prestationsångest



image57




nu är det slut på all ångest om livet som följer efter studenten. Här har ni min och Hannas framtid!











(snygg bild gjord av Hanna)

damhockey for the win

cocktailparty med Wella

image56




det har varit en lååååång dag. Vi hade en visning tillsammans med wella och mirage och vi har färgat och flugit sedan klockan 8 i dag på morgonen. puh. Temat var cocktail med färgstarka drinkar som baktanke i färgningarna. Superkul. Och glad blev jag när jag fick drinkboken som allt var upplagt efter. Hade gått och dreglat efter den hela dagen!  
















cocktailparty


efter en partyhelg

Okej, jag är helt slut efter denna helgen. I fredags var det ju som sagt utekväll i Halmstad. Hemma seeeent. Pust. Upp i går och dags att dra till Göteborg och födelsedagsfest hos syster med sambo calle. Kan ju säga att jag image54kände mig RÄTT liten. 30 pers som alla var 25 +.
Men kvällen bjöd på en massa mäklare, trevligt folk, en hårdfestande präst som skulle supa Niklas under bordet (NEJ jag skojar inte) m.m. Och jag får ju inte glömma tårtan. åh tårtan!

I dag var det "dagen-efter-dag" vilket innebar nintendo wii och köpa thaimat. Mums. Sedan dags för hemfärd och på stationen träffade jag två sletna brudar som tydligen hade haft en hård helg i Norge. Haha. Så kan det vara.







skoj

ute och ränna som mormor skulle ha sagt

Efter lite krångel och grejs hamnade jag till slut ute på Vallås på förfest hos Sofie (som själv inte hade slutat jobba ännu) efter att ha fått slänga i mig min kebabtallrik. Pizzanissen var ANINGEN försenad. Men när inte johnsson fick som han ville med att inte behöva betala fullpris blev han sur och det slutade med att han gav 10 kronor i dricks i stället. Haha.

Kvällen gick sjukt snabbt! Förfest vallås, in till stan, lyssna på Vincent Vicious på b&b. Och sedan var tanken att vi skulle går till Underbar. Dock hade jag och Sofie inga VIP kort och det var typ fullt. (+ att det bara återstod en timma) image52Så vi stod kvar utanför som två fån som inte kom in. Nej, men ärligt talat så stod vi där en stund och pratade med lite trevligt folk! :)

Dagen bär mig till Göteborg

















Ja så kan det gå när inte haspen är på

jag kan, jag vill, jag ska

det är orden som snurrar i min skalle om och om igen inför kvällens jobbande på Concilia. Men det spelar ingen roll hur mycket jag vill tycka att det är kul, jag gör det ändå inte och jag är ändå inte ett skit sugen på att åka dit. Pissenisse säger jag bara.
Jag ska lätt söka jobb på netto. Kanske är snäppet roligare i alla fall. Eller åtminstone lite mer omväxlande. åååååh vad jag hatar att vara såhär negativ.

I dag var Emelié tillbaka i skolan! Jippiii :) Dock var hon brun som choklad så jag vill ju inte direkt sitta jämte henne om jag säger så.

i mon blire paaaartyy.
image50

buhu

ja ibland är det bra att jobba hos kommunen

framtida insättning: Lön Belopp 7 685,00

Jaha man tjänar visst på att jobba tre dagar och bara ett par timmar om dagen hos kommunen! Haha. Kanske ska skaffa mig heltidsjobb där?  Dessvärre har dom antagligen satt kommatecknet ett snäpp för långt åt höger så dessa pengarna (som jag mer än gärna hade behållt) kommer att dras tillbaka från mitt konto och summan jag egentligen ska ha är 768,50. Ungefär som sist då jag fick in 11 000 på mitt konto som egentligen skulle varit 1 100. lika sorgligt varje gång pengarna försvinner igen! haha.image49

För övrigt kan jag meddela att millencolin är back on track! Jippi!!! Nya albumet Machine 15 släpps i april och jag väntar SPÄNT! :)











