Det steker ute

Varmen fortsätter, jättebra för dom som är lediga. Mindre kul för mig som jobbar hela sommaren. Men men, jag är mer ledig i år än vad jag var förra sommaren!
I dag har jag varit ute i tylö hos min kära vän Hanna. Det är inte ofta vi ses eftersom hon numera bor In The Big City - Stockholm. Hon bjöd på mat och glass! Mums!

Nehe, nu känner jag lite lätt för att ha semester.


We Love Mondays

I gårkväll blev det lite hastigt och lustigt en sväng ut till club monday i tylösand. Jag är dock förkyld på det blev en lugn kväll. Linda och jag hade tänk åka ut där och kolla läget och kanske dansa lite men dj:n spelade inte den bästa musiken jag hörd direkt så det blev ju inget med det sistnämnda i alla fall. Men vilket ställe dom har gjort leffes till! Dit lär det bli några turer i sommar!


Tjohejsanhallåsan

I går vankades det 20års partaj! Vi skulle fira tre 20åringar mitt ute i skogen och knotten var många. Det blev massa roliga återträffar och vi dansade och drack i den billiga baren hela kvällen.
Det första som hände när jag kom dit var att Jonathan tryckte ett finger i magen på mig och sa "Du är inte gravid va?!". Ja vad säger man, tack för den liksom haha. Jag HOPPAS det berodde på mitt stora linne och att jag inte hade något glas i handen. Annars bör jag tolka det som att det börjar gå utför. Gymet i morgon kanske?
Framåt kvällen serverades det korv och alla invaderade köket för att äta nattamat innan det någon timma senare var dags att bege sig hemåt.

I dag har jag legat i solen heeeeela dagen och bara gottat mig. Eller rättare sagt blev jag ganska rastlös och traskade mest runt i Niklas trädgård och "solade" medans Niklas låg utlagen på en handduk.
Nu är det jag som ska lägga mig för i morgon är det dags för jobb igen sedan var det någon som sa något om någon måndagsklubb? Vad vet jag!?


Massor

I går var Niklas och jag ute på Punch för att äta en efterlängtad måltid. Dessvärre gick det hela inte så bra som väntat.
Vi kom dit, fick sätta oss och sedan fick vi vänta en himla tid innan någon kom och tog upp beställning. När vi väl beställt satt vi och väntade 25 minuter(!) på drickan. Och tro inte att det var att dom kom in med den till oss. Nej nej, jag fick säga TILL att vi hade väntat väldigt länge. Så fick vi gå och ta våran mat i grillbuffén. Den var dock inget fel på, väldigt mumsig! Men så hittar niklas en stor platsbit i sin mat. Så sjönk plötligt allt igen och det kändes väl sådär. När vi beställde in notan blev vi bortglömda igen.
Det är oturligt att allt detta ska inträffa under samma måltid måste jag säga.

I dag blir det hem till Smallcoutry för att gå på födelsedagsfest! Ska bli skoj!

Back to work

Man blir så förslöad när man varit ledig så många dagar i rad som jag varit nu över midsommar. Man går in i en nu-ska-jag-ha-semester-dvala. Men så är ju inte fallet för min del då va utan det vara bara till att snällt gå upp i dag när klockan ringde.
I ärlighetens namn orkar jag inte skriva något mer. Ska krypa ner i sängen snart för jag sov illa som en kratta i natt!



min måndag

Denna måndagen har gått grymt fort. Jag vaknade, städa lite, åkte till Hanna, lunchade med henne, åt glass, spenderade eftermiddagen på hennes balkong, åkte hem, städade lite till, åkte till citygross för att kolla läget, kom hem, åt mat. Och ja, nu sitter jag här. Mätt som få och tittar på Lotta på Liseberg. Ja, LOTTA PÅ LISEBERG. Ett tecken på att jag måste ta tag i mitt liv.
Jag tänker nu ge er ett mattips á la min systers blogg.
Jag hade lite dålig fantasi med vad jag skulle äta i kväll och så hittade jag ett recept på en röra som jag tänkte att jag slulle ha till en bakad potatis.

Fetaoströra:
2 dl grekisk matlagningsyoghurt
200g fetaost (RIKTIG fetaost för bövelen!)
20 oliver

Mosa fetaosten, finhacka oliverna, i med yoghurten smack smack färdigt. Så svårt var det.


Ohmy, I miss this place

a long time ago

Då:

Nu:

I dag har det varit vi i 4 år. Tiden går snabbt när man har roligt.

