New York dag 6

Dagen har tillbringats på National history museum. Ni vet där filmen "Natt på Museet" utspelar sig. Och jag såg Påskön. Ni vet "Dum-Dum needs Gum-Gum". Och i gårkväll åkte vi ut till Staten Island och kikade på Frihetsgudinnan och avslutade kvällen med att åka över till Brooklyn och gå Brooklyn Bridge tillbaka till Manhattan för att se staden i mörker. Det var tufft. Så nu har vi varit riktiga turister också. 
I dag har jag inte shoppat något än så länge. Jag börjar bli lite orolig över att få övervikt på mig väska tack vare schampoflaskorna som är gigantiska. Men jag tänkte jag ska flirta lite med Niklas i hopp om att han kan ta den ena.
Sa jag att det är våran sista dag i dag? I morgon kväll åker vi hem. Känns lite konstigt men ändå skönt på något vis. Jag saknar min bil, min säng och tystnaden! Men jag kommer lätt att återvända hit!

New York dag 5

Ja jag fortsätter mina shoppingrundor här i storstan. I dag blev det ytterligare två par skor (kunde även köpt ett tredje par men det kändes lite onödigt på något vis) lite linnen, klocka, jeansjacka. ja jag tror det var allt men vad vet jag. Men jag kan tala om att det är kul att bränna det jag snålat ihop hela våren och vintern. Däremot har vi konstaterat en sak här. Maten är allt annat en billig! Det är nästan skrämmande att det inte gå äta en kvällsmat under 150-200 kronor. 
Men, gissa vad vi har för gottiställe nästan jämte husen vi bor i? Ett ställe som heter Pinkberry där dom har frozen yoghurt med färska bär till! Snacka om mumma! Jag ska försöka hinna med minst 2 till innan resans slut! 
I kväll blir det lite sevärdheter! Tudelooo



New York dag 4

Hej igen på er!

I dag är det tisdag och det är inte många dagar kvar här nu tyvärr. Men jag njuter av varje minut. Jag börjar verkligen gilla detta stället nu! Hit kommer jag definitivt återvända! I dag har vi varit uppe i Empire state building och luffsat runt i central park. Bland annat kollat på John Lennons minnesmonumentet Strawberry fields. I kväll blir det hemmakväll! Eventuellt en svänga till Top of the Rock för att se New York by night.

Shoppingen går framåt. I går köpte även 2 par skor och Redken produkter till håret för ett riktigt brakpris! Sånt gillar vi!

Nehe gott folk, nu ska jag korka upp en smirnoff ice och kila ner och köpa thaimat om en stund! Hörs i mon!
(P.S, Hanna, vi har testat Vitamin Water och det smakade ju saft. Bara saft haha.)





New York dag 3

Hej på er där hemma!

I dag har vi varit runt och gått i massor. Och då snackar vi massor! Sandra och jag slog ihjäl säkert en timme på Forever 21. Därefter fortsatte vi längs fifth avenue och ner till soho. Dagens shopping bestod av jeans, linnen, t-shirt, väska och solglasögon. Gottans!
Vi var nere vid ground zero en svänga. Helt konstigt tomt är det där! Det var ett stort hål i hela höghusdjungeln. 
Just nu trivs jag som firren i vattnet här i new york. Vi mår gott här i värmen alltså. I morgon blir det central park där vi ska sola och åka runt i parken. Vi hyr väl varsin cylle och tar oss runt så vi får se allt!

nu måste jag lämna vidare datorn! tudeloo

New York dag 2

Datorn krånglade i går så här får ni gårdagens inlägg:

I dag har vi avverkat dag nummer två här i New york, och jag har fortfarande inte köpt något...ångest. Men det kommer i morgon. Jag har kollat ut vilka solglasögon jag ska köpa och så ska jag och Sandra hänga på låset till Forever 21 i morgon. Så i morgon ska jag inte tveka på något utan köpa allt jag känner för. 
Sandra och jag gick längst Fifth Avenue i dag och mötte upp Fridan i Central Park. Herejisses va konstigt det känns att träffa henne igen efter så lång tid! Men KUL förstås! Hon följde med oss och åt och sedan bar det av mot Filip och Fredriks söndagsparty! Såg ni oss? Sandra och jag satt nästan längst fram. Det var skoj att kolla på. 
Som sagt, i morgon blir det promenix på Fifth avenue ner mot Soho och så fortsätta mot ground zero och frihetsgudinnan!

