttnar på den jobbiga kombinerade gaffel/kniven och sätter gafflen i korven och biter direkt från den.

Linda: "Ska du verkligen äta så Amanda?"
Jag: "Jaaa jaaa, det går hur bra som helst"

2 sekunder senare lossnar korven från gafflen och jag ser som i slow motion hur korven liksom voltar mot gatan.

Och så var det med den korven.


Mums! Takenaka sushi!


Närbild


Sandra och Tove


Jag Linda


Vigast vinner. Jag gav mig inte ens in i tävlingen för jag hade fetingförlorat. Kalla mig kylskåpet.




Hollywoodfruar

Detta fenomenet som jag inte sett tidigare. Alla snackar om Maria Montazami och hennes toffsar och grejer. Så jag slog slag i saken och har börjat mala igenom avsnitten ända från första avsnittet på säsong 1. Och jag tycker faktist det är lite roligt. Väldigt speciella, men lite småroliga kvinnor det där. Så nu ska jag fortsätta plöja igenom detta eftersom min käraste sambo och pojkvän är Into The Wild. Mer om det i morgon!


Godnatt!


New York New York

Jag har verkligen drabbats av en sån fruktansvärd saknad efter New York! Jag vill tillbaka nu nu nu! Och det blir inte mindre självplågeri när jag sätter mig och tittar på bilderna från vistelsen. Ååååå, hade jag inte haft en resa inbokad till vintern så hade jag bokat en biljett omedelbums!
Pulsen. Folket. Byggnaderna. Butikerna. Central Park. SoHo. Vädret. Strosandet.
JAG SAKNAR ALLT! 













I Love New York


Beroendekurvan

Jag har kommit på att jag kommer in i ett sushi-beroende med jämna mellanrum. Just nu är jag inne i ett sådant och smaklökarna skriker efter takenaka-sushi. När jag kommer ur den perioden är jag inte alls sugen på det längre. Mysko det där.
Så till helgen blir det sushi. Så är det bara!

På tal om sushi så hittade jag en bild på hur det såg ut när jag började äta det. Det enda jag gillade var rullarna med crabfish och mosat ägg. Så jag bad alltid om att enbart få 8 rullar av den sorten. Men han kollade alltid på mig som att jag vore lite småknepign och det hela slutade alltid med att jag kom därifrån med 5 äggrullar och 3 laxrullar efter att han övertalat mig om att det blir lite enformigt med bara samma.
Tack och lov äter jag allt nu för tiden!


Vadå enformigt?


Happy day


Vart tog solen vägen?


tisdaG

Ojojoj vad denna veckan har sprungit iväg. Jag har fått lite klagomål på att jag har utvecklats till världens sämsta bloggare. Så kan det gå.
Nu är jag i alla fall här igen. I går var jag på utbildning med ghd och sedan var det fullt ös hela dagen. I dag har jag lyxen att ha sovmorgon. Helt underbart ibland. Men det tycker jag att jag förtjänar eftersom jag jobbar länge i morgon. 
Nu ska jag fixa färdigt mig och dra mig till jobbet om en stund (okej, om 2 timmar). Måste till min revisor också och greja lite med min deklaration.
Tudeloo


C R E W

Jag är alldeles nyligen hemkommen från en inspirationsvisning med American Crew. Det roligaste med dom är att dom riktar sig till killar. När man annars går på en visning så är det kanske 10 modeller varav 2 är killar. Här var det en visning med 11 killar! Hur bra som helst! Så nu ska jag gå lös med maskinen i morgon på alla killar! Skämt och sido. Det är grymt inspirerande att kolla på sånt här då och då!

Nu ska jag göra mig i ordning för natten och krypa ner i sängen för jag är sååå trött! Tudelooo!


GHD

I dag släpptes den nya limited edition ghd plattången. Den(dom) är sååå läcker men är så pass ny att den inte ens finns på bild ännu men så fort den gör det ska jag visa! Den har kommit i hmm... vad var det.. 4 färger tror jag. Eller något. Snygga som tusan i alla fall! Varje färg presenteras av en känd person. Två exempel är Jennifer Aniston och Victoria Beckham.
Och jag har ju ett sånt ha-begär på deras tänger. Det bästa hade varit om man hade kunnat få byta varje gång det kom en ny. Men det funkar ju inte så och att köpa alla skulle bli en dyr historia. Så jag får nöja mig med dom 2 jag äger i dag!