MAH me like! :D

det är inte kul att vara vuxen

image48En dag ledig från skolan och det var bestämt att jag skulle åka till Salongen i laholm för att öva inför denna kommande gesällen. Systern min var med eftersom det var henne jag skulle klippa denna vackra dag. Kliver på bussen och höll bokstavligt talat på att sätta i halsen när busschauffören sa vad det kostade. 51 SPÄNN!!!! FÖR ATT ÅKA TILL HÅLAN LAHOLM!? Och inte nog med det så skulle jag ju hem också, vilken innebar ytterligare 51 kronor! Och jag kan ju säga att det ekade i plånboken redan innan jag satte min fot på buss 324, jag vågar inte ens tänka på vad det gör nu! Det SVIDER att ha fyllt 19 och åka som vuxen. Men jag menar, vart är världen på väg om man kan åka fram och tillbaka till Göteborg för 86 kronor och till Laholm för 102? Hallowja! Haha det är lite komiskt faktist!

För övrigt kan jag tala om att mina vänner berättade för mig i går att Halmstad hade 20 minuter sol sammalagt i december. Och det brukar vara flera timmar annars. Inte konstigt att man är trött!


pust suck stonk

Varm mjölk och Gesällbrev

image47Åh jag säger då det att jag hatar när man inte kan somna på kvällen när man vet att man      måste sova för att man ska upp tidigt. I går låg jag och vände och vred på mig och låg och funderade på livet i största allmänhet: Åh, den frisyren ska jag klippa på det och det gesällmomentet, tänkt vad balen kommer bli rolig, åh hoppas jag kommer att vara fin, och tänk studenten! ojj va kul vi kommer ha.
Jaa tankarna snurrade om varandra. Kvart i ett bestämmer jag mig för att nu får det vara nog. Så kommer jag ihåg att mamma berättade för mig för länge sen att om man inte kan sova ska man dricka varm mjölk så somnar man. Sagt och gjort, kvart i ett på natten ställer jag mig och värmer mjölk! Om det funkade? Nej det gick åt skogen. Men till slut (säkert vid halv två - två) somnar jag in och vaknar trött som en ko klockan 7 på morgonen.

En heldag i skolan väntade och sedan gesällträning precis efter det. PUST. Detta gesällbrev alltså. Lite stressigt må jag säga. Men men. Jag siktar mot stjärnorna och ser hur långt jag kommer så att säga.image45

På onsdag ska Hanna och jag till Söndrums tennisklubb och kolla om man kan börja träna lite tennis där. Dags att damma av dom gamla racketarna kanske? Det var ju trots allt ett och ett halvt år sedan jag slutade nu!









tillbaka på planen

tråklördag

Pang så gick dagens planer i kras. Trök säger jag bara. Blåst och elände och Frida kommer inte ner och hälsar på mig. Så det blir en lördag all by myself. ÅH va tråkigt.image44
Men men, jag får väl ta och göra något av dagen då helt enkelt. Gå en sväng, sola kanske. Hmm... jaa vad gör man. Alla små nissar har ju åkt iväg över helgen så det finns inte mycket att göra åt saken.

I dag blir det min och ipodens dag helt enkelt. SURT!

















tråkigt

gårdagen var min dag

gårdagen var min dag men jag kan ju inte annat säga än att det var roligare att fylla 18. Men trots det så blev det firande av mig.
Paket blev det också och det är ju aldrig helt fel! Prenumeration av hår och styling tidning, pengar till sax och ett mycket vackert halsband och armband av elin,  vilket du absolut inte hade behövt köpa, men jag tackar och bockar för det var mycket fin tanke :) Me happy!
I dag ska niklasen bjuda mig på bio! yeeey! National treasure (Min engelska är inte alltid den bästa kanske)

I morgon kommer frida äntligen hit! Haha. Hon har varit en liten baaaanger på senaste tiden. Dåligt ;) Men i mon då jädrans.
Stormen kommer ju också sägs det. Hmm... det blir spännande.

