twentyfourseven

Jag är överallt och ingenstans. Är jag inte på jobbet, så är jag ute. Eller så är jag med min fina Niklas på picknick, eller hemma och fixar med grejer som inte riktigt går som jag vill eller hade hoppats på. Annars är jag med mina vänner på fika, eller bara umgås. Kanske sover jag en stund på natten när inte måsarna skriker, eller så sover jag hårt och drömmer fint.
Det är sommar. Det är värme. Det är härligt. Det drar ihop sig mot semester.

Måndag 27:e Juni

Godmorgon! Jag har vaknat efter en välbehövlig sovmorgon! Jisses så skönt att få sova ut!
I dag är jag som sagt ledig, men listan med to-do har ändå fyllts på lite grann. Inga avancerade saker, utan mest lite smådoningar. Först på schemat står i varje fall att hoppa in i duschen och sedan kränga lite frukost. Därefter ska jag bege mig in till Mirage (frisörgrossist) och lämna tillbaka ett löshår som jag skulle använt på en brud i sommar, men som visade sig vara fel färg. Därefter ska jag in till stan och kolla om jag kan hitta något nytt löshår i rätt färg!
Efter det hörs vi kanske!

Sunday Söndag

Klockan är mycket och enda anledningen till att jag är vaken är antagligen för att jag sörplade i mig kaffe vid 8. Dagen har varit lång och spenderats mestadels med Niklas. Skönt att bara vara själva ett tag efter en intensiv helg! I går blev det ju utgång igen och vi hade sjukt kul även då!
Som tur väl är så är jag ledig i morgon och då ska jag inte göra något alls i stort sätt. Inget planerat i alla fall och det är skönt som tusan! Jag hoppas på fint väder så jag kanske kan gotta mig lite i solen så att jag slipper blända alla när jag väl har semester sen!
Spretigt inlägg! Men godnatt på er!

Midsommardag!

Trots att jag trodde att jag skulle dö av bakfylla idag på morgonen (var heeeeelt slut och orkade knappt ta mig från sängen till soffan) så sitter jag här nu och laddar om för midsommardagen! Vi hade en lite ovanlig midsommarafton i går och skakade loss på Gastons i stället för att dansa runt en midsommarstång. Så kan det bli ibland och vi hade sjukt kul! Men, mer om det i morgon tillsammans med lite bilder.

En Midsommarnattsdröm!

Glad midsommar! Min midsommar får bli vad den blir! Inget avancerat planerat med det kan ju inte bli annat än bra med fina vänners sällskap!

I´m off!

Dagarna har bara flugit iväg! I måndags var jag på premiären av Club Monday och det var ös och livat som vanligt. Jag lämnade dessutom kvar lite kött från mitt ben där som minne! GÖTT!
Sedan i går så fyllde Niklas år och vi hade vår årsdag ihop! Så då hade vi en väldigt mysig kväll med mat och badkar! Och så ikväll har vi varit hundvakter till väldens goaste franska bulldog, Åke, och varit och hälsat på mina föräldrar!
Och i morgon är det visst midsommarafton!
Pust!
Herregud! Jag hänger inte med i svängarna!

Home sweet home!

I går ställde Niklas och jag till med en liten inflyttningsfest och bjöd in ett härligt gäng vänner. Vi hade det riktigt trevligt och trots att regnet stod som spön i backen begav vi oss in till stan en snabbsväng! Sedan blev det en blöt hemgång och chicken Mc.Nuggets över hela backen! Haha!
Och så vill jag passa på att tacka för alla fina presenter vi fick! Jag blev lika chockad varje gång någon sträckte fram ett paket under våra näsor! Det hade jag verkligen inte räknat med! Men tusen tack!

På promenad genom stan.

När man får oväntat besök...
Minst sagt!

Niklas och jag gick en runda och satte oss på en bänk nere vid hamnen. Plötsligt börjar det prassla i buskarna och ut kommer denna filuren. Utan att jag har gjort någonting mot den bestämmer den sig plötsligt för att hoppa upp på bänken...och...plasera sig i mitt knä! På bilden står den bara där men någon sekund senare kurade den ihop sig och la sig. Att vi skrattade! Dock fick jag snällt lyfta ner den eftersom jag inte tål katter!

Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min!

