lugna bullar

I dag har jag legat och potatisat mig på min balkong där det för övrigt är heeeelt vindstilla. Det var bara medelhavet som saknades så hade allt varit perfekto. Så jag låg där och filurade mig i några timmar innan jag åkte till slongen och övade på gesällen (ångest, ää A)


image162

I morgon är det fiesta med tjejsingarna

Amanda goes pepparkaka

Eller inte. Men jag ska i alla fall göra ett gott försök och ligga och pressa på balkongen hela dagen.

oj, det sitter en spindel på min balkongdörr. Jag får se om jag går ut för han ser skräckinjagande ut. Buuhuuu.


snaaaaark

I dag ringde min klocka 05.00. Då var jag inte pigg vill jag lova. Har spenderat hela dagen i Malmö på färkurs och jag är helt slut nu. Kom precis hem från Hanna och Najri, som för övrigt fick lyssna på resultatet av min trötthet - Pessimism på hög nivå. Men dom behövde bara stå ut med mig i en kvart så nu är jag hemma och ska snart krypa ner i min säng. Sovmorgon i mon.

Men onsdag, då, då jäklar.

paaaarty party

På onsdag är det valborg och förfest i form av kalas för Elin och Liza. Snacka om att jag är laddad för lite partaj!

image161
Nu ska jag äta pannkakor som min snälla mamma gjort åt mig. Tjillevippen.

Det krävs en kvinna

I går var jag på telenor igen. Och pratade med en fjärde person om mitt telefonbyte. Jag blir så förbannad när 4 personen säger fyra HELT olika saker till mig. Speciellt när den sista får det hela att låta så fruktansvärt enkelt och på 10 minuter står jag där med min fina nya telefon i handen. Det tre killarna jag pratat med innan snackade ju bara massa gojja och hade jag lyssnat på den första killen hade jag blivit blåst på 1600 spänn(bojkotta telenor?). Det krävdes en kvinna för att göra det hela enkelt.

image159
image160

minnen åh minnen

Kom precis hem från Vilshärads Camping. Här snackar vi nostalgi på hög nivå. Jag har inte varit där på typ 12 år och när jag gick runt där så luktade det precis som det gjorde när jag var liten. Och så drar vi samma historia om igen: Jag hade fått två nya fina träningsoveraller, en rosa och en grön. Jag hade den rosa på mig och det var valborg och jag var förstås och klättrade i träd. Kommer hem och har fastnat i en gren och rivit sönder overallen. Tar glatt på mig den gröna i stället och går tillbaka till lekparken. Kommer tillbaka till husvagnen när det är dags att gå till majbrasan. När jag kommer in på gatan vi bor på börjar jag springa för glatta livet och mamma skriker "Amanda Sofie Linné, 5 och ett halvt år, spiiiing inte så du ramlar". "Näää" ropar jag tillbaka. Två sekunder senare *Badunk* och jag ligger på marken med uppskrapade knän på min fina gröna overall.

Det var (är?) jag i ett nötskal.

image158

duktiga jag

07.30 i dag på morgonen ringde min klocka. Då var det dags att knalla ut en sväng. I en timma var jag ute och spatserade på stranden med niklasen. Så himla gottans.

Här kommer en video bara för att jag ALDRIG får nog av att glo på den.
 




vad gör du klockan åtta

jag har hittat mina studentskor. Jag hoppas bara dom finns kvar.

I går invigde vi Hannas grill för året 2008. Mumsis fillibabbis. Jag var grillmästare och vaktade våra grillspjut som låg och stektes på le grill.

image156image157
Jag, Hanna och Malin grillar

Amanda Makeover

I dag har jag gjort massa mycket goa grejer.
Färgat i min utväxt (jag vet utväxten var minimal men det hände nåt fuffens sist jag färgade den så jag har varit ljusare i botten sen dess)
Fått en go hårbottensmassage
plockat och färgat mina ögonbryn
och efter skolan har jag solat

Sånna här skoldagar gillar jag starkt!