Tack alla underbara vänner som grattade mig i går. Jag blir alltid lika glad! You make my day!



do you believe?

födelsedag

Yes, i dag fyller jag 19 år. Det känns inte ens som en födelsedag.
Niklas min väckte mig med frukost på sängen. Mumma. Öppna mina två paket haha. Det är inte lika kul att fira sin födelsedag när man bor själv. Men mamma och pappa kommer ner sen och då ska vi till Wild West och käka! Mumsfilibabba.
Åren går fort nu alltså. Börjar redan känna åldersnoja (huh?). Haha nej men ärligt talat börjar jag känna mig lite gammal nu.

Dags att ge sig in på ett sista år som tonåring. Hårt är det.image43













happy birthday

Oturens vecka

Åh jisseamalia! Det senaste dagarna har inte varit lätta att ta sig igenom vill jag meddela. Kraschad dator, hackad hotmailadress, missade bussar, krångel med mobiltelefon. Och så i gårkväll när jag anläder till lägenheten halv 11, så har min amaryllisvas trillat rakt ner i golvet och jag kan meddela att jag har glas i hela lägenheten. Jag drog en stor suck och sen var det bara att ta på sig ett par skor och gå runt och plocka glassplittret som hade spridit sig ända ut i hallen och köket. Och eftersom huset är väldigt lyhört så kunde jag inte ställa mig och dammsuga hela lägenheten så sent på kvällen, så jag har fått traska runt i flip-flops för att undvika de sista små glasbitarna som säkert ligger där och lurar på golvet.

I morgon är det i alla fall min födelsedag, men jag förväntar mig inte att något ska gå min väg då heller. Det bär lika bra det.


bad luck

Balen - studenttjejernas hysteridag

I går kväll låg jag och funderade lite över denna kommande studentbalen. Jag kom fram till att egentligen är det en jäkla hysteri med det!. Och tro mig, jag är en av dom jag också. Ångesten att hitta en klänning, och framför allt att hitta rätt klänning! En klänning ,som alla som står där och kollar på en när man går röda mattan, ska avguda och tycka är balens finaste. Jag menar hallå! Jag har stått där själv om åren och varit den kritikern. image37
Men så kom jag fram till följande: Jag skiter fullständigt i vad alla andra kommer att tycka om min (tycker jag själv) otroligt otroligt underbara klänning (som dock inte är färdigsydd ännu, men jag vet att den kommer bli perfekt). Jag ska trivas i den och den ska vara min stil. Och så är det. Punkt slut.

Men ojj vilken vårtermin man har framför sig alltså. Helt fullspäckad av roliga, nervösa och underbara händelser.












up up and away

Slutet gott, allting gott

Yes, nu har jag lugnat ner mig lite från förmiddagens inlägg. De senaste dagarna har inte varit de bästa i mitt liv om man säger så. Min dator kraschade i helgen. Vädigt kul. Min Mobiltelefon har krånglat. Kul. Och inte nog med DET, så ringer mamma mig i dag på morgonen och säger att någon har tagit sig in på min hotmail och skickat mail från den till henne 02.36 i natt. Mailet löd:

"klarre ja ska supa fan"image36

Hmm...inte undra på att mamma var ett frågetecken. hon Trodde nog att jag hade gått i kok där vid halv tre på natten.
Hur som helst tänkte jag att detta problemet löser jag. Så jag försöker helt enkelt logga in på min hotmail. Men ack så fel jag hade! Dom smarta små datorhackerna hade ju ändrat mitt lösenord! Att så glad jag vart då!
Panikslagen får jag kontakta microsoft som säger åt mig att kontakta Hotmail, och dom nås ju självklart bara via mail. Yesss! Sikken dag tänker jag. Mailar dom och väntar hela dagen på svar.
Så nu när jag kom hem tänkte jag att jag försöker logga in på min gamla adress och se om det funkar nu! Och japp det gjorde det! (lite tur i all kaos) Så jag var kvick som fasen att ändra lösenordet.
Loggar också in på min msn där mitt namn är följande: HACKAD!!! YOU ARE SO HACKED!!! yeees och där hann dom finurliga små fjantarna med en liten vits också. KUL!
Men men, nu har jag i alla fall flyttat över alla mina kontakter till min nya mailadress, slutet gott, allting gott!

