På väg

Just nu är jag i Göteborg. Sitter och lyssnar på reseplaneraren (min syster) som har allting klart in i minsta detalj. Nej, jag överdriver inte. Hon har en mapp med kartor, tider och biljetter.
I morgon blir det upp tidigt för att bege mig till nästa stad. Jag är tillbaka efter helgen!

Tudelooo


running.



Jag vill bli frisk från min förkylning nu. Jag är sugen på att ge mig ut och springa.
Jag. Sugen. Springa.
Jag vet, tre ord som tekniskt sätt inte borde finnas i samma mening när det skrivs av mig. Men det är sant.


jättespindeln Hubert from hell

Jag hatar, hatar, HATAR att vara i badrummet när man plötsligt ser någonting i ögonvrån som inte ska vara där och så vänder man blicken dit och ser en stor fet spindel. Vad ska dom i vårt badrum och göra?! Den som säger att det är ett nyttodjur har fetingfel! Det finns ingenting av nytta för den att göra där. Förlåt alla djurvänner, men ju färre spindlar som finns på våran jord, ju bättre mår jag (därför skulle jag aldrig få för mig att lyfta ut en spindel eller något sådant trams. Ha ihjäl den bara).
Nu satt jag där på toan med panik men försökte faktist intala mig att den inte är farlig, att den inte gör mig illa och att den är räddare för mig än vad jag är för den. Men så slår det mig att jag självklart fattar att den inte kan äta upp mig direkt utan rädlsan ligger i att den är äcklig när den springer.
Så, här fick ni ännue ett inlägg om min spindelrädsla. Jag tror det är bra för mig för att bearbeta det hela...

Jag tänker inte bjuda på en spindelbild, ni får se mig igår i stället.


nytt i hyllan.









En runda i butikerna och lite smått och gott inhandlat. Ljuslyktor och ängel och äntligen ny hjärtan på tråd blomma till krukan i köket. Den gamla döda föll i tusen bitar bara jag tittade på den. Ska jag tillägga att den varit död sedan i vintras? Aoutch...


let's have some saturday night




Det är lördag och precis som igår blir det lugnt. Så skönt så jag vet inte vad. Jag har inte gjort många knop idag kan jag lova. Nu ska Niklas och jag äta ceasarsallad som jag lagt ner min själ i och efter det blir det fortsatt tittande på "Så mycket bättre" och därefter "Juno".

Ha en trevlig lördagkväll!


house?

När jag kom in på bloggen nyss och skulle skriva ett inlägg om min hittills fruktansvärt lata dag så upptäcker jag att blogg.se har lagt till ett hus vid sidan av rubriken. "Varför har dom lagt till ett hus med massa fönster och två skorstenar" tänker jag. Meeeen så fattar jag efter några sekunder att det inte alls är ett hus utan en kalender! Äntligen kan man tidsinställa inlägg!


Nehe, om man skulle fortsätta sin latdag kanske?


in the middle

Vi bestämde lite hastigt och lustigt i går att vi ska ha en halloween"fest". Förfest med knytkalas med läskig mat (Emelie sa att hon till exempelt kunde göra spöktårta, jag tvivlar på att det kommer ske haha) och sedan utgång i snygg utklädnad. Kan bara inte misslyckas! 
Genast börjar jag såklart fundera på en lämplig utklädnad. Hittade en kul på butteriks. En uppblåsbar vikingadräkt. Jag hade flabbat åt mig själv om jag tagit på mig den. Men så skoj ska vi inte ha. Jag får helt enkelt klura vidare. Ska ju upp till Stockholm en vända till innan det är dags så jag får ta mig en runda på butteriks där.


succé?


blond, kort, och tatuering

Igårkväll hade jag väldans svårt att somna så jag låg och funderade. Ni vet sådär förnuftiga funderingar man har när man känner sig vaken men ändå är på väg in i sömnen. Inte. Jag kom alltså fram till att jag:

1. Ska klippa av mig håret.
2. Ska bli blond.
3. Ska tatuera mig igen. Och på armen dessutom. (Förnuftet, hallå?!)

Klippa av mig håret har jag tänkt länge. Det måste bara bli tillräckligt långt så att det går göra den tänkta frisyren. Och så det där med att bli blond. Ja, jag är alltid lika korkad. Hur många gånger har jag inte försökt mig på det? Och inte trivts. Men jag vill bli riktigt blond någon gång. Senast jag försökte så hade jag permanent och annan skit i håret som gjorde att det blev heeeeeelt coco. Och då tyckte jag väl det, igårkväll, att det vore en bra idé att bli blond om jag ändå ska klippa av mig håret. Bla bla bla.
Och tatueringen då... hmm... där vet jag inte vad jag tänkte riktigt men jag fick plötsligt för mig att jag skulle tatuera mig på baksidan av överarmen. Ibland undrar jag alltså...