Tudelooo


Filip och fredrik


Filosoferar


Fredrik

Nu knäppar sig datorn så ni får se fler bilder i mon!

Sa jag att det är över 30 grader här? Vaaaaarmt

Framme i New York!

Nu sitter jag i våran lägenhet här i New York. Hos er är klockan 04.09, hos mig är den 22.09. Ni kan ju gissa om jag är trött eller? Har varit vaken i snart 2 dygn med endast lite sömn på flyget.
Nog talat om det. Resan gick bra och nu är vi framme i New York. Jag kan ännu inte säga om jag älskar eller hata staden haha. Okej, hatar gör jag nog inte men det tar nog en dag till innan jag lärt mig tycka om pulsen, folket och stressen. Vi har även träffat Fridan i dag! Gisses så länge sedan det var. Men undrar just om hon tyckte vi var trevliga, 6 helt utslitna människor som ville hem och lägga sig haha. 
Jag kan ju också tala om att jag varit allmänbildad i dag också. Vi har sett Empire State building, flatiron building, time square, chrysler building. Ja, ni vet det där man måste se när man är här!

Ha det bra så länge! Jag lär väl försöka uppdatera dagligen!


Nu drar jag till New York!

Jag lär väl skriva här när jag är framme! Ha det så bra här hemma så länge!


Goooodermorgon

Min tanke var att försöka sova så länge som möjligt denna dag eftersom jag ska vara vaken hela nästa natt plus lite till. Men ni kan ju se på klockan då detta publicerades och se att denna plan inte gick så bra. Jag ar blivit som mina föräldrar, en inställd klocka som vaknar precis när man alltid brukar gå upp när man ska till jobbet. Jaja, det får väl bli en eftermiddags-nap sedan.
Men först har jag ju en del att ordna. In till stan och fixa lite. Och så måste jag ju givetvis ut och köra lite bil också nu när skönheten äntligen har kommit. Även om den fortfarande inte känns som min.
Och så ska jag passa på att köra runt här och se till att hitta den bästa parkeringen nu när alla är på jobbet så att den står säker tills mamma och pappa kommer och hämtar den! Moahaha.


0 dagar kvar

Fiesta!

I dag har jag fått min bil! Gissa om jag är glad!? Var helt inställd på att jag inte skulle få den innan avresa men nu står den utanför, orange och vacker! Ni får se en bild i mon.
Ja jag är ju ledig i mon då va. Jag ska införskaffa det som inte ännu införskaffats och sedan blir det packa och göra i ordning här hemma. Sedan är det dags föravresa på kvällen. Jag har resfeber, ja. Men åå så kul det ska bli! Hade en kund på salongen i dag som var där för en månad sedan. Så hon gav så mycket tips så jag det känns som att det är till shoppinghimlen jag ska! Åååå så kul det ska bli!


New York - 2 dagar kvar!

Jorå, 3 kommentarer till trillade det in i går. Men fortfarande många som drar sig för att slänga in en kommentar och berätta vem dom är. Och Issa undrade vart Sven tog vägen. Jag tror bestämt att hon syftar på fisken som jag skulle ha i mitt fina runda väggakvarium som jag köpte men sedan lämnade tillbaka eftersom jag insåg hur jobbigt det skulle bli att rengöra. Jag vill fortfarande ha en Sven så vi får väl se om det blir något akvarium nån gång i tiden. Jag känner mig dock inte mogen för det just nu.

