suck pust stånk

Nu börjar det likna ett hem här igen. Jisses amalia och hennes vänner alltså! Jag ville bara lägga mig på golvet där ett tag och inte plocka i ordning här hemma. Det var grejer öööööööverallt, ja ni vet sådär när man inte har någon aning om vart man ska börja. Men som sagt, nu börjar det likna något. Soffan är på plats (efter en krossar lampa i trapphuset) och i kväll kommer Tobias, Linda och Elin hit en svänga för att pimpla lite vin, käka godis och tittar på robinson (antar jag). Nehe, nu ska jag fortsätta att röja upp det sista här. PUH




Något otroligt nödvändigt

Den här sveaväskan hade jag inte tackat nej till. Ni vet när man ska åka iväg över en dag eller något bara och inte behöver ha med sig överdrivet mycket grejer. Då, då har jag många gånger svurit över att jag inte har en lagom stor weekendbag. Dags att införskaffa kanske?


Beautiful thursday

I dag är jag ledig. Detta innebär som vanligt en fullspäckad dag om man heter Amanda Sofie. Tänkte jag ska kränga lite lunch nu. Sedan blir det operation iordningplockning hät i lyan och efter det måste jag bege mig till någon butik som säljer fina julstjärnor på fot då jag var korkad nog och köpte en svart julstjärna förra året. Resultatet av det kan ni ju sägert räkna ut själva. Den ger inget ljus över huvud taget.
Jag ska även hinna med att köpa lite trevliga julblommor i form av amaryllis och hyacint, Plantera och dona lite, skruva isär möbler som ska slängas på tippen innan lördag när vi får våran nya fina SOFFA och dylikt, jag ska hinna slänga möblerna, ta en runda på stan med sandra och inhandla diverse julklappar till dom som varit snälla, och så i kväll ska jag på relaxkväll på Eva salongen om jag inte får en släng av influensa. Men det får jag inte, så det så.

Ja ni hör ju. Fullsmockad dag. Jag ska hinna andas också hade jag tänkt. Sedan tänkte jag visa er min fina adventsljusstake och dörrkrans som jag gjorde på "floristkursen" i måndags!


förra årets adventsljusstake.


När vi ändå är orealistiska

I förrgår satt jag lite på datorn på jobbet och fick ett jädrans rese-sug. Så jag började kolla lite på flyg till London. Där hittade jag riktigt billiga biljetter men så slog det mig att "Jaa, det hade kanske varit mer spännande att dra till Milano eller Barcelona". Så började jag kolla resor dit. Sedan fick jag syn på att dom hade billiga sista minutenresor till Kanarieöarna och tänkte att det hade ju varit väldans skönt att dra iväg dit en vecka i februari. Så jag klickade runt lite där.
Men så tänkte jag ju det att det kanske hade varit roligare att spara dom pengarna och åka på en ordentlig resa till något ställe som jag verkligen vill besöka och kanske vara iväg i 2-3 veckor. Så jag började kolla resor till Orlando Florida i stället. Tänkte att det hade ju varit vääääldigt härligt. Sedan skulle jag ringa Niklas och kolla vad han tyckte men så kände jag att jag ville kolla upp lite fler förslag. Så då började jag fundera på Indien och Thailand också. Fast Thailand gick i ärlighetens namn bort ganska snabbt. Det lockar mig faktist inte att åka dit.
Tillslut fann jag resemålet the one and only - Dominikanska republiken. Tänk karibien, tänk de vita stränderna som INTE är helt fullsmockade med svenskar där man lätt som en plätt kan stöta på grannen hemifrån helt plötligt, tänk det turkosa vattnet, tänk snorklingen, tänk allt!
Ni kan ju tro att dom skrattade åt mig på jobbet när jag gick från London till Dominikanska.

Och så kommer jag hem. Vet ni då vad Niklas börjar kolla på för resor? Till Madagaskar. Jaha, tänker ni. Jaa, om jag säger som så att de flesta resorna dit kostar ca 50 000 för 2 pers. Jag hittade till exempelt ett flyg+hotell för 119 900 kronor. Ja ni läste rätt.




Ser det inte lockande ut så säg vad! Dominikanska republiken here i come


If I was a rich girl

Om jag hade haft en slant eller två över hade jag i denna stunden klickat hem denna klänningen/tunikan. På något sätt fastnade jag för den. Snyggt till partaj liksom. Men i detta nu har jag inte det tyvär. Men får jag en tusenlapp över som jag absolut inte har någonstans att göra av kommer jag köpa den. Dream ooon, dream oooon, dream oon...


En potensiell julklapp kanske? haha


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Just nu sitter jag och målar en liten tattoo. Eller liten och liten kanske jag inte ska säga. Den är ganska stor. Eller väldigt stor. Och nej, den är absolut INTE till mig. Den smärtan har jag fått nog av. Elins jobbarkompis önskade ett motiv till en tatuering och jag var inte sen att ta mig an utmaningen. Jag fick ganska fria händer och eftersom att jag är en sucker för magnoliablommor kan jag avslöja att den innehåller det.
Jag lovar att det kommer att komma en bild så fort den är klar!