Trötter


Inte konstigt att jag har ont i fötterna

Midsommarafton

Gårdagen spenderades i reftele av alla ställen på jorden. Linda och jag hade ju som bekant dragit ihop en midsommarfest och vi började dona tidigt i går. Upp med det gigantiska tältet och sedan var kalaset i gång. Vi åt midsommarmat, jordgubbar, klädde midsommarstång, gjorde kransar, lekte massa kul lekar, dansade runt stången och så grillning på kvällen som avslutades med dans dans dans. Kul dag tycker jag! Borde göras till en tradition!
Här kommer lite bilder sedan ska jag iväg igen!


klä klä klä


haha snygga


lekar


så grymt snygga!



små grodorna runt stången


Små grodorna

I morgon är det midsommarafton och jag känner inte av det ett smack. Det är ju kallt ute för bövelen och jag ska ha klänning! Jaja, jag hoppas att det inte regnar i alla fall. Alltid något.
I dag har Niklas och jag firat hans 21 års dag! Jag har smällt ihop en tårta och vi har grillat på våran nya elgrill. Och givetvis så fick han paket. Och jag med för den delen. Men det tänker jag inte visa nu för det blir eventuellt byte av modell.
Kanske kanske inte!
Nehe, tevlig midsommar på er gott folk!


tååårta

En jobbdag kvar

Dagar som denna älskar jag mitt jobb hur mycket som helst. Helt fullt att göra och massa goa stam-kunder. I morgon är det i stort sätt samma sak. Massa att göra så dagen kommer gå fort. Och sedan så är det långhelg för min del. Fre, lör, sön, mån ledigt. Det ska bli skönt!
Och det ska bli kul med midsommar också. Midsommarafton blir ju i smallcountry och så midsommardagen blir det partaj i strawtown. Och på måndag är det premiär på måndagsklubben och jag är såååå sugen på att gå. Säger jag nu ja. Vi får väl se hur trött pensionären är på söndag efter att ha varit ute 2 dagar samma helg.

Nej, nu är det jag som ska fixa i ordning här och sedan blir det sängen för min del. Jag är trött i dag!


Midsommarafton förra året


Midsommardagen förra året. Emelié kom heeeem och hälsa på nån gång då!

Aloha!

Jag är nyss hemkommen från en promenix med Linda. Trevligt trevligt. Vi har planerat lite roliga lekar till midsommarafton!
I går var jag på biopremiär! Linda ringde i söndagskväll och frågade om jag ville hänga på och det tackar man väl inte nej till va? Filmen var tyyyypisk amerikansk vilket är lika med: Jag gillar!
Väldigt kul film som jag defenitivt kommer se igen. The proposal tror jag bestämt att den hette.
Vi fick mingla runt med lite tilltugg som bulls hade ordnat och drack rosévin med redbull. Mycket god blandning må jag säga. Sedan fick vi goodiebags och det var lite utlottningar. Nej, jag vann inget. Jag vann för hela mitt liv när jag var på tjejkvällen. Det är sån tur som bara händer en Amanda Sofie Linné cirka en gång i livet.

Nej, inget mer vettigt att säga. Om ens detta var vettigt!


Haha hittade den här bilden i datorn. När vi var hos hanna och skulle åka vattenskidom och det var sviiiiiiinkallt ute rent ut sagt!

När man syns

Jag fick förresten sms från Ida på salongen innan när Hanna och jag var på Väla. Det löd följande: Hej Amanda. Såg precis din bil. Hoppas ni har en bra vistelse på väla.
Påååå hela Välas proppfulle parkering ser hon just min bil. Jag undrar varför?


?

bil eller cykel bil eller cykel bil eller cykel

Nu är jag hemma efter en extremt givande Väla-tripp. Jag köpte 2 blockljus på IKEA och en halvliter jordgubbar. Men det var ett trevligt sätt att spendera söndagen på ändå!
Nu sitter jag här och har beslutsångest över om jag ska cykla eller ta bilen till maxi. Jag har ju en del saker jag behöver handla så jag vet inte om det bästa kanske vore och ta bilen. Men ändå vill jag ut och cykla. Hmm. Jag tror det blir bilen och så ger jag mig ut och cyllar en svänga sedan.

Nej, nu är det bäst att jag ger mig iväg!


Väla


Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan fixa i ordning mig lite och sedan så ska vi dra neråt Väla!
Om jag hittar dit denna gången


Saturday night

Jag har absolut ingentingen för mig i dag. Tråkigt om ni frågar mig. Det råkar ju tydligen vara så att halva strawtown har bestämt sig för att lämna just strawtown i kväll så ni kan ju gissa vad jag har det kul alltså. Jag har i varje fall varit ute hos mor och far i dag och blivit lite ompysslad. Sånt gillar vi. Pappa bytte däck på min förstörda cykel. 500 spänn i sjön (om ni frågar mig) för ett nytt hjul eftersom NÅGON inte kunde låta bli att förstöra cykelskrället. Ja ni hör ju, jag är fortfarande bitter för det där. Men det känns sååååå onödigt!
I morgon blir det väla en svänga med ett litet gäng tjejor hoppas jag. Hanna och jag ska åka i alla fall så får vi se om dom andra nissarna hänger med.

Nu tänkte jag sätta mig och kolla på Sunes sommar! Så kul film alltså! Jag älskar den!


Hahaha


Hallå i stugorna!