En arbetsdag kvar! Och för första gången har jag resfeber! (resvan som jag är haha)

Klant Amanda

Det var det värsta. Av alla som besök min blogg i dag så var det bara 3 personer som skrev en kommentar om att dom läser här. Kanske borde överväga bloggstrejk tills ni vågat er på att säga haha.

I dag har jag jobbat över. Och när jag väl skulle gå till bussen i godan ro kommer jag fram till en sväng som är ungefär 100 meter från hållplatsen. Och vad kommer svängandes runt kröken? Jo, bussen som jag hade väntat i 50 minuter på. Ni kan tro att jag såg rolig ut. Stannade upp, tittade på skylten och insåg att det var min buss jag skulle med som höll på att åka förbi mig. Jag hör mig själv säga "Åååh nej". Tänk er det i slowmotion. Och innan jag hunnit tänka färdigt har det gått 10 sekunder jag jag får börja springa efter bussen. Ohmy, tur att bussen var tom. Bussen stannade i alla fall och jag fick hoppa på. PUH.
Ja, det var jag som hade blandat ihop vilket klockslag bussen skulle gå.


Hörrni nu får ni ge er

Jag är upp över öronen nyfiken på vilka det är som läser min egentligen fullständigt meningslösa blogg! Visst visst, vissa vet jag ju. Men besöksantalet har ökat och jag vill vet VILKA NI ÄR. Kom igen nu, släng in en kommentar med vem du är! Jag är nyfiken!

Nu ska jag sätta mig och kolla på Filip och Fredriks söndagsparty på kanal5.se och drömma mig bort!


Godkväll i stugorna!

I dag har jag haft en fullständigt meningslös dag! Men ack så skönt! Jag har gått upp, plöjt igenom några avsnitt av Sex and the city, gått till maxi och handlat, en snabb-hälsa-på-runda hos Sandra, lagat grönsakssoppa och scones, plöjt igenom äääännu mer Sex and the city. Och nu ligger jag här och det är dags för att sova. I morgon jobbar jag halvdag men jag tänkte spendera en timma på Form i mon morgon också!

5 days to go

Ack så fel jag hade


Det blidde ingen hemmakväll här inte. Snart bär det av mot bullens uteservering!


Det sägs att vi ska på Filip och Fredriks Söndagsparty i New York!

Yes det är så det är sagt. Att vi ska på direktsändningen av Filip och Fredriks söndagsparty som sänds direkt från New York! Grymt skoj måste jag säga!




I dag har jag jobbat en svänga och nu har jag helg! Känns dock som att jag hade kunnat jobba en vecka till! Nu vill jag att tiden ska gå fort fort fort.
I kväll blir det robinson! Jag har varit ute och flängt så det räcker för ett år de senaste helgerna. Skämt och sido, jag är sugen på en hemma-i-soffan kväll i dag!
Nu ska jag laga färdigt maten som aldrig verkar vilja bli färdig!

När Rejmes fick en utmärkt idé

För några veckor sedan så fick bilfirman som ligger rakt över gatan en kanonidé. Eller någon korkad människa tyckte väl att den fick det. Plötsligt en natt upptäcker jag att hela lägenheten är upplyst. Självklart börjar jag undrar vad som försigår. Till min förskräckelse upptäcker jag att Rejmes bil har slängt upp en stor jädrans skylt i stil med Las Vegas, som lyser med tvåhundra miljoner små lysdioder. Rakt in i vår lägenhet. Och för övrigt in i alla andras lägenheter. Kan det bli mer störande tänker ni? Ja, det kan det. Eftersom skyten fungerar som en tv så passar den även på att byta bild lite titt som tätt. Vilket resulterar i att det inte bara lyser utan även blinkar.

Plötligt någon dag senare är skylten borta. Hörde dom mina förbannande ord över deras idiotiska idé? Hoppas det.