Update 22.33: Den blir såååå vacker! (om jag får säga det själv) 


Amanda tv-stjärna hade varit just snyggt

oooookej. I går var ju jag i Ullared då va. Inte så farligt så. Lite folk och hela baletten. MEN... Linda och jag kommer in, går runt och kikar lite. Tar varsin julkalender och så ska vi gå bort mot duschtvål och dylikt. Plötligt ser jag någon jag känner igen framför mig. Så inser jag att det är han den blonda make-up artisten från Ullaredsserien (ni som sett den lär defenitivt veta vem jag menar). Så börjar jag skratta och tittar mot Linda som sett samma sak som jag. Sedan kollar jag upp igen och stannar med uppspärrade ögon när jag inser att bakom honom står ett helt jäkla KAMERATEAM och FILMAR honom. Så jag vänder och springer därifrån och det tar ytterligare några sekunder innan Linda inser samma sak. Så vi kutar ner i källaren och stannar där tills vi vågar gå upp igen.

Hade ju varit ganska typiskt mig att lyckas fastna på tv när man besöker Ullared 1 gång om året. Kanske skulle vinkat i kameran och gjort bort mig lite till...


Den där känslan

Härom veckan satt jag och funderade lite. Och jag kom fram till att jag ibland kan sakna känslan av att gå ut från en frisörsalong som kund. Det var ju några år sedan jag gjorde det med jag minns fortfarande känslan. Man har blivit fixad till max, man längtar efter att komma hem och kolla sig i spegeln och se sin nya fina frisyr, känna alla goda dofter av produkter som frisören lagt i håret och så när man kommer hem och drar fram saxen och klipper till luggen som man själv vill ha den ( så var det i mitt fall).
Så är det ju aldrig för mig längre. Doften av produkter har min näsa nog blivit immun mot.

Man kanske skulle ta och gå till en salong någon gång bara för att få känna känslan. Då ska jag gå till en salong där man får låååååång hårbottensmassage i schamponeringen!



Nu bär det snart av till Ullared. Räkna inte med att jag är på bra humör när jag kommer hem haha.


Goooder morgon

I dag vet jag inte riktigt hur min dag ser ut. Jag har inte bestämt mig riktigt. Skulle tagit svinis-sprutan men på grund av vaccinationsbrist så blidde det inte så.
Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska slänga på mig lite kläder och knalla in mot stan och kika runt lite. Jag vill hitta något trevligt att ha på mig på julbordet om 2 veckor och julafton och hela kalaset. Det lär ju bli lättare sagt än gjort.
Sedan kanske jag ska en sväng till allas vårat Gekås i Ullared (haha) en sväng i eftermiddag. Vi får väl se. 

Nu är det inte långt kvar tills jag ska upp till Hanna och hälsa på i Stockholm! Jag längtar massor!


Hittade denna fina bilden på Hanna, Emelié och jag från studenten.


Äntligen här igen

Nu har jag varit borta härifrån ett ganska så bra tag. Illa är det .Men jag har väl haft mycket för mig...eller nåt(?). Hursomhelst. I morgon är jag ledig så ikväll blir det myskväll med glass och hallon och blåbär. Till en början tänkte vi kolla på Twilight och efter det börjar ju tydligen PARADISE HOTEL. Gissa om jag ska se det.

Något jag har pysslat med i veckan, när jag haft så mycket för mig, är att jag har grejat i vårat kök. Det är ju lite gammalt i stilen där inne. Allt är vitt tack och lov men ändå lite gammal lantlig känsla sådär. Innan har vi ju haft ett fult barbord där inne som bara varit där för att vi inte hade något bättre att sätta där. Men nu så fick vi en gammal möbel som vi målade vit och därför tyckte jag att det behövdes bytas lite prylar där inne så att allt fick en lantlig, gammal känsla.


zink-kruka med hjärtan på tråd


Krona med murgröna. Tanken är ju att den ska slingra sig sedan så att inte krukan syns.


Snygga ljuslyktor från Indiska


Attsingen så snyggt haha

 


Det drar ihop sig mot jul...

Ja, tro det eller ej, men december närmar sig minst sagt med stormsteg. Och så kommer då den årliga frågan - Vad önskar du dig i julklapp?
Bra fråga säger jag. Men i år står i alla fall en snygg klocka från färgglada märket Triwa på min önskelista. Som Niklas sa, färgen ska ju liksom inte vara diskret och inte matcha till några kläder utan bara vara helt galen. Fyra färger har jag spanat in lite extra mycket. Men vilken som står överst vet jag inte just nu!


Rose Gold Chrono?


Purple Gold?


Greystone Chrono?


Purple Haze Chrono?


I dag kollade jag förresten på programmet Ullared. Jag gissar att ni har sett det? Måste säga att själva programmet var väl sisådär. MEN, de underbara krut-tanterna Maggan och Gittan kan vara de skönaste personerna för detta året. Jag skrattar seriöst åt dom hela hela tiden!