Här sitter jag, proppmätt eftersom Niklas kom med idén att vi skulle åka till Hemmakväll och köpa godis. Och jag som inte ens äter godis mitt i veckan. Men någon gång får man lyxa till det. Mätt är jag som sagt. Och trött är jag också. Men vad gör väl det? Klockan är ju halv 10 och snart läggdags för fröken Amanda Sofie. I morgon är sista dagen på arbetsveckan och jag är sugen på utgång, midsommar, sommar, fiesta, måndagsklubben, jordgubbar, stockholm/britney, en runda till Göteborg och hälsa på syster, ja ALLT som sommaren har att erbjuda!
Bara lite allmän information sådär.

Har jag sagt att jag är grön-grå i håret?

(ja sandra, kolla spanbloggen tomorrow)

Dagens i-land problem: VEM konstruerade herrcykeln?!

Nu är det ju så att min cykel blev pajjad för ett tag sedan och vi har inte hunnit laga upp den ännu! Därför har jag lånat Niklas cykel nu några gånger och jag förundras lika mycket varje gång jag ska slänga mig upp på den vilken otroligt idiotisk konstruktion det är på den. Varför VARFÖR sätta en ram över hela cyklen så enbart en elitgymnast och långben kan ta sig av och på den på ett smidigt sätt? Det var som i dag, när jag lånade den för att ta mig till bussen liten smidigt och lätt. Så kommer jag till en väg som korsar vägen jag kör på, och plötligt dyker det upp en bil och jag hinner tänka "Hur i hela friden ska jag ta mig av denna cykel snabbt och lätt för att inte trilla och slå ihjäl mig?" Och tur nog så såg nog bilföraren mitt ansiktsutryck, just när dessa tankar korsade min hjärna, och stannade snällt. Och så är det alltid. Vid övergångsställen och överallt så stannar folk för att dom tänker säkert hur sjutton jag ska kunna fixa situationen annars.

Vad är det för fel på damcyklen liksom? Och största frågan av alla, VEM kom på att tjejer och killar ska ha olika cyklar. Värdelöst om du frågar mig!


Nu är det jag som kryper ner i sängen och läser tidning!


holabadola

I kväll skulle jag äta jordgubbar med grädda och socker när jag till min stora fasa upptäckte att jag inte hade något socker! Så vad gjorde jag? Jo, jag smulade sönder maränger för att få den söta smaken på gubbarna. Inte lika gott som socker men det funkade.

Jag läste förresten på spanbloggen precis att Gina Tricot ska få ny, större lokal! PÅ TIDEN eller vadå? Dom ska flytta in i DUKAs gamla lokal och jag hoppas att dom missbrukar uppbyggnad av provrum denna gången!
Detta ser jag fram emot!



Snart är det dags

I eftermiddag ska jag och Hanna ut och kolla på alla vackra balmänniskor ute i tylö! Jag har redan sett en eftersom jag var på salongen i förmiddags och gjorde Ebbas hår. Hon kommer bli grymt fin med hennes otroligt vackra klänning. Jag hade kunnat lägga upp bilder på hennes hår men det tänker jag inte göra utan det får ni se i kväll när dom redan har traskat röda mattan!
Sedan ska jag och Niklasen nog hyra en film och köpa lite godis och mysa ner oss i soffan eftersom jag är ledig i morgon!

Hej så länge!


jag vill igen igen igen!

Studenten

I går var det student här i smallcountry och jag infann mig givetvis på utsläppet och sedan på Jennyfers kalas. Och det var med sorg i hjärtat jag insåg att jag redan gjort detta. När studenterna tågade förbi blev jag förvånad över hur tysta dom var och jag ville bara säga till alla att dom skulle skrika som aldrig förr för detta skulle dom aldrig vara med om igen. Själv skrek jag som om det inte fanns någon morgondag och tutade i visselpipan som om jag inte visste att det fanns folk i närheten, när jag tog min student. Åh, jag kommer fälla en tår i morgon när jag ska gå och kolla på balen. Skämt och sido. Det var en kul period i livet som jag alltid kommer att minnas som om det vore igår.

Hoppas ni får en kanonkväll i morgon också alla studenter!

Det kommer upp lite bilder så småning om!

"Vad gör tanten?"

Jag är nog världshistoriens första 20 åring som är en "tant". Vi har en söt liten unge som klipper sig på salongen som varje gång han är där säger "Vad gör tanten?" Smickrande! Både jag och Ida har fått höra det.


?

Sidärja

Då var jag tillbaka. Inte för att jag har varit någonstans men jag har haft lite fullt upp.

Har ni läst om flygplanet som försvunnit? Jag tycket det är superläskigt. Jag är ju en sån där korkad typ som aldrig skulle våga flyga över Bermudatriangeln för att jag tror stenhårt på att det är något skumt där. Och nu har ett plan bara försvunnit påväg från Brasilien. Jag tänker bara på Lost. Usch så hemskt. Bara försvunnit! Det känns som att dom borde hitta flygplanet snart. Jag menar, det är ju ett flygplan och ett flygplan är stort.

Jaja, jag har inget mer vettigt att komma med. Slänger in lite bilder från i lördags när jag och Linda satt på min balkong och åt ost, kex och drack vin!



                  

Mums!

RSS 2.0