Min alldeles egengjorda andventsljusstake

Visst är det något med första advent? Själv vill jag slänga upp tomtar, julstjärnor och gärna julgranen redan nu. Men jag får nöja mig med stjärnorna i fönstret. Men i dag har jag i stort sätt gjort färdigt adventsljusstaken. Det är bara lite fejksnö som smöret på mackan som saknas. Men här har ni den, made by Amanda von Linné.



Så jeffla snygg alltså.

I morgon är det Underbar ich jag ska inte dit. Nej, gammeltanten Amanda ska jobba på lördag.

jag tror jag ska boka tatueringstid nu. det är på tiden

Jag är så dålig

Jag skulle träna i dag. Men jag orkar inte, nej det gör jag inte. Kass är jag, jag vet. Men i morgon, då, då jäklar är det jag som infinner mig på bodypumpen.

I går trotsade jag Halmstadborna och satte upp våran slinga till balkongräcket. Och i dag håller jag på att sätta upp julstjärnor och dylikt. Jag har även shoppat grejer till en vacker adventsljusstake. Den får ni se när den är klar.

På tal om jul. I helgen köpte jag det snyggaste julpyntet vi kommer ha i hela lägenheten. Lätt. Låt mig presentera våran tjocka kompis som man fyller med godis:


Tomte-ragge från cult design.

Sidärja gott folk

Då var man tillbaka här efter en lugn helg. Har varit i Ulricehamn där det var nerimot 10 minus och i alla fall en decimeter snö. Ja det är väl allt vad vinter man får i vinter. I går var det julskylting i Laholm och vi var med och "Skyltade". Vi hade levade skyltdockor och bland annat jag och Ida stod i fönstret tillsammans med 3 andra modeller. Ganska kul faktisk. Och det märks att julstämningen har spridit sig i Laholm för där hänger julstjärnor i vart och vartannat fönster. Så jag trallade glatt hem i dag i hopp om att få hänga upp våra grejer också, men Halmstad ligger lite efter och jag har inte sett en enda julstjärna i ett enda fönster här. Förutom på "salong lorans" då där julstjärnan hänger uppe året runt.


Ida

Linda


Josefine


Jag med världens sämsta hållning


tadaa


Andra fönstret

Här står vi och ser snygga ut

Flashback

I dag var jag och Ida i stan och fixade grjer till julskyltningen på söndag. Vi var inne på butteriks och ett gäng gillar kom in och kollade på grejer. Plötsligt säger en av dom "Ska ni också på studentfesten i kväll tjejer?" Vet ni vad jag kläcker ur mig då? "Nej, vi är för gamla för sånt." Pensionärs stämpel i pannan liksom. Jaja för ett år sedan var vi på studentfest med tema bad taste. Åh sikken kväll det var. jag minns det som om det vore i går.
Sedan satt jag och Ida i bilen hela vägen till jobbet och ojjade oss för hur det kommer bli när årets 3:or går balen till sommaren och hur vi kommer vilja vara med en gång till.


Så snygg var jag då


okejdå, här kommer bilderna

Som ni vet så har jag nu väntat vääääldigt länge på att få klippa av mig håret. Och i dag var det äntligen dags... Sååå, en klippning och 4 omfärgningar senare så ser jag ut såhär:

Före


Mitt långa tråkiga hår

Efter


Okej, ni får ha viss överseende med att jag är sjukt trött. OCH inte fixad i håret


10 kilo lättare


Själv hade jag bestämt mig för att skita i den ljusa tussen i nacken men övriga på jobbet tyckte jag skulle ha den och hellre ta bort den om jag inte trivs med den. Så ja, nu har jag tjatat färdigt om att få klippa av mig håret.

Amanda Make-over


Nu är ni allt bra nyfikna va...


I morgon smäller det.

Idag fick jag bevis på att jag varit döv i en vecka på grund av min förkylning. När jag startade iPoden utan att kontrollera volymen höll jag på att slå huvudet i taket och dessutom spränga mina trumhinnor på kuppen. Jisses alltså. Nästa gång jag är förkyld ska jag sätta en post-it lapp på iPoden så jag kommer ihåg att sänka volymen innan jag stänger av den.