Solen steker i mitt vita nylle...

image155




...och jag trivs bättre än någonsin.
Efter en fika i solen på espresso house begav jag mig hemmåt för att sitta och steka på min balkong där man lätt kan sitta i bikini eftersom den är helt inramad. Och vem tackar nej till lite färg nu när man snart ska trilla i sin svarta balklänning och vita studentklänning. Jag säger bara preeeeessaaaaa!


Våldgästar Kocken

Nu när jag snott lite bilder från Malin kan jag berätta om måndagen då Frisörerna gästade skolköket. Malin, jag och Liza lagade mat till hela skolan (350 pers). Sug på den ni! Och det blev så inihelskottans gott så jag har aldrig smakat bättre. När vi var färdiga (eftersom vi gjorde maten på en timma eftersom vi är så jäkla bäst) så spårade vi ur lite. Och skrang runt i köket som yra höns och letade efter gottigheter. Det slutade med att vi gjorde kanelbullar, 4 kladdkakor och drack Mer-dricka som vi ställde in i frysen för att få dom kalla och sedan glömde dom där (vilket resulterade i slusch ice)

Varsågoda att njuta av dessa vackra bilder.

image147image148image149image150image151image152image153
image154

jag är party.

Just som jag sitter här på tåget och lyssnar på musik blir jag plötsligt grymt partysugen. Det är nästan så jag skulle kunna dra ut lurarna ur datorn och skruva upp volymen på max och börja dansa krabban eller gräsklipparen i tåggången. Men jag tror jag besparar övriga resenärer denna scen. Dom kommer få men för livet.

 Jag längtar till nästa onsdag. Då jäklar.

Dressed For Success



Min balklänning är färdiiiiig! Till och med så färdig så den hänger här hemma! Och jag kan avslöja att den är heeeeeelt underbar! Så jädrans snygg! Jag älskar den!

image146
ni kan vara lugna, jag ska inte se ut såhär

Amanda: En händig kwinna

jag har bestämt att i våran nya lägenhet ska vi ha en mysbalkong som jag ska fixa i ordning där man ska kunna sitta och fika i massor. Här är ett sjukt snyggt kollage gjort av mig med grejer jag vill ha.



 

image145

Och nu sitter ni säkert där hemma och hånskrattar och tänker: " Hah! Vilket pucko, hon har ju inte tagit med något bord att ha fikan på eller några stolar att sitta på!" Men för er ska jag berätta att jag ska göra det själv! Sådeså. Med mina bara händer ska jag snickra ihop en liten soffa och ett snyggt bord till det.
 Det kommer bli så jeffla bra!

Honey, I'm Home!


Precis landat på hemmaplan i Småland. Skönt att få lagad mat och dessutom slippa betala för det. OCH slippa diska. Me like. I morgon blir det provning av min lilla prom-dress igen och jag är lika spänd denna gången.

pik


När jag kom hem från Sandra i dag hade mamma och pappa varit hos mig och lämnat 5 flyttkartonger. Jag tror det var en pik att jag måste börja packa ner alla mina ägodelar nu. Jag ska jag ska jag ska.

Men det är så fruktansvärt tråååååkigt!

kräftan


Jag har spenderat dagen i en solstol i vilshärad. Somnade i stolen och nej, ni behöver inte vara oroliga, denna gången blev jag inte röd. Men lite färg på näsan blidde det allt. Jag älskar solen.


Efter nattens bravader

Jag är pigg som en mört men det är värre med Niklasen här bredvid. Vaknade som vanligt av att han ligger och andas så tungt att jag tror att han ska dö. Detta för att han har så ont i huvudet. Klenis.

Gårdagen var snajsig. Trots att jag inte var särskilt mycket på underbar utan mer ute och flängde. råååålit råååålit. Det kanske kommer en och annan bild i eftermiddag när jag hämtat min kamera hos Hanna som för övrigt blev pussad på kinden av en kille i förväxt frisyr, som hon sedan gjorde bort sig för.

muppmusik

mina grannar lyssnar på jazz så jag blir helt nervös.

I kväll blir det underbar för hela kalaset. Jag har hållt mig inne i någon månad nu men vettni nu jäklar ska jag inte ligga på latsidan.

