tjohoooo

Det sägs att det är freeeedaaaag i mon. Och jag ska ut. Ja, jag ska ut ut ut. Och motbevisa att jag är fritids-pensionär. Dock är det ju detta ständiga problem, vad ska jag ha pååååå miiiiig. Jag, Elin och Hanna gick i stan innan men inte blev jag klokare för det. Jaja, det problemet tar vi itu med i mon. Nu ska jag gå och lägga min och läsa min grymt spännande bok "Flickan som lekte med elden", alltså uppföljaren till "Män som hatar kvinnor". Jag sitter och läser så fort jag får minsta lilla minut ledig. Nehe, nu rullar klockan. Jag siktar på att läsa ut den i helgen.

Ses i mon?


back on track

hemkommen

Jag, Emelié och Hanna sprang in i biosalen och gömde oss i våra stolar. Medelåldern på besökarna var kan 10 år och då höjde föräldrarna den med några år.  Vilket märktes tydligt när det pussades i filmen och småfnitter hördes i hela biosalongen. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig. Men men, filmen var braaa tycker jag så det så. Emelié och jag satt nog dock mest och dreglade över den snygga huvudrollsinnehavaren...


Söndag och gissa vaaaad...





...Emelié och jag fick tillökning till biobesöket som äger rum klockan 18.15 i dag. Hanna ska nämligen också med. Japp, det lär bli vi och 10 åringarna som Emelié sa. Men vad gör det?
Strax innan 5 ska jag möta upp dom utanför biografen för att hämta ut biljetterna och sedan blir det fika innan filmen börjar. Snajsigt värre en regnig, annars tråkig, söndag! Tjoho.











Mamma mia!

Nu ska jag och Niklas mysa ner oss i soffan och kolla på Mamma mia (igen) och äta tacoooos. Mums.
I morgon blir det bio med Emelié. Ni kommer aldrig kunna gissa vilken film vi ska se. Haha. High school musical 3. Ohyes. Vi och knattarna.


Emelié och jag i London för ett år sedan

Smider planer

Jag smider planer på att starta en till blogg. Vi får se hur det går med den saken.

I går var jag hos Hanna en svänga och kollade på idol och åt godis. Gotttt. Idag är jag som sagt ledig så det blir väl att gå en svänga in till stan och börja kolla efter julklappar. Tidigt ute, jag vet. Men jag jobbar i stort sätt alla dagar i veckan förutom söndagar under december, så då lär jag ju inte hinna.
Niklas önskar sig för övrigt en gitarr. Lägg då märke till att han aldrig spelat ett instrument i hela sitt liv. Jag kommer inte stå ut med att höra honom sitta här och plinka och "sjunga"(tänk sunes pappa, rudolf). Vi får väl se vad jag hittar till honom.

I torsdags köpte jag äntligen grejer till min scrapbook som ska innehålla mina 130 balbilder. Gissa om jag har att göra denna helgen. Jag är inte ens klar med albumet med spanien-bilder. Puh.


silversmide

Som jag redan berättat så tillverkar jag egna smycken som jag säljer på salongen. Det går kanon så nu är det dags att prova på att ta det hela till en ny nivå. Sara på salongen har nämligen lovat mig att hon ska följa med mig på en helgkurs i silversmide så att jag kan prova på det och så kanske jag ska fortsätta med det en gång i veckan efter det. Sara har nämligen gått på sånna kurser innan och tyckte jag skulle testa det. Ska bli grymt kul!




















Snart är det helg!

Det regnar, som vanligt.

Men nu vill jag ha vinter och kyla. Så det så.
I morgon har jag en timmas sovmorgon. Grymt skönt. Minst sagt. Det är fruktansvärt jobbigt att gå upp på morgonen nu när det är kolsvart när man vaknar. Varje gång klockan ringer så kollar jag om den verkligen ääär 7, i hopp om att jag ska ha ställt den fel. Det känns ju för sjuttsingen som om man vaknar mitt i natten. Jaja, i-landsproblem hit och i-landsproblem dit. Nu ska jag hur som helst titta på tv med niklas.


Bara för att vi inte fick biljetter till metallica. Apa också


Så var det söndag igen...

...och imorgon kallar jobbet. Helgen har varit skön. Hade inte skadat om det hade varit en dag till, men sånt är livet. Jag lyckades springa på massa trevliga fynd i helgen. Närmare bestämt 3 tröjor och en ny vinterjacka. Inget som var planerat direkt men ibland ska man ha tur.
Nehepp, nu ska jag kolla på tv med niklasen.


Sidärja

Det sägs att det är Underbar den 31.
Det sägs att jag ska dit och rocka loss bland knattarna (skämt och sido).
Jag är nämligen ledig lördag söndag måndag efter där, så då vill jag lova att det blir partaj på riktigt.



I morgon åker jag rill ulrice och det ska bli sååååå skönt. Mamma och pappa ska laga massa supergod mat och jag ska äta så att jag inte behöver äta mer på en vecka framöver. Och så ska jag ta det lugnt. På riktigt.


tudeluuu. Datorn är portad i helgen.


Det regnar

I dag har jag beställt stylingprodukter. Ääääntligen. Det slutade på Paul Mitchell efter mycket om och men. Så i morgon landar det för hoppningsvis på salongen.
Till helgen blir det ulricehamn. Äntligen. Ska bli grymt skönt. Nehe, nu är det dags att hjälpa niklas med maten.