På tal om att spränga trumhinnorna har jag börjat fundera på min 20års dag nu. Jag fyller ju lyckligt nog på en lördag vilket bara kan innebära en sak, party fest kalas, ja kalla det vad ni vill. Men jag har fått lite problem med planeringen känner jag. Om jag ska bjuda alla jag vill bjuda så blir vi väl ca 20 pers, vilket dels inte får plats i våran lägenhet (eller jo, det får plats men alla kommer inte få plats att sitta någonstans) och dels så är det nog inte jättepopulärt hos våran 92åriga hyresvärd som bor under oss. Såååå, kan ingen bara ta och skaffa fram ett hus till mig så är mina problem lösta?


I somras när vi hade tjejdag i Hannas stuga. Det var svinkallt ute och regnade men vi skulle ändå åka vattenskidor. Malin ger mig en varmande kram.

No one left

Nepp, nu är det slut för mig att vara långhårsmodell. Ida klarade sitt gesäll i dag och ingen är väl egentligen gladare än Ida även om jag är tusan så glad. Men jag håller mig nog borja från kökssaxen i alla fall. Det blir större effekt på hela make-overn om jag inte är i och naffsar med saxen själv.

I morgon är det tillbaka till jobbet som gäller. Jag har vant mig vid att ha 2 dagar ledigt i sträck och få en riktig helg men så blir det ju tyvär inte denna veckan. Jobbade i går och jobbar i mon. Men det blir nog ledigt en dag i veckan i stället.

ha det gott

En dag på jobbet

I dag tvingade jag Niklas att följa med mig till jobbet så att jag kunde slinga honom när jag inte hade kund. När vi hade stängt sa jag att nu var det han som fick fixa mitt hår. Så ja, sagt och gjort. Han tvättade mitt hår (tog väl sisådär en halvtimma) och sedan torkade och plattade han det på mig. Dock pajjade han allt när han bestämde sig för att lägga VAX i mitt långa hår. Gissa om det kändes fett.
Nu har vi STOR städat hela lägenheten. Ett trevligt lördagsnöje sådär. Men oj vad fint det blev och det är så skönt när man äntligen tagit tag i det. Så nu sitter vi i soffan och dricker kaffe med baileys och ska snart starta igång maten. Sedan så blir det film med nya Indiana Jones filmen (jag har dock inte sett en enda av dom) och lördagsgodis. Kan även slinka ner tlite glögg. Muuums.

I morgon är det sista gången jag sitter gesällmodell för långhår. Sedan ryker som sagt håret på tisdag. Men redan i morgon kväll när jag kommer hem ska jag dra fram kökssaxen (nej, det där såg ni inte att jag skrev) och kapa min långa fula lugg som jag inte heller fått klippa.


Niklas in action


Niklas i vårat vackra NYSTÄDADE vardagsrum

Godis, kaffe och baileys. Och min snygga cult-kombination.

Vad ska man ha paraply till liksom?

I dag när jag skulle gå till bussen tyckte jag att jag gjorde ett felfritt val när jag tog ett stabilt paraply. Men attsingen vad fel jag hade. Jädrans vad det blåste. Och jaa, ni kanske förstår följderna av detta. Paraplyet pajade så det heter duga. Så jag fick snällt gå till bussen i spöregn och bli blöt. Så ni kan ju gissa hur rolig jag såg ut när jag ramlade in på salongen i dag. Hur som helst. Papraplyet blev skrotat, minst sagt. Skitparaply.


bläääää

Nej men hallå vänner små

Jag måste erkänna att jag blivit lite lite flitigare på det här igen. Jag menar, kolla bara hur flitig jag var när jag gick i skolan och inte hade något liv, så lär det väl aldrig bli igen men bättre än vad det var i somras i alla fall.

I går hände något som aldrig hänt tidigare. Ida skulle öva långhår på mig. Jag har aldrig förstått hur kunder kan somna i frisörstolen när man håller på att klipper någon. Men, plötsligt hände det. Jag nickade till och Ida kollar föskräckt på mig. "Somnar du Amanda?" Yepp, det var just vad jag gjorde. Trött och sjuk som jag var.