 
Nu ska jag krypa ner och lägga mig snart. I tid för en gångs skull.

Neeeew Yooork Neeeew Yoooooooork

Jag vet, jag tjatar HÅL I HUVUDET på er. Men jag ser verkligen fram emot denna resan och det är grymt kort tid kvar nu! Packlistan är skriven sedan låååångt tillbaka så snart tänkte jag så smått börja plocka till grejerna och lägga dom på väskan. Och vad som står på shoppinglistan?

- Solglasögon , ska för övrigt införskaffas första dagen.
- En väska.
- Kläder i alla former och färger.
- Skor.
- Redkenprodukter såklart.

Och för hoppningsvis maaaassa annat skoj!


Home

Nu är jag tillbaka efter en långpromenix med Sandra. Vi insåg plötligt att vi åker till New York nästa vecka. Sjukt är det enda ordet för hur snabbt tiden har gått. Det slog även mig att jag inte varit ledig en hel vecka i streck från jobbet sen jag började jobba där. Skojar ni att jag ska lägga mig i central park i det gröna gräset med lunch, ben and jerry glass och inte röra mig på en hel dag. Okej, så extrem ska jag inte vara men jag ska ha semester!!!


Jag i central park. Om jag måste erkänna det så är bilden ett montage.

Hola Spatsiba


I dag fick jag ett impulsryck att gå ut och gå så snart kommer Sandra hit och vi ska promenera på det där berget jag inte vet vad det heter. Oj nu plingade hon visst! Tudeloooo!


Wipeout


Har jag nämnt hur kul jag tycker Wipeout är? hahaha Min humor så det bara skriker om det.


"Lill-Linné"

Helgen har spenderats i smallcountry och jag har blivit uppgödd till max. Men men, det är ju bara påsk en gång om året eller hur är det? Påskafton spenderades hos Linda. Mycket trevlig kväll. Dock var man ju trött i går men Hanna och Elin släpade ut mig på uteservering. Jag hade tänkt att det skulle bli en stillsam kväll med tidig hemgång, i mina tankar senast senast 23.00. Meeeen, några shot's senare var vi på förfest med Smålandsstenar-bor som för övrigt gav mig det gamla vanliga namnet "Lill-Linné". Vad är det för fel på Amanda? 
Efter det begav vi oss till Cafeet där det var livat eftersom det var krogsöndag. Vid tolvtiden spatserade jag hemåt efter en trevlig kväll med tjejorna!


Hahaha


Solig morgon med Sex and the city

Om en halvtimme ska jag pallra mig iväg till gymet. Grymt tråkigt, jag vet, men jag måste eftersom jag ska vara borta hela helgen. Men just nu njuter jag av lugnet med att sitta och äta frukost och titta på Sex and the city. Jaaajaaa, jag skaaaa gå nu och inte hitta tusen ursäkter för att inte gå dit.


Skärtorsdag

Nu börjar helgen tjoho!  I dag när jag kom hem hade Niklas gömt påskägg till mig. Dessvärre hade han inte direkt någon livlig fantasi, han gömde det bakom kuddarna i sängen. Det krävs ju inget geni för att lista ut det gömstället. Meeen så är det ju tanken som räknas!
Jag har även hunnit med en fika med Hanna, ett samtal med Malin och en snabbträff med Linda. Effektivitet kallas det. I morgon lämnar jag för övrigt Strawtown för Smallcounty. Så kan det vara ibland. Jag hoppas på en livlig påskafton hemma i de småländska skogarna.


Bild från i lördags snodd av Maja!

Nu vill jag hämta min biiiiil.


New York närmar sig med stormsteg!

På fredag är det 2 veckor tills vi åker till New York! TVÅ VECKOR! Tiden har gått så snabbt så jag vet inte vad!

