Tidsschema

Nu är det inte långt kvar tills söndagens tillställning.
Morgondagen är upplagd enligt följande:

8.00: Vakna
9.00: Infinna mig på C&F för fixning av mitt hår
11.00: Hem för att fixa sminket och äta lite
ca. 12.30: Åka ut mot Tylösandshållet för att bli fotograferad av Sandra
13.30: Infinna mig på förminglet i vilshärad
15.30-(tidigast)7.00: BALEN!

Jag ska njuta av vartenda sekund av den här dagen.


dryg-apor

Här säger jag till dom som ska ha min lägenhet efter mig att jag INTE kan lämna nyckelskrället på söndagen eftersom jag råkar ha studentbal då, utan att vi helst får ta det på fredagen(igår). Hör hon av sig i veckan tror ni? NAE! När tror ni hon hör av sig? IDAG! När tror ni dom vill hämta nyckeln? I MORGON!! Glöm det säger jag bara.
Tänk vilken syn. Där hoppar jag ur bilen och ska precis börja gå röda mattan mot ingången till tylösand, när jag plötsligt vänder och utropar: "Nej vänta, jag måste ju springa till alevallen och lämna min lägenhetsnyckel!"


En tanke

Jag kom och tänka på en sak i dag. Min humor tillhör nog en av de sämsta, vilket gör att min blogg kanske är tråkig i era ögon. När jag gör ett tappert försök att vara rolig tycker ni kanske att jag verkar fullkomligt blåst. Dags att börja vara seriös? Äh, vad tusan! I såna fall är det ju inte den riktiga Amanda som skriver. Ni får helt enkelt lära er förstå min humor.
Tudelu

sista veckan slut...

Sista veckan på praktiken i dag och jag var helt dödsslut när jag lämnade salongen halv 8. Abu. I morgon ska sandra och jag iväg och fota och sedan ska jag ligga och slappa i solen så jag är pigg som en galen mört på söndag.

Nu kan man säga att i övermorgon är det balen. finally

kändis igen

i går tapetserade jag hela laholm med bilder på mig och Ida igen. Kul på jul. Sen kom det fram en gubbe och trodde att jag satte en bötes lapp på hans bilruta när jag i själva verket bara satte reklam. Stackarn. Han lät ju så ynklig.


Med en vecka och en dag kvar till studenten...

...tänkte jag visa min önskelista till denna dag.


WE lurar designade av Millencolin
Jag kommer antagligen se ut som en nörd. Men det kommer krävas ordentliga grejer om jag ska orka pendla varje dag.


En gräsand
Jag vill ha en sån här söt sak. Helst en sån jag drömde om en gång. Den var grå med vita fläckar och hade fjädrar lika mjuka som en kanin.


En juicemaskin
"jag lovar att bli en sundare och friskare människa". Och för att jag blir hungrig jämt på salongen och då kan jag mätta mig själv med goda smoothies och juicer. Mums.


Snygga balkongmöbler
Eftersom jag aldrig kommer ha tid och ork att snickra ihop egna som var planerat.


En ny kamera
Min är kass


Sedan självklart smycken och sånt där gojs som hör till att önska sig på studenten.

I morgon ska jag färga håret. Hur skönt som helst.

Risbuske

Mitt hår hade en liknelse av bröderna fluffs kalufser i går när jag hade fönat det. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag märkte hur risigt mitt hår nu är. Men det kom bara sådär poff. Så nu ska jag in i duschen och slänga i en hårmask så att jag i alla fall kan inbilla mig att det känns bättre. Efter balen och studenten ska jag klippa det. PUST

image217

klick klock klack

I dag hade mina "jobbarkompisar" väldigt roligt åt mig när dom upptäckte ett ljud jag ger ifrån mig titt som tätt (som jag inte ens har märkt själv). Jag "klickar" med tungan när jag inte har något bättre för mig och jag hade ingen aning om detta.