Nästa år (mars?) är det kurs i Åre med goldwell och jag är så sugen på att följa med. Då kanske man får möjlighet till lite fri tid och då jag kan få åka på min älskade bräda som dessvärre inte använt flitigt på senaste.


min, bara min

Obs

på tisdag klipper jag av mig håret tjoho.


mitt (alldeles för) låååånga lååååånga hår.

Bara för att sätta lite press på er så kan jag berätta att jag inte har mycket kvar att inhandla i julklappsväg. Moahaha. Någon gång ska väl jag vara ute i god tid.

Nu ropar sängen. Måste ju lägga mig tidigt så jag blir frisk.

Myskväll med tomteskum och desperate housewives

I dag är Niklas på kåren. Och det inne bär att jag är själv. Därför ska jag krypa ner i soffan, äta tomteskum och bullar och titta på desperate huousewives och kurera mig.

Visst är det så att man bara måååååste köpa julklapp till sig själv? Jaaa så är det!
Isf ska jag köpa antingen:


Ännu en ghd plattång. Den nya modellen ser ut sådär. Och den är ju så grymt bra och jag har ju min på salongen så jag hade faktist behövt en hem också haha. På ett sätt är den ganska ful egentligen, men ändå så grym så jag bara vill ha den.

eller:


Hörlurar från WESC designade av millencolin. Jag har suktat efter dessa länge nog nu.

Niklas Huskur

Jag är fortfarande sjuk. Det går sådär och jobba inom ett serviceyrke när man känner sig helt vakuumpackad. Men det är inget och hänga upp sig på.
I går skulle jag hur som helst testa Niklas huskur som stavas: Svettas bort förkylningen. Den går ut på att man klär på sig massa kläder och sover i det för att man ska bli varm och svettas. Jag hade på mig full mundering av mysdress med luva och sockar. Jag vaknade flera gånger under natten för att känna efter om jag svettades. Men tror ni att jag gjorde det? Nae. Jag var bara lagom varm sådär. Så jag gör väl ett försök även i dag.



Jag i gårkväll. Full mundering på. Yes.


Hittade denna bilden på min systers blogg. Jag när jag borstar håret med en pastaslev.

I dag har snälla Ida fixat mitt hår. Först färgade hon det, sedan trippeltångade hon det och sedan gjorde hon en sådan här snygg fläta:





Jag kan ju även passa på att tipsa alla er matintresserade om min systers blogg. Hon har skaffat en matblogg där hon tipsar om recept och restauranger. Trevligt för dom som tycker om sånt

Sjukling

Jag har rykit på en trevlig förkylning. Ont i halsen så in i bomben och sådär hängig i hela kroppen. Känns sådär må jag säga.
I dag har jag i alla fall varit ledig. Niklas och jag gick i stan och var sedan ute och åt. Nu i kväll har jag handlat JULKLAPP till niklas och varit och fikat med Hanna på Morfars. Eller fika och fika, i den grad jag kunde svälja.

Nu ska jag bädda ner mig i Niklas famn och tycka synd och mig själv. Tudeluuu

Home

Nu är jag hemm från göteborg igen. I går när jag kom dit så åkte jag och systern min hem och beställde GOD thaimat, kyckling med kokosmjölk och röd curry MUMS. Sedan hjälpte jag henne med tilltugget till kvällen. 19.00 kom gästerna. Vi drack cosmopolitans, tittade på 4 sex and the city avsnitt och sedan filmen. Skojsig kväll. I dag har vi sprungit runt på stan en svänga innan jag skulle åka hem. Jag blir alltid lika förbannad när jag går in på butiken Monki. Alla andra hittar supersnygga kläder där förutom jag. Men i dag då jäklar var det min dag. Dock blev det bara en tröja och ett par örhängen.


Tröjan från monki, fast jag köpte den (givetvis) i svart. snygg tyckte jag.

När jag stod i duschen hos min syster i dag kom jag på ett problem. Min syster är jättekorthårig och hennes sambo lika så. Då slog det mig plötsligt att dom inte brukar använda hårborste. Och alltså inte äger någon heller...
Dom hade inte ens en kam och där stod jag med min ruffs-kaluffs och undrar vad jag ska ta mig till. Men ingenting är omöjligt. Jag fick helt enkelt använda mig av en SPAGETTISLEV. Gissa om jag såg rolig ut.