Men det är väl ändå gräsligt att någon kan ha så kul av att förstöra för andra?

KUL! OTROLIGT KUL!

Någon har hackat sig in på min hotmail. kul. och bytt mitt lösenord. kul. Får ni skumma mail från mig så är det inte jag. fan.

Amanda, tidsoptimisten herself

Fick sms av linda i dag på morgonen vid halv 11 och hon frågade om vi skulle ses i stan halv 12, alltså en timma senare. Jamen javisst säger jag och går upp ur sängen. 35 minuter senare inser jag att jag aldrig kommer att hinna göra mig färdig och ta mig in till stan på 25 minuter. Så får skriva till Linda och skjuta upp tiden till kvart i och bestämmer att jag ska ta bussen tjugo i.
På väg till busshållsplatsen inser jag att jag är ute för sent och har missat bussen. Jahopp, då var det bara till att ringa Linda och säga att jag ska spatsera in till stan och kommer att bli ytterligare försenad! TIDSOPTIMIST!

Väl inne spenderade vi en timma på Morfars bar och café! Shit vad mysigt det är där! Lätt mitt nya favvoställe!

Denna veckan tackar jag gud (hmm?) för att mössan finns! Tidsoptimist, som ni redan fattat att jag är, planerar jag tiden åt helskotta fel och har inte hunnit att göra i ordning håret en enda dag. Tack min svarta lilla mössa för att du finns i dessa krisdagar! Haha! 

Fest varje torsdag! Vasshheeegood!

Yes, det börjar bli lite av en tradition att nästan varje tordag (eller i alla fall vartannan) Har min nyinflyttade kära granne ovanför mig fest! Om jag är bjuden? NAE! (bara skojar lite)
Nej men det är faktist sant. Inte fredagar, inte lördagar, utan torsdagar! Inte för att jag stör mig på det så, för jag är inte den som är den så att säga. Jag somnar som en stock i alla fall. Men jag måste säga att det är rätt kul när ett gäng killar och någon enstaka tjej (eller så är det bara killarna som hörs helt enkelt) drar igång för full hals och sjunger bumbibjörnarna och quackpack! Haha. Livet är en fest så att säga!

Träningsvärken pulserar i mina armar i dag efter att jag och vapendragaren Linn spenderat en timme med att biffa på gymmet i går. Kan bara säga att vi måste ha sett ut som två slashasar (eller åtminstone jag) som enbart luggit på gödning hela december för fy fasiken vad klen jag är. Kondition = 0 Styrka = 0 Ork att över huvudtaget vara där = 0. Ja, det var en lyckad dag för mig där i går. Måste ta tag i mitt liv nu! För det har jag ju aldrig sagt förut!

Helgen blir en lugnare variant.

Amanda - fröken funderare

I kategorin årets fundering går priset till fröken Amanda Virtanen som vid bordet i matsalen i dag berättade om sin senaste fundering (och jag kan inte klandra henne för jag förstår inte heller) Den löd följande:

Om du står i ett tåg som kör och du hoppar rakt upp i luften, så landar du på exakt samma plats igen. Men varför landar man inte längre bak i tåget? Står man på tågtaget och gör likadant så hamnar man ju defenitivt image34inte på samma ställe som man hoppade på! Så tekniskt sett så borde man ju egentligen förflyttas när man hoppar i tåget också. Hmm.. Jaa kalla oss tröga. Som Amanda själv sa så har det antagligen något med rörelseenergi och sånt trök att göra. Men vi fattar ändå inte riktigt hur det kan gå till.

Och hur i helskotta blev det torsdagkväll helt plötsligt?

kurvan tar ett lyckoskjut

Hej!
Vem är du?
Hur som helst sitter du just nu och läser en helt vanlig tjejs blogg och om allt intressant (eller kanske snarare ointressant) som händer i hennes liv.