Jag börjar oroa mig för söndag nu. Visst, det ska bli sjukt kul, men jag och mina skor är inte överens. Jag trallar runt i dom här hemma för jag inte ska se ut som en stel pinne på vandring. Men det är inte lätt vill jag lova.
Ni som läser detta och som ska på balen och kolla, ni kan väl säga till folket runt omkring er när jag kliver ur bilen att jag med största sannolikhet kommer trilla?

image216 

Helt sjukt bra

Jag är bara så himla bra alltså. Ett riktigt snille om jag får säga det själv. Efter att ha suttit i typ 4 timmar eller något och försökt fixa min dator som var helt knäpp i huvudet lyckades jag, Amanda sofie, fixa problemet heeelt själv. Grym är jag.

OCH jag ska förresten ha en egen paparazzifotograf med mig som ska ta mina balbilder och även ta kort på röda mattan, och efteråt. Det är min vän och kompanjon sandra som ska ta kort med sin proffskamera! Roooligt roooligt!


image215

nehe, om man skulle ta och slänga sin balklänning i nissan och låta den ligga där och ruttna...

Var på Stures bal i går. KUL att man fick lite ångest. Det var nog ingen av oss som ville ha sin klänning längre...
Så jag var snabb när jag kom hem med att sätta på mig min känning och ställa mig framför spegeln och intala mig själv att den är fin och att den passar på en bal.

image211
Linn, som jag satte upp håret på, var så fin så

image212
julia, som för övrigt var grymt vacker och nog fick oss alla att tappa hakan.

image213
Anna var kalasbrun och fin.
image214
och ella var självklart lika söt som alltid.

Och just nu kan jag meddela att jag är så jäkla förbannad på min skitdator från helvetet som inte kan installera msn. ååååh jag blir knäpp när saker och ting inte funkar som jag vill.

Lägesrapport

Ja ni kanske trodde att jag hade gått och kolat vippen såhär mitt i all flyttkaos. Men icke. Så lätt blir ni inte av med mig. Nehedå, jag tänker inte svika min lilla lilla läsarskara.

Jag är ju som sagt mitt inne i min flytt och i går stod jag uppe och målade om dom GRÄSLIGA gula väggarna i hallen till klockan halv 12 på natten. Tröttsamt. Och i dag har vi målan lager no. 2. Här kommer lite bilder. Så jeffla snygga!:

image208
De fula gula väggarna

image209
Snygg-jag målar. Nu har vi fått upp min snajsiga lampa också. Det tar sig.

image210
Suddig bild. Men vi börjar få lite ordning nu i alla fall. Okej, i andra delar av lägenheten är det fullkomligt kaos.


Sååå det var allt ni fick se. Nu ska jag titta på melodifestivalen och äta flyttmat! I morgon har sture bal. lyckos er.

vadå lättläslig? jag?

image207

Den som döptes till Amanda Sofie kan ju omöjligt missa. I kväll kvalar Challan och jag hoppas för eran skull att ni håller tummarna så dom blir blå.





flytttttttt

Jag blev grymt avundsjuk på Ida på salongen i dag. Hon har sin bal i dag och var på salongen och fixade håret och kom sedan tillbaka med klänningen på och hela faderöset. Att jag blev avundsjuk. Men nästa vecka(!) är det min tur!

I MORGON FLYTTAR JAG!!! Jag kan inte beskriva känslan av hur skönt det ska bli att sitta och äta vid ett RIKTIGT köksbord!
image206

Vem var idioten...

...som kom på att man skulle plantera säkert 100 likadana träd längs hela storgatan som alla har en sak gemensamt: Deras blommor luktar FA-AN rent ut sagt. Ärligt talat trodde jag att jag skulle spy när jag gick där i dag. Jäkligt osmart av den nissen.

image205
Jag tror bestämt att detta är boven i dramat

hahaha host host "heäeäee"

Jag skrattade så jag grät på salongen i dag igen. Dock slutade det inte så bra denna gången. Jag satte mitt eget saliv i halsen mitt i allt flabb och höll på att kvävas. Sen kunde jag inte prata på 5 minuter.

Nu ska jag titta på "Du är vad du äter", så bli inte förvånade om jag har förvandlats till en spagetti nästa gång ni ser mig (haha, dålig humor, jag vet). Sen ska jag och sola så jag inte ser ut som ett schackspel med min svarta balklänning. 

image204


naaae men dyu måeste skåja

Jag skrattade så jag grät i dag på salongen. Det var kul.