I dag börjar jag sent eftersom jag jobbar sent. Logiskt, jag vet. Och i morgon är sista arbetsdagen för denna veckan. Känns skumt. Sedan är det låååångledigt. Herrejisses, jag kommer ju bli rastlös. Men det ska bli skönt.


Ni har sett denna bilden hundra gånger nu, jag vet.

Nehe, nu ska jag fixa färdigt mig här hemma! Tudeloo!

Uppe i biltankar

När man plötligt står där och har köpt sig en bil slås man av grejer man inte tänkt på innan. För mig betyder dessa tankarna problem...

Jag ska TANKA bilskrället själv! Jag har aldrig tankat en bil i hela mitt liv!

Jag ska TVÄTTA bilskrället själv! Och vaxa och polera och all sjöns bröte som ska göras med en bil.

Man måste hålla reda på allt med tider för vinterdäck och hela baletten.

Som jag berättat innan har jag inga bra erfarenheter av att tvätta bilar. Pratar ju givetvis om när jag skulle hjälpa pappa att tvätta deras bil när jag var mindre, och drog fram en stålsvamp. Så det där med att vaxa och polera tror jag att jag lämnar till pappa. Han och mamma kommer ju ha bilen medans jag är bortrest så det överlåter jag till honom. Sedan får han ge mig en grundkurs i biltvättning. Och i tankning också givetvis.



Niklas kollar på House så nu är det jag som lägger mig och glor på Sex and the city!

Hemma från hemligt uppdrag

Nu är jag nyss hemkommen och jag kan meddela er att jag nu lagt vantarna på min första bil! Papperna är skrivna och jag hämtar den inom 2 veckor. Lite grejer som skulle fixas innan. Ni lär ju inte missa mig på gatorna med min orangea pärla!




Söndag=Lördag

Ja jag är ju som bekant ledig i morgon. Det ska bli skönt, även om jag känner en längtan efter att komma tillbaka till jobbet igen. Nu när jag jobbat så mycket och haft så fullt upp varje dag så är det KUL! DET är mitt jobb. Man kommer in i tempot så fort så nu känns det konstigt att vara ledig. Jag ska i alla fall tillbringa dagen med att ligga i soffan och glo igenom Sex and the city säsongerna. Måste ju få lite koll nu innan resan. Sedan så blir det ju hemligt uppdrag också, haha.

I går vankades det kalas hos Elin. Väldigt väldigt roligt måste jag säga. Träffa ligan igen! Och jag tror jag gjorde succé när jag startade låten Witch doctor med Cartoons. Haha. Sedan vaknade en trött Malin och Amanda i dag pch gick och köpte frallor på bageriet och mös ner oss i soffan och kollade på reprisen av Robinson.

Jennyfer och Tobias har varit här också. Vi lagade mat och åt Ben and Jerry glass! Mums filibabba gånger 100. Phish food for the win. 


 

Nu ligger jag lite efter här va!

Ja nu ligger jag några dagar back måste jag allt medge. Kan det bero på att jag jobbat mycket denna veckan? Japp. Det kan det. Dessutom lyckades jag ju trycka i mig vetemjöl i dagarna så har varit ovanligt trött i 2 dagar nu. Typiskt mig att inte läsa innehållet utan bara trycka i mig. Jaja, tur att det inte var en stor mängd och att jag bara blev trött och slapp tillbringa en dag med att krama toaletten. Det hade kommit lagom lägligt.

I morgon är det kalas at Elins och det ska bli fantastiskt(nytt ord?) skoj! Jag är laddad till tusen. Har dock inget att ha på mig som vanligt men det ordnar väl sig. På tal om ha på sig. Det är ju väldigt roligt för alla er som visar era fina nya vårinköp. Vill ni se mina? titta och njut:


Fint va? Min plånbok fullkomligt skriker efter att bli länsad på vartenda öre! Och det kliar i fingrarna efter shopping. New York, låt dagarna gå fort nu för bövelen!

RSS 2.0