Hur som helst fick jag mig en smärre shock i dag när jag gick in och kolla statistiken på hur många som besökte min blogg i går. Lilla jag som bara brukan ha blygsamma 10-20 läsare om dagen (jaja, ynkligt jag vet) såg att min statistikkurva hade tagit ett jädrans lyckoskut rakt upp i vädret. 41 besökare (WHAT?) och hur i hundan gick det till? Jag måste ha haft en mycket intressant rubrik eller nåt (eller inte). Hur som helst blev jag väldigt positivt överraskad men jag gissar väl att det bara var en engångsföteelse! Haha.

Skolan i dag igen, börjar dock kvart över tolv så jag sitter just nu hemma och äter en tallrik med min utsökta flygande jakob som jag, "Amanda von Linné", lagade alldeles själv i går. Mycket mycket gott måste jag säga utan att skryta med mig själv ;)

en lugn dag.


optimisten Amanda.

Denna vackra tisdag (har inte ens rullat upp gardinerna ännu) är jag ledig och ligger baaaaara och latar mig. Slog ihjäl några timmar på jobbet i går (hmm?) och måste säga att halva tiden var faktist rätt okej! Fick en ny intervju efter halva tiden där jag enbart fick prata med mycket mycket trevliga människor och det gjorde mig glad!

I dag ska jag ta en myselipysig liten fika och gå lite i stan och (smålänning som jag är haha) ta mig en titt på rean. Eller rättare sagt fattig student. Jag varnar er, när ni bor själva så ÄTER ni upp alla era pengar! Jag har i stort sätt aldrig pengar till att köpa något kul till mig själv längre känns det som!  Men that's life så att säga.

Om en vecka och två dagar är det dags för födelsedag! weehuu, då ska jag LÄTT äta tårta. Nyårslöftet löd ju att sluta äta godis och andra onyttigheter men på min födelsedag ska det bli tårta så det står härliga till! :D

Jag kan även meddela att jag har pratat med alla de små fjantarna som är i thailand och filippinerna och china och allt vad det heter. Elin pratade jag med för någon vecka sedan och allt verkar kanon med henne. Emelié fick jag första livstecknet från i dag. Haha, men hon verkar ha det kanon i paradiset! Och Hanna har jag också pratat med någon gång och i dag har hon varit på jakt efter ödlor för att visa mig i webcamen. haha.
Mycket trevligt att prata lite med fuskungarna som slipper kalla sverige!

herrååååååå

image33

pessimisten amanda

I dag var man tillbaka i gamla rutiner, skolstart. Vaknade och var helt slut men det var ju självklart bara att pallra sig iväg till skolan. Inte en alltför jobbig dag men man är ju endå trött för att man har gått upp tidigt. Och inte nog med det så sa jag mitt pucko självklart ja till att jobba i kväll igen. Jag hade lätt kunnat somna här och nu men icke, om 20 minuter går bussen till stan och bara till att sätta sig och glatt ringa runt till irriterade människor till klockan 9! BLÄÄÄÄ!

och jag som alltid brukar vara så positiv.


hej och hå, jobba på

I dag ska jag för första gången sätta min fot på concilia i arbetssyfte. Första dagen och JA, jag är faktist lite nervös. Ska jag vara ärlig så ser jag inte alls fram emot det. Känns inte som ett särskilt motiverande arbete. Men men, vad gör man? Det är bara att bita i det sura äpplet. Det blir väl lite pengar av det i alla fall, jag får väl se det så.
Tacka vet jag att stå på salong och göra det jag tycker är kul! Göra människor glada och inte hålla på att ringa och störa dom. Får väl hoppas att vårens skolschema blir ett av de bättre så jag kan jobba lite på salongen. Me like!