På fredag flyttar jag! ÅÅÅ så jädrans härligt. Jag ska Lätt leka kurragömma då för nu är det så stort så man kan hitta gömställen. Tjohu! Det är inte så kul där jag bor nu. Jag menar, en räknar och den andra gömmer sig och när den som räknar har räknat klart, kan han/hon direkt säga: "Hej amanda du gömmer dig under sängen." Hur tråkigt är inte det liksom?



ursäkta min oseriöshet

massa massa massa kul

Helt sjukt, jag är fortfarande helt slut efter gårdagen. Låg i soffan och kollade på tv och läste tidning när jag plötsligt deckade totalt och vaknade igen 2 timmar senare.

Nu har jag så himla mycket roligheter framöver så jag tror jag spricker:


¤ Fredag 23/5: JAG FLYTTAR! Ja, på fredag blir jag sambo och får äntligen flytta in i vår trea. Lite mer att röra mig på än i min nuvarande 27 kvadratare. Så i helgen blir det fixa fixa fixa.
¤ Lördag 24/5: Melodifestival! (ja, jag har ju en förkärlek till denna årliga tillställning)
¤ Söndag 25/5: Helt plötsligt fick jag en balfrilla att göra på söndag. Superkul måste jag säga!
¤ Söndag 1/6: BALEN! Åh vad jag längtar.
¤ Måndag 2/6: Myskväll med hela klassen hos Maja! Dresscode: PYJAMAS för bövelen.  
¤ Tisdag 3/6: Arosfortet med hela klassen och sedan grillning med våra älskade lärare på kvällen.
¤ Onsdag 4/6: Hela klassen ska ut till Emmy och fixa med studentdagens plylar, såsom klä vagnen, skriva skyltar och allmänt bara umgås. 
¤ Torsdag 5/6: STUDENTEN!!! (jag behöver nog inte säga mer)
¤ Fredag 6/6: Studentfirande för mig hemma i småland. 


what a beautiful morning

I går var jag glad, trött och chockad. Att efter en stressig dag få sitta ner i säkert en och en halv till två timmar för att vänta på att bedömmarna ska bli färdiga var bland det värsta. Mitt hjärta höll på att slå sig ur magen på mig när det var min tur att få min dom. Det var 100 gånger större lycka än att ta körkort när dom sa att jag hade klarat det. Och mamma började gråta. Nu är det gjort. Det som har luggit och gnagt mig i baktankarna ett bra tag nu är borta.

Tack ALLA mina modeller för att ni ställde upp för mig. Och för att jag fick bränna er i huvudet, trycka nålar in i era hjärnor och dra i erat hår. Utan er hade jag inte suttit här och varit världens lyckligaste.

LYCKA! Åh LYCKA!

Jag klarade det! Den jävla fucking gesällen är avklarad och jag är lyckligare än någonsin (ursäkta mina svordomar). Jag är färdig! Nu är jag frisör. Ååååh ni förstår inte den underbara känslan att detta är avklarat.7 i dag på morgonen landade jag på skolan och kom hem kvart i 10 i kväll.

Nu ska jag sooooova! Som ett lamm.
GODNATT små fjun

tomorrow is the day

ni tycker jag är tjatig. Men jag är grymt nervös inför morgondagen. Jag får misslyckas, jag vet. Men i sånna här lägen har jag lite jävlar annama och VILL lyckas.
Jag siktar mot stjärnorna och ser hur långt jag kommer.

image203

Det kommer vara en glad och lättad Amanda i morgon kväll, hur det än slutar.
wish me luck

för att jag tycker synd om mig själv...

I dag blev den här vackra skapelsen min. Äntligen. Och jag vet, jag sa att jag inte skulle ha en från ghd för att det finns billigare som också är bra. Men denna är ju GRYM.. okejdå, den är snygg också.

image202

Min tröst

jaja, jag fick nöja mig med en sväng på stans gator och träffa alla fulla, partysugna människor som med stormsteg tog sig mot mårtenssons. En mysig promenad med Niklasen är aldrig fel. Nu laddar jag för söndag (i morgon blir det ju vid den här tidpunkten!!!). Ångest.