Oktoberfest

Min lördagkväll spenderades mitt ute i ingenstans i Torestorps bygdegård. Det vankades oktoberfest och det blev en kul tillställning. Det var ett hejdundrandes kalas ända tills man fick för sig att dansa armkrok. Detta resulterade i att Niklas krockade med en annan kille och Niklas var helt borta och fick en bula i pannan och den andra killen fick ett stort jack i pannan som tydligen hade behövts sy. Ja herregud som det kan gå. Men det var en trevlig kväll och i dag har vi i stort sätt bara sovit och gosat med Jespers katt Edwin.


bildregn stockholm hairdresser


välkomnande hotellrum


hello you


dag 1 på mässan. fixar iordning oss


ligan


Lee Stafford - Englands rock n' roll hairstylist






Mika's Koivisto/Karlsson


hair


hair


Killar


modeller


Dejan Cekanovic


Hårgänget hade ballerina


På kvällen blev det kalasande. Hanna anlände till hotellet för lite mat.


Påväg till den stora festen.


Vad gör Hanna?


Partytjejer


Me


Hanna i sitt esse


Ida i sitt esse


Detta kommer antagligen vara mitt partytrick så länge "mustaschen" från smögen lever i min väska.


Den galna kvällen avslutades på sturekompaniet och därefter en favorit i repris när det var dags att promenera den korta vägen hem...onda fötter efter dans i höga skor = gå i sockar längs stockholms gator.


SureBabyYes


SureBebyYes


Noir Stockholm


Noir Stockholm


Allilon


tillbaka till verkligheten

Nu är jag hemma igen efter en mist sagt fartfylld helg i Stockholm. Det har varit toppen och jag har fått ta del av massa inspiration på frisörmässan. Idag tog jag mig en välbehövlig sovmorgon. Det kändes att jag var i behov av den kan jag säga. Sov som en gris till halv 10. Det har som sagt varit en vääääldigt fullspäckad helg och när man blir efterklok kom vi på att vi skulle tagit en dag till där uppe!
Nu ska jag till jobbet!


sista rycket

Idag slutade jag tidigare fråm jobbet. Körde bilen mot stan för att springa in och förlänga ett recept och efter det var det mission "hitta något att ha på sig till lördagens festligheter". Slirade inom Emelie på SODA som hjälpte mig och jag trallade där ifrån med en sketacool klänning. Är grymt nöjd och hade gärna visat er en bild på hela klänningen men det gör sig absolut inte på en galge så ni får en tjuvtitt nu och så får vi väl se om jag fastnar på någon bild på lördag så får ni se den på.
Nu ska jag äta och sedan packa! Som vanligt i sista stund...


rädd som få

Alltså, jag har kollat upp det där med spindlar i Mexico... Jag kommer att dö. Jag som bölar för en avloppsspindel i vårt torkrum i källaren...
Det var inte direkt lugnande idag på fikan när Elin googlade det och säger att "den rödknäade fågelspindeln" finns i Mexico. Och när jag kollar här hemma själv så finns det ju ännu fler. 
Det står dock att dom mest finns utanför bebyggelse. Jag hoppas på det. Ska fråga runt bland mina kunder som varit i mexico.
Och för alla er som sitter där och tänker "Men vad trodde du om du åker till ett land som Mexico?!", så svarar jag att nej, jag tänkte inte så långt. Jag ska köra på Elins taktik och läsa på om det jag är rädd för så man botar sin rädsla. 


kontrast





















För en kort tid sedan var denna stranden fylld till brädden av brunbrända, soldyrkande, varma och glada människor. Nu är den lugn och det enda ljudet är vågorna. Jag gillar båda delarna. Det första är glädjande och det andra är rogivande. Det är det bästa med Halmstad.


Happy Monday

Det står roliga och mindre roliga grejer på min to-do-list i dag. Nu ska jag snart iväg på massage. Vilket är skönt även om det gör ont. I eftermiddag ska jag och ta spruta no.2 i min vaccination twinrix. Vilket inte är alls kul. Men det är smällar man får ta. Sedan ska jag googla om det finns mycket stora spindlar i mexiko. Niklas smällde i mig igår att det finns massor av fågelspindlar. Jag såg framför mig att jag kommer in på hotellrummet och det sitter en stor fet fågelspindel på väggen. Gör det det så åker jag hem igen. Eller att dom kryper på mig när jag sover. Uuu, jag ryser av bara tanken.


home sweet home














..j .ag ..ter Ama..a

Jag låter som om jag har druckit whiskey och skrikit i en vecka. Om ni tänker er att jag ska säga "Hej jag heter Amanda", så låter det ungefär som rubriken. Alltså att typ hälften faller bort. Tur att jag är ledig i morgon också, annars hade det varit jobbigt på salongen att både prata med kunderna och svara i telefon. 7
Jag och Niklas besökte IKEA igår och kom såklart inte hem tomhänta. Orkar jag och inte glömmer bort det så ska jag fota vårat "nya" matrum och visa er. Vad lite prylar kan göra alltså.


tillbaka

En annan har varit bakom flötet ett par dagar. Jag rök på någon förkylning deluxe men eftersom jag har det jobbet jag har så kan jag inte direkt sjukanmäla mig hipp som happ. Så all min energi har gått åt till att klara av dagarna och stå på jobbet och vara glad och trevlig, vilket i sin tur resulterat i att jag störtat i säng direkt när jag klivit innan för dörren vartenda dag. Hade jag haft feber hade jag givetvis inte gått till jobbet, men detta har i stort sett bara varit halsont. Skumt.

I dag har jag i varje fall sovmorgon och jag ska nu försöka pallra mig upp och göra något vettigt. Försöka gå ut en sväng i det fina vädret kanske?


RSS 2.0