Hej mina nya små läsare som återkommit i några dagar nu. :D

Utflykt

Eftersom min mage kurerade sig med Pepcid Duo och Dofilus så bestämde jag mig för att dagens utflykt till väla med Hanna skulle bli av trots allt. Först en svänga inne på IKEA där jag shoppade grejer till lägenheten. Det blidde lite skitsaker som doftljus, isformar och blommor. Sedan kurrade min mage så det var jordbävning i hela Helsingborg så då begav vi oss till tacostället på Väla. Mätta i maggarna sprang vi runt på väla och det enda jag köpte var ett par snajsiga örhängen som väger ton.

En mucket mucket trevlig utflykt tycker jag.

image144

skumosof

Jag fick mitt provresultat i dag haha

image142
image143

Kalla mig numera gurkan

jag gillar inte läget

här sitter jag i min soffa och käkar dofilus och vitt bröd, varvat med Pepcid Duo. Min mage är ajj ajj och jag fick gå hem från skolan. synd om mig.
Nu ska jag kurera mig så jag kan gå ut i mon som planerat. Annars vore det en katastrof.

kossa också!!!

jag tror jag har blivit laktosintollerant! Jag har känt av 3 av 4 symptomer de 4 senaste dagarna så nu har jag bestämt mig för att utesluta laktosprodukter ett tag och se om det hjälper. Men man vet ju aldrig, sist fick jag ju för mig att hade diabetes och det hade jag då inte. Men någonting måste det ju för faaasiken vara så nu börjar jag med uteslutningsmetoden.


image141

jaa men det hade väl varit pricken över i:et om jag gick och blev laktosintollerant också. För jag har ju inte redan gluten och hypoterios-nåntingsomjagintevethurdetstavas. Det är lugnt, lägg all skit på mig bara!

shopping

jag köpte dessa böckerna i dag. smoothie boken innehåller gryyyyymt mycket smidigt och gott!
och muffins får man ju aldrig för mycket av
image140

så nu blir det fikamys på min nya balkong sen när vi flyttat!

jag är bara så himla bra

kom precis hem från en cykeltur som heter duga. Först in till stan där jag inhandlade tråkiga saker som smink och smycken. SEN vettni, lyssna på detta, så cyklade jag till flygstaden i uppförsbacke och motvind (och den idioten som kom på att man ska byta sida på cykelvägen 4 gånger under den stäckan vill jag ta ett ordentligt snack med). Där traskade jag runt lite på plantagen (ja jag har en sann kärlek till blommor), sedan vidare till skopunkten och därefter till ica maxi. Där handlade jag lite mat och dylikt och avslutade min utflykt med att ensam och övergiven sitta på en bänk utanför affären och gotta mig i solen med en yoggi jalla. mums

image138image139

HFAB i ett nötskal

Jaaa här ligger jag och väntar på att besiktningsmännen från hfab ska komma NÅGONGÅNG mellan de idiotiska tiderna 08.00-15.00. Varför inte bara sätta en exakt tid? Dessutom hade jag sovmorgon i dag men tvingades gå upp halv 8 ändå. Och jag som inte kunde sova i natt ligger nu som en klubbad säl i soffan och känner inte för att göra något annat på hela dagen heller, trots att solen skiner ute. Blä säger jag bara.

Jag vill flytta nu

piiiiuuung piiiuuung

såååå nu är jag tillbaka från mitt modellande. Det är väl himlans va kul det kan vara på en fotografering haha. och rätt som det var när jag stod och poserade framför kameran rök Carola-fläkten fram.
Men jag är ändå inte bekväm i situationen. Tur att det finns photoshop

bilder kommer nog i framtiden


modell


idag ska det posas så in i bomben när det ska tas kort till salongen
 
jag känner mig inte bekväm i den situationen.


balklänning.

Jag tänker inte visa hur klänningen ser ut. Enbart ett litet litet minismakprov. Jag har även gjort bilden svartvit för att förvilla er ännu mer.

image137
Ska och prova den om två veckor igen och då ska hon ha ändrat de små justeringarna jag ville att hon skulle fixa.
Jag tror den kommer bli grym!