God natt på er era sockertoppar.

freeeedaaag

freeedag fredag fredag freeeeedaaaag. Och jag är så himla sugen på att gå ut i dag! Jag har ärligt talat planer på att gå ut bara för att få tankarna till något annat. Säsongsavslutning på underbar. Hoppas ni som ska dit får grymt tråkigt, bara för att inte jag ska dit.

bloggtorka

Gesällprovet - what doesn't kill you makes you stronger

På måndag är jag människa igen. Jag kommer drömma mardrömmar om s-former och c-former.


Och så blev jag en kändis

image201


Jag är värsta kändisen...i laholms tidning. Haha.

I dag var det en tant på hemköp som sa att jag bär lycka med mig. Ja det är första gången jag får höra det och inte att jag för otur med mig. Nej nej, förhasta er inte nu. Det kommer nog bli regn på balen och studenten ändå. Så mycket lycka för jag nog inte med mig.

en färgglad prick

okej, jag blev rastlös igen och gjorde om bloggen. Har man inget bättre för sig så. Får väl se hur länge det går innan jag tröttnar den här gången.

Den går hit och den går dit och den går runt en liten bit. Den startar på en kick det är en makalös manick

Jag har gett mig in i en smärre evighetsmaskin. Eftersom skolan måste ta in datorskrället och ta bort våra licenser innan vi får datorerna, så måste jag sitta här och föra över ALLT jag har på datorn till Niklas dator. Och ja ni kan ju tänka er vilken tid detta tar. Hade jag vetat att dom skulle blåsa ut datorerna innan vi fick dom hade jag ALDRIG smockat min såhär full! skitockså.

image198

tur att jag är ledig i dag

Jag säger bara TUR för mig att jag är ledig i dag eftersom jag lyckades smäcka på mig några grejer att göra om jag säger så.
 
Till skolan - fixa busskort till praktiken - visa mina strukturritningar för lärarna - lämna in DATORSKRÄLLET

Gå till mirage - fixa resterande produkter till gesällen

Till Hanna - visa mina strukturritningar


Om 6 dagar är det gesäll, alltså på söndag.

åååå jobbigt läge!

Den sommaren man kommer ha feting-mycket att göra och inte ens ha någon semester, vad händer då? JO det blir den bästa konsertsommaren någonsin.

Peace&love = band som Millencolin, The hellacopters, sahara hotnights, the hives och massa andra grymmingar.

Arvikafestivalen = The kooks, the hellacopters, hardcore superstar, med flera.

Hultsfred = Babyshambles, The hives, Jimmy eat world.

Åååå vad jag blir trött. ska man behöva ola eller vad är det frågan om? För jag lär ju aldrig få tiden eller pengarna till att flänga runt till alla.

image196image197
En lycklig jag träffar Millencolin. Det var tider det


Akta er för mig, jag är ett vandrande hårspray

Övade precis på långhårsuppsättningen på emelié och jag är kletig över hela kroppen av allt hårspray. Tänk om några år, då kommer hela min kropp vara igensmetad av hårspray. Men det är fräscht. Hår och hårspray, en vass kombination liksom.

image195
emelié och jag när vi är som fagrast

Flyttpackning

Jag har sparat det värsta till sist. Nu ska jag in i mina köksskåp och röja. Det brukar ligga stora spindlar i mina skålar som står högst upp så vi får väl se om jag överlever denna skräckupplevelse.

Ni hade lätt svimmat!

Hade ni sett mig hur jag kutade i gårkväll hade ni ju lätt tappat hakan ner i asfalten så ni hade fått skavsår som inte skulle läkt på ett år. Dock blev följden av denna löparrunda att jag led av andnöd i en halvtimma efter.

Nu överskattar ni säkert mig och tror att jag tränade. Nej nej, jag sprang från busshållsplatsen, hem till mig, och tillbaka till nästa buss.

shakka macka

Till följd av alla dessa lyckade utekvällar så har jag kommit in i ett ständigt partysug. Och det är ju SÅ kul att jag har gesällskiten nästa vecka (nej, jag ser inte fram emot denna dag för 5 öre) och därför kan jag inte heller gå på säsongsavslutningen av underbar eftersom jag måste ta det så jädrans lugnt nu på grund av Dagen med stort D. Det ska bli sjukt skönt när gesällen är gjord, även om jag kuggar på något moment.

studentveckan kommer bli grymt rolig!


ett sorgligt farväl.