I kväll blir det bio med niklas tjoho

Visning med Larsson&Lange

I kväll har jag varit på Lilla Helfwetet och kollat på frisyrvisning av Larsson&Lange. Det var trevligt trevligt må jag säga. Alltid skönt med inspiration lite då och då. Grymma hår och grym make-up.

Ni missar väl förresten inte min krampolare på fredag hela veckan? BACKYARD BABIES så klart. Dom missar man inte.


Sångaren i Backyard babies, Nicke borg, och jag. Min 18års present.

I morgon är det jobb som gäller och efter det far jag till Gööööteet. Tjoho

impulsiv

Ni skulle se mitt kök nu. Ohmy. det ser ut som om djävulen själv gått lös där ute. I själva verket är det jag som lagat mat.
Just nu sitter jag och tittar på EMA på datorn. Jag har ju inte mtv på tv:n dåva så jag får kolla via nätet. Men det funkar bra det med. då kan jag ju lägga mig i sängen sedan och kolla med.
Jag kan nu meddela att jag är inne på tredje och sista boken i millenium serien, alltså "luftslottet som prängdes" av stieg larsson. Jag var dock tvungen att ringa tobias som fick hjälpa mig med handlingen eftersom jag kan vara lite småtrög ibland.

Jag fick för övrigt en impuls innan. Jag kom på att jag skulle få sjukt tråkigt om jag skulle sitta själv hela helgen. Såååå jag bokade biljetter till göteborg på lördag efter jobbet så jag ska upp och hälsa på min syster som ska ha sex and the city kväll. Det ska bli skoj.

ännu en dag av små grejer som betyder stora saker

som om det inte vore nog att jag kom hem i går och möttes av en underbar hälsning från Niklas, i dag när jag stressad trillar in genom dörren efter ännu ett träningspass så möts jag av en hög med post där det bland annat ligger ett paket från min kära vän emelié. På paketet stod det "tack för hjälpen" och när jag river upp pappret ligger där en 200 g chokladkaka. Hon är väl för go!


gödning?

OCH! Vi beställde biljetter till Oasis i göteborg i dag. Eller tobias tog ledigt från sitt jobb och gick hem för att boka biljetter(haha). det var snällt.  Det ska bli skoj. 25 januari smäller det.


saknar dig

Små grejer som betyder stora saker

Han kan vara allt bra söt ibland den där niklas. I dag när jag kom hem låg det en lapp på bordet och en pärlplatta. Niklas åkte nämligen iväg i dag och vi ses inte igen fören söndag.





Jag är precis hemkommen från mitt första träningspass på form som bestod i spinning. Så ni kan ju tro att jag är död nu. Nehe, nu springer snart smörgåstårtan iväg om jag inte smäcker i mig den snart. tudeluu

Det ni aldrig trodde skulle hända har hänt

I dag har jag skaffat träningskort på form. För en månad. Så jag får testa om det funkar med mina arbetstider. Jisses alltså. Det är på riktigt. Nu ska jag bara rota fram träningskläderna. Vad har jag gett mig in på?

I morgon är det tillbaka till jobbet som gäller. Efter 3 dagars ledighet blir man lite bortskämd.


Amanda Sofie


Det regnar i ragnars rabarber rabatt.

Och nu låter det som att våran hemdator ska flyga i luften vilken hundradel som helst. Jag måste bränna ut alla mina bilden alltså. Helgen till ära är jag faktist hemma i smallcountry (yepp). I fredags vart det ju utgång som sagt. MUCKET trevlig kväll må jag säga. Höll på att ramla baklänges när jag kom hem till Elin och alla tjejer var där förutom alexandra. Reunion på hög nivå! Sånt gillar vi. När vi äntligen landade på mårtenssons var det mycket folk. Roligt roligt. Jag var väl hemma vid en sisådär 4 på morgonen så ni kan ju gissa om jag var död hela gårdagen. En och annan bild kommer säkerligen senare.

I dag ska vi till helvetesstället itself, nämligen ullared gekås helvetet. Kalla det vad ni vill. Varför? Jo, därför att jag har en miljon julgrejer jag måste köpa nu när vi har större lägenhet så därför känns det vettigt att åka dit. Vi får väl se vilket humör jag är på när jag kommer hem.


gissa vem?

RSS 2.0