Saturday

I dag har ingen mindre än Hanna varit i Halmstaden och hälsat på oss! Väldans rilogt måste jag säga. Och nu är det inte långt kvar tills jag ska invadera henne i stockholm över en långhelg! Det längtas efter!
Elin och jag disskuterade även gårdagens galna kväll! Väldans roligt måste jag säga.

Såååå, vad hittar jag då på en lördagkväll som denna? Positionen är soffan och jag ligger och kollar in lite mobiltelefoner eftersom det snart är dags för byte. Ja, min telefon kraschade ju för några månader sedan så jag har ärvt Niklas gamla skrot-telefon. Jag är dock lite kluven i det där med ny telefon. På ett sätt lockar det ju att köpa en iPhone, men å andra sidan har sony ericsson kommit med 2 heta telefoner. Aino eller Satio.
Och sedan ska jag ju även tillägga att jag inte är den som är den när det kommer till mobiler. Jag ska kunna ringa och sms:a från den. Sedan spelar det inte så stor roll. Den ska hålla också och inte vara som den skittelefonen jag köpte sist. Det har varit den billigaste telefonen jag haft och så var ju kvalitén därefter också.


Jaaajajajaja

Min syster blev visst lite putt för att jag hängde ut henne som Julhatare (haha) men jag kan meddela att hon inte heter Grinchen i andranamn och att det inte var riktigt så hon menade.

I dag trodde jag att jag hade blivit övergiven av alla mina vänner men det hade jag inte utan det för bara lite trubbel på tråden. Så nu lutar det åt att jag ska trilla in mot stan om en stund här efter att jag fått lite mat i kistan. Elin har givit löfte om att vara ute till minst klockan 6 i mon morgon. Vi får väl se hur det blir med det!



Ni missar väl inte min andra trevliga blogg med mina smycken?

http://madebymeal.blogg.se/



INGEN JULGRAN? Vad är detta för påhitt?

Mina föräldrar har varit och hälsat på i dag. Och lämnat min bil som nu svidat om till vinterdäck. Och vet ni vad dom säger? (ja becca du vet) Dom säger att min syster inte tycker vi ska ha någon julgran i år. Vaaaad är detta för påhitt systern min? ;) KLART vi ska ha julgran. Ingen julgran, ingen jul.

Jag pratade förresten med Malin i går. Ja, ni vet hon med den stora tatueringen på samma ställe som min. OCH, hon kämpade också för sitt liv när hon gjorde den. Så det är alltså inte jag som är klenast i världen.



och så var det ju det där med nyårskläder...

oookej, nu tycker ni nog att jag är totalt ute och cyklar. Men jag är alltid alltid alltid sent ute med nyårskläder och jag blir alltid alltid alltid lika sur när jag springer runt dagen innan eller till och med på nyårsafton och inte hittar vad jag vill hitta. Och så står jag där och gör ett impulsköp som jag aldrig mer använder. Så i år börjar jag i TID. Ja, i väldigt god tid till och med! Så nu sitter jag och kikar runt på diverse hemsidor för att hitta något trevligt!

HAr ni förresten spanat in Jimmy Choo for H&M? Det är till och med så jag hade velat slå till på något för det var väldans snygga grejer. Men det lär ju bli hysteri så det räcker och blir över för det där!


En dag i trollhättan

Ja, fredagen spenderades ju som sagt i trollhättan på Amigo ink. En otroligt fräsh och fin tatueringsstudio. Mardo som tatuerade oss kändes väldigt proffsig och duktig på det han gjorde. När vi kom dit gick han igenom med oss alla vad som var möjligt och inte med våra motiv, allt för att få en så hållbar tatuering som möjligt (tro mig, det är många tatueringar jag sett som inte kommer vara snygga om några år). Jag kan ju säga att den storleken jag har på min text jag gjorde är minsta möjliga för att inte tatueringen ska se ut som en ful klump om några år.

Hur som helst. Jag var tredje person ut att tatueras och fy i hela fridens namn vad ont det gjorde. Ja, jag har ju gått igenom det där 2 gånger innan men den här gången var värre än någonsin. Min text sitter alltså på sidan av kroppen, från "under armhålan" (ja, alltså inte bokstavligt talat för den börjar ju under bh:n) och ner. Kalla mig klen, men det var fruktansvärt. Jag beundrar min vän Malin, som gjorde en stor fet blomsterranka som jag ritat, på samma ställe. Malin, dog du inte? Själv kämpade jag för mitt liv! Skämt och sido.


Visste ni förresten att man inte alls ska använda Helsosan-salva på sin tatuering? Båda gångerna jag har tatuerat mig innan har jag fått direktiv om att använda den. Men det ska man tydligen absolut inte för den kväver tatueringen.


Niklas gjorde ett old-school ankare

Helt ärligt så känns det som om jag har varit hos riktiga b-tatuerare innan om man jämför med hur allt gick till här. Så jag rekommenderar verkligen Amigo ink!


RSS 2.0