Sandra har kommit och syrran+ killarna sitter och spelar Fifa! Snart kommer övriga och det är inflyttningsfest! Ha en trevlig lördagkväll!

Låtsas att det är sommar.

Niklas har haft personalkväll i kväll så Linda och jag bestämde oss för att hitta på något. Vi började med mat på Harrys och efter att ha suttit där och tjötat någon timma så traskade vi ner till mysiga Tillsammans! Det känns som att det kommer bli många härliga sommarkvällar där! Verkligen ett sjukt bra ställe!
Där tog vi i alla fall varsitt glas vin och ett glas med smågodis och fortsatte att prata tills regnet började smattra mot markiserna, då traskade vi hem!
Nu ska jag och min man krypa ner i sängen och nana!

Fredag hela veckan!

Från och med helgen börjar sommaren snurra igång på riktigt. Sommarens planerade aktiviteter drog ju igång redan i början av juni med WCHF, men nu till helgen har Niklas och jag en liten "inflyttningsfest" och sedan på måndag är det premiär på club monday och sedan är det midsommar och ja, sen är det igång!

These shoes are made for...

Walking? Dancing?

Höga är dom men snygga är dom. Faktiskt ganska "sköna" ändå! Passar perfekt till sommarens partynätter till både jeans, shorts och klänning! Jag gillar dom!

Tisdag

Trillade in genom dörren för någon timma sedan och har precis krängt lite mat och landat i soffan. Sara och jag hade en lite lugnare dag i dag så vi passade på att slänga i lite färg i min utväxt och klippte henne. Skönt att få det gjort innan en fullspäckad vecka drar igång till helgen!
Men här i soffan får jag inte sitta särskilt länge, för snart ringer Linda så ska vi ut och promenixa en runda. Jag har blivit riktigt duktig på det där nu!

Den där maten...

I kväll har Linda och jag tagit 5km:arn på berget! Herrejisses så duktiga vi är! Sprang och gick i omgångar i och för sig, men det är i alla fall en bra början!
Just det, jag fick frågan om jag kunde lägga ut recepten på mina mästerverk! SJÄLVKLART!
Potatissallad
Jag ger inga exakta mått här för jag höftade lite.

Färskpotatis
Gräddfil
Majonäs
Dijonsenap
Gräslök
Persilja
Purjulök
Salt och peppar

Ja, potatisen ska ju då vara kokt och kall. Skiva den i lagom stora bitar och lägg i en skål. Ta en annan skål och lägg i gräddfilen, lite majonäs (jag tror inte jag hade mer är max två matskedar till 5dl gräddfil) och 2msk dijonsenap och blanda runt. Grovhacka persilja och gräslök (efter behag) och rör i. Skär purjulöken och släng i även den tillsammans med salt och peppar. Häll smeten(?) över potatisen och vänd försiktigt ihop det så att inte det blir potatismos av hela kalaset! Voiála!


Coleslaw

Vitkål
Morot
Creme fraiche
Majonäs
Dijonsenap
Salt & peppar

Riv moroten och lite vitkål och lägg i en skål. Blanda ner 1/2 dl creme fraiche, någon matsked majonäs (egentligen skulle det vara lika delar men jag är inget majonäs-fan så jag tog mindre av det) och 1msk dijonsenap. Salta och peppra! Klart!

Örtmarinad

1 dl Olivolja
Citronsaft
1 tsk Citronskal
Persilja
Färsk Basilika
1 Vitlöksklyfta
Salt & Peppar

Häll olivoljan i en liten skål. Finhacka dom färska örterna och rör i. Riv citronskalet och rör i tillsammans med lite pressad citron och en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Och så bara lägg kycklingbitarna i marinaden ett bra tag.

Vill ni ha mer mattips ska ni antagligen inte kolla in här mer utan klicka er i stället in på min systers matblogg: rebeccalagarmat.blogg.se
Där brukar jag själv kika in när jag behöver hjälp med recept. Tex. hennes goda kladdkaka med chokladtryffel eller balsamvinägerkycklingen där jag skulle kunna äta såsen med sked.

Juni 2007...

Juni 2011... Nu är det 4 år sedan jag startade upp den här bloggen. Jag ser det lite som en dagbok, det är sjukt kul att kolla tillbaka i arkivet och läsa vad jag gjorde och tänkte. Här har ni första bilden jag laddade upp på bloggen! Haha! Studentfest med kändistema, jag som Dr. Mugg och Hanna som Grynet! Det var tider det!

f o o d !