Nervös och förväntansfull


Nu ska jag och prova min balklänning. Första gången jag får se den någonsin. Är den ful börjar jag gråta.

Bilder från mina glansdagar

Jag är verkligen kass när det gäller att rensa bort kläder eftersom det oftast är plagg jag en gång blivit kär i. Mitt i allt rotande hittade jag mina små pärlor...tennisklänningarna från mina glansdagar i tennis. Jisses vilka minnen som pluppar upp i huvudet och jag ångrar något så fruktansvärt att jag la av med det. Bilderna ger inte ens en lite rättvis bild över hur fina dem är! Jag har nu sparat massa tenniskläder om jag nån gång får en dotter som vill spela tennis! kjolar, klänningarna och linnen.



jag måste skryta lite...

I dag på rasten kom Elin och Liza intrallande med 2 kartonger, det var våra böcker som vi gjort som en del av vårt projektarbete. Och jag blev så stolt över resultatet och hur proffsigt det ser ut så jag måste bara visa det här. Vår andra del av projektet kommer inte ännu. Det får ni se när det är färdigt!



 

image133image134

"Mamma mamma titta! Hon har två!"

I går var jag, Malin och Hanna på torget och köpte glass. Och Hanna ska då alltid vara värst. Så hon köpte två glassar...eftersom hon trodde Malin också skulle göra det. När hon står där och skäms över sina två glassar kommer det fram en unge med sin mamma. Det lilla barnet tittar förskräckt på Hanna och säger: "Mamma mamma titta! Hon har tvåååå!"

Man ska inte lära små barn sånt Hanna!

image132

Svens nya hem

Ja här har ni det. Så här ser mitt (vårt?) älskade akvarium ut, som Niklas tycker är för litet. Jag säger bara att jag köpte det ju för skjuttsingen inte för att samla en koloni med fiskar utan mer som en levande tavla. Sven kanske vill bo där ensam med sin sambo, hallå!?


image130

jag kan inte andas


allting smakar och luktar hårspray. Min näsa är helt igensatt. Långhårsuppsättningar säger jag bara, blä.

sååå atteeeh...

Såg millencolin på nyhetsmorgon i dag. Och jag fick en sån flaschback från deras konserter. Åh, det är lycka att stå längst fram på sitt favoritbands konsert. Förr i tiden var jag ett riktigt konsert-freak. Minst 3 på ett år blev det! Får se vart 2008 leder mig.

Helt ärligt så kan jag inte komma på något i livet som jag ångrar så mycket som att jag slutade spela gitarr och sålde den. Dumma jag.
Men jag har lovat mig själv att jag nån gång i livet ska äga en snygg gura från Daisy rock. Dom är så jädrans fräcka!

image129

jag föll in love

Jag hittade Sven i går. Det var liksom så självklart att det var han. Jag blev liksom kär och stod och kollade på honom som förstenad. Det stod i stort sätt "hej-jag-heter-sven-och-jag-vill-bo-i-ditt-nya-akvarium-Amanda" i pannan på honom.

image128
Sven vill du bli min vän?

Jag är en förvirrad människa

Min farmor fyllde år i går. Gissa vem som glömde ringa och gratta henne trots att mamma påminde mig 3 gånger? JO, självklart var det Amanda Sofie virrpanna! Så jag fick ringa i dag på morgonen och beklaga mitt dåliga minne.

Hittills ligger jag nog sådär bra till i min dagsplanering. Men jag var ute och gick en långpromenad i dag på morgonen. Skrev ett djupt inlägg här men sparade det bara som utkast. Tänkte att jag kan bespara er min kilometerlånga beskrivning av alla tankar som dyker upp när man sitter på klipporna på stranden vid Brottet. Det är lugnt, ni går inte miste om något för det var bara massa minnen.

image125image124


I'm a very busy woman

Är ledig hela dagen i dag men ändå känns det som att jag har grymt mycket som ska göras!