I dag var våran sista skoldag någonsin. Och det är sorgligt. Vår sista lektion med vår älskade Fredrik som vi haft sedan 1:an och som till och med var med oss på frisörmässan i London. Han hade ordnat med fika på terassen på skolans tak och det var myspys.

Nu kom jag precis hem från cafeets uteservering där jag suttit med tjejerna och druckit happy hour cider. Härligt värre. Men nu ska jag snart ut till mamma och pappa och blir ompysslad. tjingeling

image193
halva ligan på Fredriks fika

våld mot tjänsteman

Gårdagen var kul och ännu roligare var det i skolan i dag när det visade sig att jessica i klassen varit på tok för full och inte minns särskilt mycket. Efter några telefonsamtal under dagen klarnar mer och mer och lilla (ja hon är liten) jessica har blivit tagen av två poliser. Under tiden dom genomsöker henne tryckt mot polisbilen står folk och tar kort för glatta livet. Hahaha jag hade kunnat ge mycket för att få se detta!

Förfesten började hos Liza men sedan liftade Emelié med en raggar-limosin (haha) som kör oss till stationsparken där det var full rulle. Och där blev vi till halv 11 tiden då vi började dra oss in mot stan och moon. Men det blev mellanlandning hos Hanna emellan såklart där vi shottade cider (?)  och sedan drog vidare.

Jag tyckte jag var fiffig när jag kom på sotaroutfiten...men tydligen inte. Tack för en kul kväll alla och för dom som inte vet, Amanda (inte jag alltså) bygger era drömmar.
image183image184image185image187image186image188image189image190image192

studentfest tjohu

I kväll är det dags...sista stundentfesten...NÅGONSIN! buuhuuu! Om exakt 1 timma och 8 minuter ska jag infinna mig hos Liza på förfest så nu är det dags att dra på sig sotar-outfiten och göra sig klar. Detta känns sorgligt.

totalt misslyckande

Efter att ha luggit och degat i solen på hannas balkong begav jag mig hemåt för att jag och Niklas skulle laga chili con carne. Dessvärre fanns det inget chilipulver så vi fick köpa färdig chili con carne krydda. Så gick vi glada hem och började laga maten.

Och nu undrar ni säkert hur det gick?
Jo, det visade sig vara vetemjöl i den färdiga kryddmixen...

Och nu undrar ni säkert hur det gick då?
Jo, jag hann inte börja äta maten och det var jädrans tur det för då hade det inte blivit någon studentfest för mig i mon inte. Nej då hade jag legat och kramat toaletten om nån timma och sedan hade jag legat som en klubbad säl i sängen i någon dag. TUR för mig säger jag bara.

Så nu är Niklas påväg till flygstaden och köper nya ingredienser så jag kan laga glutenfri mat också. Han är snäll han.


skilda världar

Hahaha! Jag skrattar ihjäl mig. Skilda världar går på 4an igen och jag sitter här och skrattar för mig själv. Det är ju grymt kul alltså.


image182

missa inte dramatiken varje vardag klockan 10
hahaha


bekännelsen

Hej jag heter Amanda och jag är rädd för trädgårdstomtar.

Niklas och jag var precis nere och skulle boka tvättid i mina läskiga gångar i källaren. Och plötsligt står där en resväska och Niklas säger: "Kolla Amanda, det kanske är trädgårdstomtar i den!"
Behöver jag säga mer än att jag aldrig mer i hela mitt liv tänker sätta min fot där nere ensam? Jag kommer bara se trädgårdstomtar överallt. Tur att jag ska flytta snart!

Ja ni läser rätt. Jag har länge varit skitskrajsen för trädgårdstomtar. Fråga mig inte varför men dom är sådär mystiskt läskiga.

image181
han ger mig rysningar

jag ångrar mig

image180
Jag ångrar det jag skrev innan. Plötsligt börjar grannen min sjunga till den vackra musiken och den blir inte så vacker längre (förlåt, men alla kan inte sjunga bra och jag är också inräknad i den kategorin som inte kan). Och inte nog med det, samma 5 låtar med Foo Fighters gick på repeat en sisådär 7 gånger så jag tröttnade och gick och hämtade ipoden och låg och lyssnade på mina egna dängor i stället.