Hallelujah moment! I går upptäckte jag att jag kan göra egen potatissallad! Och kycklingspett med hemmagjord marinad! Och egen coleslaw! HIMMEL vad gott det blev. Syrran, du har mött din överman.
Nae, skämt och sido, det var ju inget avancerat, men jag har bara inte tänkt på att det är lätt att göra själv.

Det ekar över hela staden.

sommar sommar sommar

Goodmorning sunshine!

Ingen sovmorgon här inte! Vaknade för ett tag och ska bege mig in till stan för lite massage om en stund. Idag är jag ledig och det ska i stort sätt bara njutas. Tänkte att jag skulle gått och plockat iordning det sista här hemma idag, men när jag ändå flängde runt som en duracell-kanin igår så lyckades jag beta undan det då.
Nu ska jag kränga lite jordgubbar med mjölk till frukost och sedan sticka in mot stan!

Multitasking.

Vad tycker ni om att jag fullkomligt spyr ut inlägg de senaste dagarna? Haha. Det är ju det jag säger, jag har mina perioder!
Nu ska jag fortsätta med söndagsgörat: Blogga, dricka kaffe, göra hemmagjort coleslaw, hemmagjorda kycklingspett, hemmagjord potatissallad och måla älghornet som ska upp på väggen. Allt på samma gång!
Fattar ni att jag flänger som en duracell-kanin här hemma eller? En produktiv söndag med andra ord.

Sommargarderob!

När jag först såg den kändes den lite konstig, men när jag provade den var det självklart! Ett kap helt enkelt!

Piece of my heart.

Små delar av våran lägenhet. Eller köket i alla fall. Lägenhetens hjärta? Kanske!

Lördag.

Niklas och jag började kvällen med att traska in till stan för att äta. Målet var Zigges men av någon anledning hamnade vi på Gastons? Men det var goood mat och fint sällskap. Efter en stund ramlade Ida och Emelie förbi och slog sig ner med oss och det blev en härlig kväll med prat och skratt.
Jag älskar sommaren!

West Coast House Festival

Vi började kvällen med hotshots och mojito.


Förfest i bilen påväg till Falkenberg


Redo med sköna skor på fossingarna.


Killarna som stod för warm-up hade dessävrre ingen storpublik. Det var nog lite för tidigt på kvällen.


Vi pimpla lite vin vid vattnet sålänge!


Dansdrottningar.


Rebecca&Fiona stod för en grym spelning


Adrian Lux likaså!

Andra Bullar!

Från och med i dag så ska jag slänga kameran runt halsen så fort jag går utanför dörren! Vad har hänt med allt fotograferande liksom? Påminn mig om jag glömmer bort mig igen!

Blixtar och Dunder.

Jag är som en döing i dag. Har sovit som en kratta hela natten på grund av det jädrans åskovädret som bestämde sig för att husera över kattegatt. Men vad gör väl det ändå va?
Det är bara till att krypa till kojs nu omedelbums helt enkelt.
Och dom där bilderna, dom får vänta tills jag har pallrat mig ner i våra två sista flyttlådor och hittat sladden.

Last night a Dj saved my life.

Herrejisses vilken kväll det var i går. West Coast House Festival höll vad dom lovade och det var ös ös ös. Och i och med att det var i Falkenberg så blev det en sen natt/morgon, då vi åkte buss hem. Så jag ligger utslagen i soffan i dag och kränger chips. Trött som få! Ni ska få lite bilder och mer uppdatering om kvällen sen. Nu ska jag se om jag kan sova en liten stund och sedan kanske pallra mig ut i solen en sväng till!

fridaynight.

Nu sticker vi in till stan och någon härlig uteservering en sväng! Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!

Fredag 3:e juni

Hola! Befinner mig för tillfället hemma i Småland, hör och häpna! Sitter i mamma och pappas kök och väntar på att Rebecca, som jag ska fixa till en balfrilla på, ska komma! Sedan bär det av till Halmstad igen. Jag tror att denna fredag blir lugn i övrigt. I morgon ska vi ju äntligen till West Coast House Festival i Falkenberg!  Ni ska väl dit?

RSS 2.0