Nehe, nu ska jag sluta att pessimista mig. Jag kan glatt berätta att om 11 dagar fyller jag 19 år och vilken ålder känns så meningslös som den? Bara ett mellanår för att man inte ska få allt det roliga två år i rad. Fjant! haha. Å andra sidan känner jag att jag inte vill bli mycket äldre nu. Jag kan tänka mig att fylla 20 också men sen vill jag stå still där ett litet tag. Jag trivs med tiden som det är nu och det kan ibland skrämma mig lite hur fort åren går nu!
image32
Jag kan också meddela att det i dag är exakt ett år sedan jag fick min 18års födelsedagsöverraskning! Jennyfer niklas och tobias tog med mig till gisleparken där jag fick träffa Backyard babies och kolla på deras soundcheck inför kvällens konsert! Herrejisses vilken dag. Och gissa min reaktion när de berättar att vi inte är påväg hem utan påväg till parken där detta ska ske! Tjohejj vad jag aldrig kommer att glömma det!


jag och nicke borg

Piece of me

Här gott folk kommer inlägget ni aldrig kunde ana skulle komma från mig. Dagen ämne: Britney Spears!

Varsegoda, här kommer mina tankar:

LÅT HENNE VA! Seriöst, är det så konstigt att hela kändisvärlden bryter ihop när de har fotografer efter sig som bara väntar på att de ska göra ett enda litet futtigt misstag i livet för att sedan kunna förstora upp det och göra skandalrubriker av det? Vi är människor allihop och vi gör alla misstag. Tänk om allt fel jag gör varje dag skulle skrivas i tidningar? Herrejisses, jag hade plötsligt blivit världens skandalbrutta!
Bestämde mig för att sätta mig ner och kolla igenom texten på Britneys "Piece of me" Och fick en lycklig känsla av att "HAH! där fick ni!"

Detta må vara världens töntigaste inlägg. Men jag blir ju så förbannad när jag läser tidningarna och folk klankar ner på henna hela tiden. Go britney säger jag!



I går shakeade (hmm?) jag loss på underbar. För att vara en kväll jag inte hade förväntat mig någonting av så måste jag säga att det blev rätt lyckat ändå! Hade faktist rätt kul! Och mårtenssons Dj hade nog läst mina klagomål för musiken var bättre i går. Dock finns det väl inget tråkigare än när samma låt spelas två gånger?!

jaja. allt från mig en trött dag som denna.


ja undra sa flundran om gäddan är en fisk

jaa ibland funderar jag på vem som läser min lilla blogg om allt ointressant som händer i mitt liv. Hade varit kul att veta faktist! Man ser ju på statistiken att det är några få i alla fall men jag undrar just vilka det är! Nyfiken i en strut så att säga.

Nu har snön landat här i alla fall. Det är skönt. Mindre sköna är de iskalla vindarna som frös mina öron och ben till is i dag när jag skulle spatsera ner till jobbet. Kände riktigt hur hela benen kröp ihop och byxorna nästan blev förstora! Haha!
I kväll bär det av till Underbar. Hmm... vet inte om jag är så sugen egentligen. Men vafasen, jag får väl gå dit och se om det är nåt drag i alla fall.

en kall dag.


Ett tolvslag senare

Måndagen den 31 bjöd självklart upp till nyårsafton.
Bussen bar mig ut till frösakull efter att hälften av nyårsgänget hade tagit en fördrink at my place. Med packade väskor (såg ut som om vi skulle flytta in hos emelie i minst en vecka) anlände vi till huset där året 2008 skulle firas in.
Värdinnan Emelie och Ida hade slitit med maten som var i full gång när vi kom. Trerätters som jag absolut inte ska klaga på för attsingen så gott det var!
Sedan drog partajet i gång på riktigt så att säga och några glas senare stod vi på frösakullbeach och skålade in det nya året.
Tillbaka i huset igen var det dans så det stod härliga till. Somnade väl vid sisådär 4 tiden tror jag det var och vaknade på morgonen klockan 9 med sminket kvar och kläderna på. Och jag som ALLTID gör mig i ordning för natten innan jag går och lägger mig, hur trött jag än är. Jaja var väl inte meningen att jag skulle somna när jag gjorde det helt enkelt.

Med tanke på den lyckade nyårsafton tror jag absolut att hela året kommer att bli lyckat. Jaa vad annat kan jag göra än att tacka mina nyårsvänner för detta! :D

Dags att bestiga 2008. Vi ses i krokarna!




image31

RSS 2.0