UNDERBARA DAG























Jag har njutit av dagen. Sugit in allt vad våren har att erbjuda. Knoppar. Sol. Porlande vatten. Värmen. Allt.
Det är underbart.


MorningGlory

Att vakna av solens strålar kan bara betyda att den blir en bra dag! I gårkväll hade Niklas och jag bara en hemmamyskväll och det var sååå skönt med tanke på att jag jobbade i går och ska jobba i morgon. Jag har liksom vant mig vid att alltid få 2 dagars helg så denna helgen måsta jag ta extra vara på denna söndagen!
Om en stund kommer min mamma och pappa hit och vi ska börja med att ta oss upp till blomsterlandet. Jag funderar på att fixa iordning i vår balkonglåda som ser riktigt taskig ut efter vinterkylan. Ja, jag ska visa er senare så ni förstår vad jag menar!
Nehe, nu ska jag äta en god frukost som min andra hälft har fixat iordning! Mums


Madly

När jag var i Stockholm hittade jag ett märke som heter Madly som hade supersnygga, lite rockiga smycken där vissa även är i lite vintage stuk. Jag fastnade för ett halsband men dum som jag var köpte jag det inte och det har jag ångrat bittert. Men i dag när jag sprang runt i stan efter jobbet hittade jag smyckerna i en butik här och blev lycklig! framöver ska jag inhandla något/några av deras fina grejer!


SPRING

Nu har vi invigt våren på riktigt! I dag efter jobbet så käkade jag och Linda på Bulls uteservering och efter någon timma kom även Sandra dit. Ett glas vin i solen och bara njuta av att våren är här! Sååå härligt.
Men det blev tidig kväll för jag ska upp och jobba i morgon. Fick lite sovmorgon i mon i alla fall och det ska bli skööönt!
Nu ska jag snart kila i säng!


PÅSK

Så var denna helgen över! Varför går helgerna alltid så himlans fort?
I lördags jobbade jag en stund först och sedanbegav jag mig hem till Småland och påskfirande! Mycket trevligt måste jag säga. Kvällen spenderades hos Linda med goda vänner, grillat och spel-spelande. Dock en fruktansvärt sen kväll. Klockan 5 på morgonen landade huvudet på kudden. Gissa om jag var som en döing i går.
I går åkte vi hem till min mamma och pappa och spenderade kvällen där med suuuupergod plankstek och filmtittande. Mysigt!
I dag vaknade jag upp och mamma hade gjort brakfrukost utan dess like. Äggröra, bacon, frallor, kokt ägg, prinskorv, massa pålägg och ännumer därtill. MUMS!
Sedan var det tillbakafärd till Halmstad och i morgon är det jobb igen!


Smart Shoes

I går kollade jag in på hemsidan www.redfootshoes.se där jag hittade toksmidiga skor! Har ni sett dom? Det är alltså ballerinaskor som är tillverkade som så att man kan vika ihop dom och lägga dom i en liten medföljande påse och så tar dom inte mer plats än en liten plånbok i väskan. Fatta vad smart att ha med på partykvällarna! Som i går fick jag ha med mig en stor väska ut för jag var tvungen att ha med mig ballerinaskor som jag kunde byta till när det var dags att knalla hem. Otympligt som tusan. Jag tror nog bannemej att jag ska införskaffa mig ett par! Nu lagom till att Sex and the city 2 snart har premiär har dom även gjort en speciell Sex and the city kollektion där varje karaktär har en egen sko!


Långfredag

I går var det röj på Mårtensson som gällde! Skoj som tusan och det märks i min fötter i dag vill jag lova. Jag har ju pallrat mig ut i mina alldeles för höga skor några helger nu men det går riktigt bra konstigt nog. Får ju fetingont när jag väl tar av mig dom i och för sig.
I dag ligger jag som en strandad val i soffan precis som vanligt när jag varit ute. Jag är för gammal för att vara ute och ränna till 4 på nätterna. Är alltid lika trött. Men kul var det!

I dag hade jag egentligen velat åka hem till småland där vi ska befinna oss i morgon. Meeeeen jag jobbar i morgon så jag får åka efter det.
Nehe, nu ska jag fortsätta min film-dag på tv4. Först kollade jag på Pippi på rymmen, nu är det Legally blonde 2 och sedan min älskade film Hur man blir av med en kille på 10 dagar. Jag gillar verkligen den filmen! Såndär riktig typisk Amanda-film.


RSS 2.0