- gå upp
- gå ut och gå en sväng
- laga lunch
- skriva samhällsuppgiften
- renskriva lite projektloggbok
- fortsätta med min scrapbook (som för örvigt kommer att ta veckor att göra färdig)
- städa
- flyttpacka lite
- laga kvällsmat

Och det hade ju inte suttit helt fel att hinna med en sväng in till stan och leta efter lite turkosa inredningsprylar eftersom jököping hade EN ANING brist på det.


jag blir skogstokig

image121

Scrapbook

image119

Jag är nybörjare när det gäller scrapbook men i dag bestämde jag mig för att ge mig på det för att få till en snyggt album till mina spanienbilder. En utmaning! Än så länge har jag bara haft fantasi till första sidan men det ska nog bli klart vad det lider.


Fick min studentmössa i dag med! Shit alltså det är verkligen mindre än två månader kvar nu! Gaaaah! Fick nästan rysningar i dag när vi satt i skolan och pratade om de två dagarna, balen och studenten.
Dessutom ska jag prova min balklänning för första gången på lördag! Jag är förväntansfull till tusen!
image120









Ny kategori

Jag har avancerat här på bloggen och lagt till min första kategori! Det heter "Amanda Flyttar" och är egentligen inte alls särskilt rolig och gynnar inte någon över huvud taget, men jag har inget bättre för mig så varför inte. Därför kan jag lägga in alla mina flyttinlägg i den kategorin för det är ju lite kul(?) för er att se hur jag går från 27 kvm till 73kvm. Missa inte denna spännande uppgörelse!

Firrelifisk

Jag hoppas att Niklasen min kommer tycka om det där akvariet när det väl är på plats.

Vi har i alla fall börjat prata fiskar. Vi är överens om att en kampfisk är tuff. Frågan är om han går i taket när jag säger att jag vill döpa den till Sven? Haha


image118

IKEA och Akvarium

Det var en lååång dag i går. Men allt blev till slut inköpt. Det är grymt kul att köpa massa nya grejer till lägenheten. DOCK kom jag och mamma fram till att det är ute med turkost i jönköping. EN affär hade turkosa inredningsgrejer, EN! Detta gjorde mig galen, men jag hittade till slut snyggvegardiner som inte kunnat bli bättre.

Och jag köpte en sak till...hehe...Världens coolaste väggakvarium. Vilket inte var till niklas belåtenhet så han surade hela dagen i går och i dag har han inte ens sagt första bokstaven på ordet akvarium. Men det var så häftigt så jag var tvungen att ha det. Ser ut som att man har ett runt litet hål i väggen med ett akvarium i. Grymt!

mitt huvud sprängs snart

Jag har sån pulserande huvudvärk. Fråga mig inte varför för det vet jag inte.

I helgen ska jag hem och bli uppgödd till den feta tupp jag en gång var (ähum studentfest ähum) och det ska bli såååå skönt! Och i mon blir det jonkoping för hela slanten och handla massa massa massa till lägenheten!


Hairextensions

I dag har vi gått en utbildning i hairextensions. jippiiiii

Hanna: "Om jag hade varit såhär elak jämt som jag har varit i dag så hade jag inte haft några kompisar"

Vi föll alla offer för hennes "idag-ska-jag-inte-vara-snäll-dag"...Men att hon fick gå straffrundor!

jo ja undrar ja

Är det bara en tillfällighet? hmm haha

image117

Mina ben skakar



jag blir lite nervös när folk inte skriver sina namn när dom kommenterar, utan det står anonym

Du skola icke...

...se livet som en färdigskriven bok, utan som ett tomt papper att rita in det som kommer i din väg.

Ja, jag ska väl helt enkelt bli en mer impulsiv människa. Trots att jag själv tycker att jag är lite impulsiv...ibland...
Så jag tänkte att jag ska fylla ut det där tomma pappret med något så jädrans spännande. Bo i öknen ett halvår kanske? Eller en överlevnads månad i Amazonas djungel? Ja den som lever få se när Amanda börjar rita för glatta livet.

Jag har klippt lugg...eller emelié klippte en lugg på mig...hon passade även på att klippa mig lite i ögonlocket...hon kanske kände att jag var i stort behov av ett kirurgiskt ingrepp där...

image116
Tacka vet jag min gamla hederliga tråkiga snelugg
Men jag är ju inte den som är den som bangar en förändring för en stund

RSS 2.0