när jag har det sådär skönt att inget i hela världen kan störa mig

image179

Ligger på balkongen och gottar mig i solen och lyssnar på grannens musik som spelar uppifrån. Tack och lov att hon har samma musiksmak som jag och inte som hon som bodde där innan. Hon dunkade techno hela dagarna så jag höll på att bli tokig. Nej nu är det andra bullar. Nu får man ligga och njuta av Foo Fighters musik i stället, och det gillar jag.




owohowo

Allra sista studentfesten på onsdag och denna gången med tema yrke (jag hoppas alla ska gå?). Och jag har som sagt lovat mig själv att INTE sticka ut lika mycket som sist (ja alla minns vi väl kycklingdräkten). Det är lugnt, jag började peppa redan i torsdags så jag är laddad till tusen.



 

image178

Tänk för ett år sen. Då stod jag där och längtade till 3:an och alla studentfesterna och allt kul. Och nu sitter jag här och tittar på sista studentfestens affisch (stavas det så?) och tänker "jaha, det gick fort". Men fasiken så skoj det har varit alltså!

tjo i tranbärsskogen

i dag har jag stekt mitt fläsk ordentligt när solen har varit framme. Dock aktar jag mig för att bränna mig för det hade varit typiskt mig att göra det och fjälla bort allt lagom till student och bal.

På tal om bal, nu måste jag se om jag kommer i min klänning.

skrivkramp

Att skriva inbjudningskort är det tråkigaste som finns. Nästa gång ska jag beställa färdigtryckta när jag ska ha jättekalas.

smocked

Innan satt jag och räknade efter hur många gäster det blir på mitt studentkalas om alla som är bjudna kommer. Ca 50 pers slutade det på och mamma fick ett smärre panikanfall då hon inte tänkt på vart allt folk ska få plats. Så det börjades diskuteras partytält. Herre min skapare sikket kaos.

image177


Nostalgi 2

är återigen i vilshärad och får återigen höra en historia från min barndom:

En ca. 10 årig kille gör något dumt mot mig och jag hotar honom med följande: "Om inte du är snäll så kommer jag säga till min pappa och då kommer han ge dig en rak höger så du sitter som ett frimärke i husvagnsväggen"

Notera då att jag var 5 år.

ångest, panik, glädje, tårar

Jag lyckades givetvis fastna på mingelfotografens kamera i onsdags. Men det här gången blev det med måtta och enbart två kort.

image172image173image174image175image176
Vi som fastnade

Den hemska tanken om hur kort tid det är kvar slog mig i går. Och jag blev ledsen. Detta året har verkligen varit hur bra och kul som helst och nu har jag kommit i den där situationen att jag vill att tiden ska stanna. Jag vill vara kvar där jag är nu. Jag vill inte att allt detta roliga bara ska ta slut. JAG VILL INTE! Jag blir alltid lika nojjig varje gång jag kommer inför något sånt här. Men det här gången är det extra mycket. Åh panik. Vi måste göra den sista månaden till den bästa, till något vi ska minnas hela livet. (åh jag vill inte)

Sikken kväll!

Okej, jag hade grymt kul i går! Kvällen levde upp till mina förväntningar, ja det kan man lugnt säga. Kvällen löd följande:

Förfest och kalas hos Elin och Liza med massa mycket god mat och roligaste tjejerna någonsin. Efter en fullerulle förfest drog vi vidare till underbar där vi dansade loss bland alla sköna människor. När klockan var strax före 2 bestämde jag och malin oss för att sticka hemåt. Så med jackorna på gick vi en runda igenom mårtensson för att säga hejdå till kvarvarande, men icke! Vi spenderade tiden fram till stängning på dansgolvet där vi buggade och valsade gärnet med danskungarna haha. 5 över 3 slutade musiken spela och vi begav oss till mc donalds där vi träffade Emelié som hade köpt hamburgare. Kön var enorm och vi gick till pölsemannen i stället. Malin spillde vitlöksdressing över hela sig men jag höll min senap i styr för en gångs skull. Sedan spatserade vi hemåt och himlen öppnade sig och närmare 4 trillade vi blöta in hos mig och väckte stackars Niklas som låg och sov. 

Tack alla för en GRYM kväll!

image163image164image165image166image167image168image169image170image171

RSS 2.0