En lugn period

Det är inne i en lugn period nu. Klart man känner en viss oro men jag klarar mig. Det är väl så här det är i oktober antar jag. Speciellt när man är ny. Det går inte dåligt så, mest en chock efter sommarens fullsmockade dagar. Finanskrisen gör ju inte heller att det snurrar mindre i huvudet. Men det är nog på väg upp snart.


Nej nu är jag bara nojjig helt enkelt. Det är inte så farligt som det låter.

Hej alla barn och alla barnbarn

I dag är jag ledig eftersom jag jobbade i lördags. Grymt skönt. Så nu har jag gjort allt det där som måste göras:

- Betalt in F-skatten
- Betalt in Momsen
- Sagt upp mitt mobila bredband från 3
- Skaffat nytt bredband
- Ring och grattat mammut på födelsedagen
- Skrivit brev till mormor och morfar

I går gjorde Emelié sitt gesäll och hon var superduktig. Jag satt som sagt modell för långhår ( i dag ser jag ljuset, en månad kvar) och duktig som hon är fick hon MVG på min frisyr. Dock missade hon på finish-klippningen, men det är bara till att ta nya tag emelié så fixar du det momentet nästa gång.

I dag ska jag inte flänga runt som en idiot utan jag ska bara slappa. Dock måste jag in till stan och fixa med en grej.


Visst ser vi ut som ett riktigt kärlekspar? Haha, niklas och jag på morfars i fredags

Pensionären ska ut och göra stan osäker

Okej, riiiktigt så bra är det inte. Jag ska ut och kolla läget en svänga. Jobb i mon vettni. Men det är en bit på vägen för fritids-pensionären Amanda Sofie.


...det var då, amanda som höna.


det är nu, fritids-pensionär



I dag när jag kom till jobbet så hade Ida klippt av sin håret. Vet ni vad jag gjorde då? Jag tog fram kökssaxen och klippte av mitt också...
Nej, så bra var det dessvärre inte. Jag la mig snarare ner och började böla över hur ful och tråkig jag är i håret. Sedan beordrade jag Ida att fixa mitt hår i nåt häftigt spektakel. Så nu har jag en coolingfrilla trots att det är långt.

ledig? Vad är det för något?

Varje varje varje gång som jag har en ledig dag är jag bara runt och flänger. Visst, jag har haft en grymt trevlig dag, men nästa gång jag är ledig ska jag verkligen VARA ledig. På riktigt. Inget in till stan en runda eller något liknande. Då ska jag bara ligga i soffan hela dagen och kolla på film och kanske möjligtvis gå ut och gå en sväng på eftermiddagen. Åå jag längtar redan.

I dag har jag:
-Varit hos Emelié och hon har övat långhår.
-Gått runt och kollat vilket gym jag ska börja träna på (oh yes, you heard me)
-Gått i stan med Linda.
-Varit och fikat med Hanna och Linda.

Hanna ( i sin nya fuskpäls mössa haha) Och jag (som bara ser sådär allmänt blek och ful ut)


och så en thailands-brun linda

Det sägs att jag ska börja träna


Men jag tror det inte fören jag ser det.


Jag ser ljuset

På söndag är det dags för emeliés gesäll. Det ska bli spännande att sitta med som modell den här gången och inte behöva göra det själv. OCH...jag blir ett steg närmare att klippa av mig håret. Att jag längtar.


 


På tok för långhårig


 


Slappesöndag

I går blev det partaj så i dag är jag som vanligt helt död. Niklas och jag har kollat på mamma mia i dag. Den var väl bra tycker jag. Sadan gick vi ut och gick en svänga och handlade frukt och gottigheter. Så nu har vi bunkrat upp oss framför tv:n och dricker te och äter frukt. Myspys.



Gotttt. Och vad tycks om mina nyinförskaffade grejer till cult-ljusstaken på bordet. Mycket tjusiga om jag får säga det själv.

Expedition Robinson

Jag visste väl hela tiden att han var lite knäpp. Men nu har Niklasen fått för sig att han ska söka in till den nya säsongen av expedition robinson. Oh yes. Dom gick till och med och grunnade på vad dom skulle ha med sig för personlig sak i dag. Jisses alltså, dom har ju sett "Hundtricket" en gång för mycket





"Robinson-micke" i hundtricket.


Freedaaa

I morgon är det lördag...en riktigt lördag=ledig. Dock behövde jag saxarna hemma i helgen så jag tvingas ändå sätta mig på bussen i mon morgon och åka till salongen. Dock ska jag ju ta nästa buss tillbaka vilket innebär att jag kommer vara där i 20 minuter. Nödvändigt liksom.
Sedan blir det shopping i stan. Och sen så sägs det att vi ska ut i mon. Hmm... vet dock inte vart man ska gå? Finns inget för små knattar som mig på lördagar. Aphalmstad.


bara för att jag saknar

Amanda Gör efterforskningar

I dag när min iPod randomade(?) fram låten "alla som inte dansar" med Maskinen (en låt som jag för övrigt inte gillar) upptäckte jag att det vad en röst som kändes bekant. Jag spolade tillbaka och lyssnade igen och kom fram till att det bara måste vara en av sångarna i Snook som är med och sjunger. Så jag gjorde lite efterforskningar (Tacka vetja Internet) där det mycket riktigt visade sig att "Kihlen" från snook är med och sjunger. Mina öron är allt bra på spets dom.




Nu kanske jag är grymt efter med att komma på detta men så kan det gå när inte haspen är på.

RSS 2.0